Opt sfaturi pentru a gasi un restaurant bun in Iasi

Advertorial
Miercuri, 06 Iulie 2016, ora 15:05
14658 citiri

Iasiul este, din multe puncte de vedere, al doilea oras al tarii, asa ca numarul de vizitatori din alte orase este unul destul de mare.

Poate ca si tu ai fost in aceasta situatie (sau vei fi in curand) si daca nu stai la un cunoscut, gasirea unui restaurant poate sa ridice o problema destul de mare.

Bineinteles, in Iasi exista destul de multe variante, sunt si mall-uri care pot sa rezolve aceasta problema, dar uneori pur si simplu vrei sa schimbi rutina si sa cauti un restaurant adevarat.

In plus, cafenelele si cofetariile sunt si ele necesare, mai ales daca vrei sa iesi la o intalnire de afaceri sau esti in oras cu copiii. Asadar, ce faci si cum te descurci? Ei bine, nu este chiar atat de greu si solutii se gasesc.

Vezi unde este mai aglomerat

Poate ca nu este cea mai sigura idee prin care poti descoperi un restaurant de calitate, dar cu siguranta parerea localnicilor ajuta. Si daca iti este rusine sa intrebi pe cineva, atunci numarul de clienti este un indicator foarte bun pentru calitatea produselor oferite.

Exista si posibilitatea ca unele restaurante sa te primeasca pe baza unei rezervari, dar in Iasi sunt destul de putine variante de acest fel. Asa ca intreaba si priveste si vei descoperi cel mai sigur un restaurant bun, chiar si in afara mall-urilor.

Restaurantele din centru sunt, de regula, cele mai bune, dar nu este o regula

De fapt, aproape fiecare cartier are cel putin un restaurant bun, iar prima regula se aplica aici. Totusi, multe restaurante de lux aleg sa isi desfasoare activitatea in afara orasului, asa ca daca primesti un pont in legatura cu unul dintre ele, merita sa iei un taxi si sa mergi pana acolo (in Iasi distantele nu sunt la fel de mari ca in Bucuresti, deci pretul nu va fi atat de mare). Mai mult decat atat, aceste restaurante sunt, de cele mai multe ori, in hoteluri, deci poti gasi si un loc dragut in care sa stai.

Fii atent la preturi

Multi clienti, odata intrati intr-un restaurant, aleg sa nu mai plece de acolo, chiar daca sunt dezamagiti de meniu sau de preturi. Insa este dreptul tau sa faci asta. Fii atent la meniu si gandeste-te daca pretul este in concordanta cu ceea ce ti se ofera sau cu modul in care arata restaurantul.

Pana la urma, preturile din Moldova nu sunt chiar atat de mari, cu siguranta nu mai mari decat in Bucuresti, Cluj sau Timisoara, deci daca gasesti un restaurant mai scump decat in aceste orase si nu este unul de lux, este clar ca poti gasi unul mai bun. Poate nu atunci (daca nu vrei sa pleci), dar cu siguranta in ziua urmatoare.

Este vorba despre un restaurant autentic?

Specificul unui restaurant este unul foarte important si in functie de acesta s-ar putea sa platesti o nota mai mare. Deci daca tot vrei niste mancaruri din strainatate, ar fi bine ca macar sa te asiguri ca ele sunt si autentice.

Mai putina lume stie, dar majoritatea restaurantelor cu specific strain nu vand mancaruri din acea tara, ci adaptari occidentale. Asadar, daca intri intr-un restaurant chinezesc, grecesc, japonez sau din oricare alta parte a lumii, uita-te pe meniu. Daca macar 20% din oferta iti este necunoscuta, atunci acesta ar putea sa fie autentic.

Cum arata locul

Un restaurant trebuie sa fie curat si ingrijit, dar nu steril. Pana la urma, lumea care intra acolo lasa un pic de deranj, asa ca locul trebui sa para frecventat. In acelasi timp, mesele aranjate cu gust, culorile vii, dar nu exagerate si ustensilele mereu la locul lor creaza o imagine buna a unui restaurant.

Pana la urma, un loc nu trebuie sa fie luxos pentru a servi o mancare gustoasa si ieftina, dar nu trebuie sa intri nici chiar intr-o bodega. Si sunt multe restaurante in Iasi care respecta standardele, atat ca pret cat si ca oferta.

Priveste angajatii

Cum arata acestia cand muncesc? Par sa se inteleaga unul cu celalalt sau doar cauta sa nu se incurce? Sunt deschisi si comunicativi sau posomorati si iritati? Acesti indicatori sunt valabili si pentru cofetarii sau cafenele, chiar si pentru pizzerii (daca vrei un loc mai normal), dar ei nu pot fi fi observati decat in momentul cand intri intr-un restaurant.

Deci in cazul in care alegi gresit din prima, poate ca experienta ta initiala nu va fi una foarte buna, dar macar vei sti a doua oara sa alegi mai bine. Si daca stai mai multe zile in oras, atunci data viitoare vei gasi un loc cu angajati mai draguti.

Cum arata mancarea

Daca meniul are poze, atunci ai un avantaj in plus, dar acest lucru nu garanteaza ca totul va fi asa si in realitate. De regula, restaurantele tind sa si exagereze un pic, dar de cele mai multe ori nu se va intampla ca la McDonalds (acolo unde stim cu totii, ca pozele prezinta o realitate mult imbunatatita).

O alta solutie este sa tragi cu ochiul pe mesele din jur, la ce au comandat altii. Daca esti discret, nici nu se va observa si asa iti ve face cea mai buna idee.

La fel ca mai sus, poate ca prima oara te vei lasa pacalit, dar macar vei sti ceva mai multe atunci cand iesi din restaurant.

Ai incredere in instinctul tau

Pana la urma, daca respecti toate aceste indicatii, vei gasi un restaurant bun. Din nou, nu sunt prea multe optiuni de lux in Iasi, dar restaurante decente, peste medie sunt destule.

Asa ca, daca ai incredere in cele cinci simturi ale tale si esti dispus sa experimentezi cate ceva, vei gasi un restaurant foarte bun, in centru sau in oricare dintre cartiere.

Asadar, fii atent la cum arata locul, cum se poarta angajatii, intreaba si daca este nevoie, intra si pe internet pentru a afla detalii. Dar cel mai bine vei aprecia doar dupa ce incerci singur mancarea din restaurant.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#restaurante Iasi, #mancare Iasi, #alege restaurant , #restaurante