Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Vacanțe de vară la jumătate de preț ofertate de agențiile de turism. Pe lista promoțiilor, studiouri în nordul Greciei și pe insula Evia

Miercuri, 23 Februarie 2022, ora 23:30
4653 citiri
Vacanțe de vară la jumătate de preț ofertate de agențiile de turism. Pe lista promoțiilor, studiouri în nordul Greciei și pe insula Evia
Maldive FOTO www.pexels.com

Touroperatorii care participă la târgul de turism de la Romexpo anunță reduceri de până la 50% ale pachetelor de vacanță.

Companiile organizează totodată și târg online, pentru cei care doresc să își rezerve pe acum vacanțe pentru această vară ori de Paște. Turiștii pot cumpăra de exemplu vacanțe de Paște în România, Turcia și Ungaria și mai multe sejururi cu autocarul ori avionul în Grecia, Turcia, Egipt, cu reduceri pe perioada târgului de turism.

În perioada desfășurării Târgului de Turism, 24-27 februarie, accesul vizitatorilor se face pe la porțile A și B, începând cu ora 10.00, în baza Certificatului Verde care atestă vaccinarea sau trecerea prin boală, dar este permis și celor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR, însă nu mai vechi de 72 de ore, sau al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 48 de ore. Testele trebuie efectuate într-o unitate medicală autorizată.

Un punct de testare pentru teste antigen la un cost de 25 de lei se află în parcarea B.

Intrarea la această ediție a târgul de turism este gratuită.

Mai multe studiouri din nordul Greciei și insula Evia, pentru vacanțe tot sezonul ori iulie-august, sunt mai ieftine cu 50% în timpul târgului de turism, iar prețurile pachetelor cu zbor charter spre Zakynthos pentru luna iulie sunt reduse cu până la 20%, anunță touroperatorul Hello Holidays.

“Cine vrea să plece în Sharm el Skeikh duminică, 27 februarie, are o reducere de 100 de euro/cameră și bonus un city tour gratuit” declară Denisa Oprea, director de marketing la touroperatorul Hello Holidays.

Și la început, și la final de martie sejururile în Sharm el Sheikh au reducere de 100 de euro/cameră și turul de oraș gratuit, iar cele în Hurghada, în martie și aprilie. O altfel de vacanță în Egipt, circuitul cu croazieră pe Nil, de opt zile, cu avionul, organizat în aprilie și în mai, costă cu 50 de euro/persoană mai puțin.

Toată luna martie, circuitul Pamukkale - Efes costă numai 99 de euro/persoană, în timp ce în aprilie circuitele la Cazanele Dunării, Cappadocia, Comorile Istanbulului, Macedonia, Maramureș, Bosnia – Albania sunt mai ieftine cu 15%.

Și circuitele la Cazanele Dunării, în Maramureș și la Budapesta programate de Paște au o reducere de 15% în perioada campaniei. Sejurul de sărbătorile pascale la Kusadasi costă numai 319 euro/persoană, în timp ce pachetele pentru Antalya pe primul zbor charter al sezonului, organizat de Paște, sunt mai ieftine cu până la 45%.

Vacanța cu autocarul în Marmaris, Bodrum, Kusadasi la început de sezon costă cu până la 45% mai puțin pentru cazare și cu 50% mai puțin transportul. Cumpărată în timpul târgului de turism, cazarea pentru vacanța de vară cu transport individual în Kusadasi, Marmaris, Bodrum e mai ieftină cu 45%, pachetele de Antalya pe zbor zbor charter sunt reduse tot cu 45%, iar sejururile pe avion în Bodrum din iulie și august au o reducere de 100 de euro/cameră.

Vacanță în Turcia, de la 327 de euro/persoană

De asemenea, vacanțele verii cu zbor charter și circuitele cu avionul ori autocarul sunt la reducere cu până la 40%, cu ocazia târgului de turism online organizat de Paralela 45, între 24 și 27 februarie. Ofertele sunt listate pe site-ul companiei, cu toate informațiile necesare despre despre vacanță.

În perioada târgului de turism online, vacanța în Grecia costă de la 298 de euro/persoană, în Turcia, de la 327 de euro/persoană, în Egipt, de la 445 de euro/persoană, în Spania, de la 490 de euro/persoană. Pachetele conțin transport charter, cazare șapte nopți, masa, toate taxele incluse.

Circuitele Paralela 45 organizate cu avionul încep de la 330 de euro/persoană, cele cu autocarul, de la 165 de euro.

“Oferta de vacanțe din acest an este similară celei din 2019, pe fondul revenirii la o normalitate pe care ne-o dorim de multă vreme și încurajați de ridicarea restricțiilor de călătorie în multe zone de vacanță. Vom avea minimum 30 de chartere pe săptămână, peste 400 de chartere în sezonul 2022, din majoritatea orașelor țării. Avem zboruri noi din diverse orașe, de exemplu Rhodos din Iași, Creta din Craiova, Zakynthos din Sibiu, Antalya din Constanța. Vom avea ca noutate Ibiza”, declară Alin Burcea, CEO Paralela 45

Charterele verii spre Grecia, cea mai căutată destinație în perioada de Early Booking, sunt spre Creta/Heraklion din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași; spre Creta/Chania din București, Cluj-Napoca, Craiova; spre Rhodos din București, Cluj-Napoca, Iași; spre Zakynthos din Iași, București, Cluj-Napoca, Sibiu; spre Santorini din București; spre Corfu din București.

Pentru vacanța în Antalya sunt programate două zboruri charter săptămânale de la București și câte unul din Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Târgu Mureș, Sibiu, Baia Mare, Constanța, iar spre Marmaris, Bodrum și Kusadasi, de la Bucuresti.

Vacanța de vară în Spania se petrece anul acesta în Tenerife, Mallorca, Costa del Sol, Costa Brava ori Costa Blanca, zone pentru care sunt prevăzute opt zboruri săptămânale de la București și Cluj-Napoca. Pentru Italia, Paralela 45 propune vacanțe în Ischia și pe Coasta Amalfitană, cu zbor direct de la București, iar pentru Cipru de Sud sau de Nord se zboară și de la București, și de la Cluj-Napoca. Patru curse charter săptămânale spre Hurghada sunt prevăzute, până la finalul lunii octombrie, de la București, din Cluj-Napoca, Timișoara și Iași.

Pentru vacanța de vară în România, peste 200 de oferte pentru litoralul românesc sunt listate pe portalul de vacanțe Paralela 45.

Mai mult de 80 de variante de circuite în Europa, Asia, Africa, America Centrală, de Nord și de Sud, în zone unde în ultimii doi ani s-a călătorit mai puțin, sunt organizate anul acesta, odată cu eliminarea restricțiilor și deschiderea pentru turism a cât mai multor țări.

La rândul său, potrivit Dertour, Turcia redevine destinația cea mai dorită de către români, ajungând numărul 1 în topul preferințelor acestora, urmată îndeaproape de către Egipt. Iubitorii de călătorii sunt așteptați cu oferte exclusive de vacanțe începând de la prețul de 299 euro/persoană, all inclusive (zbor, cazare 7 nopți, cameră dublă în regim de masă all inclusive), iar reducerile de la Târgul de Turism ajung până la 550 euro/persoană.

Cei care achiziționează o vacanță în perioada târgului, vor intra automat în tragere la sorți pentru cele două vacanțe cadou. Acestea includ 7 nopți, în regim all inclusive cu zbor inclus, pentru 2 persoane în destinațiile vedetă ale anului 2022, Turcia și Egipt.

Dertour preconizează că anul acesta va exista o cerere ridicată pentru destinații precum Tunisia, Spania sau Portugalia, în urma ridicării restricțiilor de călătorie. La mare căutare rămân vacanțele exotice, ce devin accesibile prin ofertele Dertour pregătite pentru Târgul de Turism. Cu zboruri de până la 5 ore sunt disponbile destinații precum Dubai, Ras Al Khaimah, Maderia sau Maroc, iar pentru pentru destinații cu zboruri mai lungi de 5 ore, DERTOUR vine la Târg cu oferte exclusive pentru Maldive, Seychelles, Sri Lanka, Mexic sau Punta Cana.

Destinațiile exotice vor cunoaște o perioadă de consolidare, fără însă a schimba spectrul celor mai căutate țări, Republica Dominicană, Maldive și Dubai aflându-se în continuare printre preferințele românilor. Compania se așteaptă la destinații precum Tunisia și Spania să înregistreze creșteri anul acesta.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#vacanta, #turism, #reduceri , #Turism