Cât te costă să faci Revelionul în România versus în alte orașe europene. Prețuri mult mai piperate în țara noastră

Luni, 06 Decembrie 2021, ora 23:58
3138 citiri
Cât te costă să faci Revelionul în România versus în alte orașe europene. Prețuri mult mai piperate în țara noastră
Numărătoare inversă până la trecerea în 2022 FOTO Unsplash

Oamenii de pe întreg globul sărbătoresc trecerea în noul an, iar de cum se instalează toamna întrebarea de pe buzele multor români este ”ce facem de Revelion?”.

Unii aleg să petreacă noaptea dintre ani în țară, cel mai adesea în stațiunile montane, pe când alții se orientează către destinațiile de peste hotare.

În top cinci destinații ideale pentru Revelion din Europa intră Insulele Madeira (Portugalia), Marbella (Spania), Londra (Marea Britanie), Lisabona (Portugalia) și Tbilisi (Georgia), potrivit europeanbestdestinations.com.

Cât te costă să faci revelionul în România

Am ales intervalul 31 decembrie - 2 ianuarie, pentru doi adulți.

În Poiana Brașov, prețul pentru un hotel de patru stele este 3.854 de lei, o cameră într-o vilă costă 4.400 de lei, iar închirierea unui apartament cu trei camere costă 6.400 de lei.

La Predeal un hotel de patru stele costă 3.212 lei, unul de trei stele 2.350 de lei, iar închirierea unei vile întregi, cu nouă dormitoare, nouă băi și un living costă 37.440 de lei.

În Sinaia, prețul un hotel de patru stele ajunge la 3.004 lei, unul de două stele la 1.233 lei, iar un apartament cu trei camere ar costa 4.860 de lei.

În Vatra Dornei, prețul la un hotel de trei stele este 1.680 de lei, iar pentru a închiria un apartament cu trei camere ar trebui să scoateți din buzunar 880 de lei. Dacă doriți să închiriați o casă, tot cu trei camere, prețul ajunge la 3.600 de lei.

În Bușteni, prețul unui apartament cu două camere, chiar lângă pârtie, este de 2.138 de lei, un bungalou cu un dormitor costă 2.376 de lei, iar pentru a închiria o casă cu patru camere ar trebui să plătiți 10.208 lei.

Cât te costă să faci Revelionul în afara României

Madeira

Pe arhipelagul portughez Madeira, din Atlanticul de Nord, prețurile sunt destul de rentabile, în funcție de zonă.

O cameră la un hotel de cinci stele, din Estreito de Câmara de Lobos, cu mic dejun inclus, costă 1.470 de lei.

Pentru un hotel de patru stele din Santa Cruz, tot cu mic dejun inclus, ar trebui să plătiți 541 de lei.

Un hotel de trei stele din Sao Martinho costă 939 de lei, iar o cameră într-o vilă din Porto da Cruz costă 643 de lei.

Marbella

În Marbella, prețul la un hotel de patru stele este de 1.270 de lei, iar la unul de trei stele trebuie să scoateți din buzunar 861 de lei.

Pentru a închiria un apartament cu trei camere ar trebui să plătiți 1.716 lei, iar o cameră într-o vilă costă 1.376 de lei.

Londra

Pentru a sta la un hotel de patru stele, ar trebui să plătiți 2.792 de lei, iar la un hotel de trei stele suma ajunge la 2.234 de lei.

Un hotel de două stele costă 1.717 lei, pe când închirierea unei garsoniere costă 2.114 lei.

Lisabona

Pentru a sta la un hotel de cinci stele, ar trebui să scoateți din buzunar 2.239 de lei, pe când la unul de patru stele, cu mic dejun inclus, costurile ajung la 1.242 de lei.

Un hotel de trei stele costă 1.137 de lei, iar o cameră într-o vilă ajunge la 617 lei.

Închirierea unei garsoniere ar costa 2.170 de lei.

Tbilisi

Pentru a sta la un hotel de patru stele, cu mic dejun inclus, trebuie să plătiți 903 lei, iar prețul unuia de trei stele este de 457 de lei, tot cu prima masă a zilei incluse.

Puteți închiria o garsonieră cu 1.016 lei, sau puteți alege o cameră într-o vilă pentru doar 317 lei.

Europenii, neputincioși în a întări apărarea antiaeriană a Kievului. ”Dacă americanii ne-ar putea trimite sisteme Patriot”
Europenii, neputincioși în a întări apărarea antiaeriană a Kievului. ”Dacă americanii ne-ar putea trimite sisteme Patriot”
Mai multe țări, inclusiv Franța, sunt reticente în a se despărți de sistemele lor de apărare avansate, chiar dacă secretarul general al NATO a încurajat capitalele europene să transfere...
Europa se încălzeşte de două ori mai repede decât media planetei. Record de zile de „stres termic extrem”
Europa se încălzeşte de două ori mai repede decât media planetei. Record de zile de „stres termic extrem”
Europa a înregistrat în 2023 un număr-record de zile în care căldura resimţită de corpul uman a fost ”extremă”, din cauza unei temperaturi de peste 35°C-40°C. Efectul asupra...
#Revelion, #vacanta Revelion, #vacanta Revelion Romania, #Europa , #Revelion