Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Revelion 2016 pe plaja. Avantajele vacantelor exotice!

Joi, 19 Noiembrie 2015, ora 08:00
6858 citiri
Revelion 2016 pe plaja. Avantajele vacantelor exotice!
Foto: Shutterstock.com

Iti e groaza de bagajul voluminos pe care trebuie sa-l pregatesti pentru Revelionul la munte? De bocanci, pulovere si paltoane de iarna? Alege varianta casual si programeaza-ti o vacanta pe o insula exotica.

In bagaj trebuie sa pui doar costumul de baie, o crema cu protectie UV, cateva tricouri, pantaloni scurti sau rochii lejere. Singurul mod de a ajunge intr-un loc izolat e sa zbori cu avionul, asa ca nu vei pierde timpul pe drumuri inzapezite, poate chiar aglomerate.

Iti propunem in schimb sa descoperi cateva dintre destinatiile unde ai putea sa iti faci Revelionul pe plaja. De focuri de artificii o sa ai parte oriunde, iar daca o sa bei sampanie la trecerea in noul an, nu o sa-ti inghete mana pe cupa. In Madeira si Dubai te asteapta cele mai spectaculoase focuri de artificii, renumite la nivel mondial. Poti pleca intr-o vacanta exotica in cuplu, cu familia sau gasca de prieteni.

De Revelion, poti face sporturi acvatice, detoxifiere in centre spa sau plaja. Nu exista o varianta mai atractiva pentru inceputul noului an decat o insula exotica, mai ales daca vrei sa scapi de zapada, haine windproof, bocanci si pulovere din lana. La destinatie, te asteapta paduri tropicale sau dune de nisip, plaje cu nisip fin si pesti exotici.

E chiar atat de scump sa iti petreci Revelionul pe o insula exotica?

Depinde unde vrei sa mergi. Dar sa facem cateva calcule simple. In Romania, costurile pentru o persoana care includ cazarea si masa (fara transport) ajung usor la 400-500 de euro. Un revelion intr-un oras din Europa trece de 500 de euro, poate ajunge pana la 700 de euro sau chiar si mai mult.

Tine cont insa ca un Revelion la Munchen, Praga sau Istanbul include si pretul unui bilet de avion. Ba chiar poti gasi un ultra all inclusive intr-un resort de lux din Antalya cu doar 500 de euro. Asa ca s-ar putea ca un revelion in afara Romaniei sa fie uneori mai ieftin decat unul petrecut la Poiana Brasov.

"Categoria grea" a revelioanelor exotice include destinatii de vacanta precum Maroc, Madeira, Capul Verde, Emiratele Arabe Unite, Republica Dominicana, Malaezia, Thailanda, Mauritius, insulele Maldive sau Madagascar. Preturile medii pornesc de la 700 de euro pentru cateva zile petrecute in Dubai, 1.000 de euro pentru 8 zile in Madeira, 1.200 de euro pentru cateva zile in Maroc si pot ajunge pana la 2.200 de euro pentru un pachet de vacanta all-inclusive in Republica Dominicana sau chiar 3.000 de euro pentru o vacanta de revelion all-inclusive in Mauritius sau Madagascar.

Cele mai populare destinatii exotice de Revelion

Madeira e cunoscuta deja in intreaga lume pentru focurile de artificii care lumineaza capitala Funchal din toate directiile. Inca din 2006, Madeira a intrat in Cartea Recordurilor detonand 17 tone de focuri de artificii. In fiecare an incearca sa pastreze aceasta traditie, iar anul acesta nu este o exceptie. Madeira a anuntat ca se inscrie din nou in cursa pentru cele mai spectaculoase focuri de artificii. Acestea se pot vedea din orice punct al insulei, fiind intinse pe cativa kilometri.

De Revelion, poti fi la cateva sute de kilometri distanta de continentul european, inconjurat de apele Oceanului Atlantic, band sampanie si vinuri dulci de Madeira care nu te lasa niciodata cu o durere de cap.

Foto: Shutterstock.com

Republica Dominicana e una dintre cele mai populare destinatii de vacanta din Caraibe, un taram binecuvantat cu munti si paduri tropicale, plaje cu nisip fin si lagune albastre. O traditie de Revelion in Republica Dominicana spune ca trebuie sa arunci ce e vechi si sa-l inlocuiesti cu ceva nou la trecerea dintre ani, traditie pe care o avem si noi.

In noaptea de Revelion, dominicanii se imbraca fie in alb, fie intr-o culoare expresiva, fiecare alegere cromatica simbolizand o dorinta pentru anul urmator. La miezul noptii, dominicanii deschid toate usile si ferestrele pentru a alunga spiritele rele, se tin petreceri pe plaja si se danseaza merengue pana in zori.

Foto: Shutterstock.com

Capul Verde e o destinatie de vacanta mai putin cunoscuta decat insulele din Marea Caraibelor, dar clima si peisajele sunt exact la fel. Diferenta esentiala e ca ai totul la jumatate de pret.

In Capul Verde, cultura africana si europeana se amesteca perfect, iar ospitalitatea creolilor e incredibila. Unde mai pui ca intotdeauna sunt gata sa te invite la dans. Daca in prima zi din noul an vrei sa faci scufundari sau alte sporturi acvatice in apele turcoaz ale Oceanului Atlantic sau sa mergi la o plimbare printre dunele de nisip, e clar ca ar trebui sa inclini pentru un Revelion in Capul Verde. Apoi trebuie sa iei barurile si cluburile la pas pentru a intra in atmosfera insufletita a locului. Trebuie doar sa iti pregatesti pasaportul. Viza urmeaza sa o primesti chiar in aeroport.

Casablanca e unul dintre orasele nobile ale Africii, care isi pastreaza arhitectura Art Deco si traditiile vechi de sute de ani. De Revelion, localnicii merg sa admire focurile de artificii din zona Ain Diab, un drum care duce spre muntele din apropierea orasului. Daca vrei sa iti petreci prima zi din an intr-un loc cu o istorie deosebita, Marocul e alegerea potrivita pentru vacanta de Revelion. Iti poti gasi inspiratia ratacind pe stradutele intortocheate din Medina, unde o sa reusesti, cu siguranta, sa pui pe lista cateva lucruri importante pe care vrei sa le schimbi in 2016.

Foto: Shutterstock.com

Dubai e o destinatie de vacanta tot mai populara in randul romanilor. Sunt bilete de avion ieftine tot timpul anului, iar recent, si Clujul are zboruri low-cost spre Emiratele Arabe Unite, facilitand astfel vacantele exotice all-inclusive ale romanilor din mai multe zone ale tarii.

In fiecare an, sute de mii de turisti vin in Dubai de Revelion pentru a admira focurile de artificii si pentru a participa la unele dintre cele mai spectaculoase petreceri din intreaga lume, fie acestea pe plaja, in centrul orasului sau in restaurante de lux. Dubaiul ramane o destinatie perfecta de vacanta pentru intreaga familiei, iar daca pleci in concediu de revelion alaturi de cei mici, in Dubai vei avea o lista consistenta de activitati pe care le poti face alaturi de copii.

Foto: Shutterstock.com

Insula Mauritius e una dintre destinatiile de vacanta greu de gasit chiar si pe harta si e considerata un paradis ratacit in apele Oceanului Indian. De Revelion poti dansa pe plaja pe ritmurile muzicii sega si poti ciocni un pahar de sampanie sub un palmier. Daca vrei sa iti petreci prima zi din 2016 inotand intr-o laguna albastra sau plimbandu-te prin paduri virgine, atunci Mauritius e vacanta exotica perfecta pentru tine. Cu siguranta nu iti vor lipsi troienii de zapada, iar partea buna e ca nu ai nevoie de viza sau vaccinuri.

Maldivele sunt o destinatie de vacanta despre care mai nimeni nu stia in urma cu cativa zeci de ani. De Revelion, o sa ai parte de focuri de artificii particulare, puse la cale de numeroasele hoteluri si resorturi private care se intrec in organizarea unor evenimente de neuitat pentru clientii lor.

In prima zi din noul an poti inota in ape cu pesti tropicali si corali. Alaturi de Mauritius, insulele Maldive sunt destinatia romantica perfecta pentru un revelion in doi. Preturile sunt peste medie ca sa iti faci o vacanta all-inclusive in Maldive, dar experienta este unica si ti-o vei aminti ani buni apoi. Unde mai pui ca hotelurile au mici insule private pentru turisti si bungalow-uri pe apa.

Foto: Shutterstock.com

Bangkok e printre cele mai populare destinatii de vacanta din lume, dupa Londra si Paris. Iti poti petrece revelionul pe plajele din apropiere, Hua Hin si Koh Samet, si poti inlocui focurile de artificii cu lampioane. Daca ramai in capitala thailandeza, poti ciocni un pahar de sampanie pe malul apei, in Piata Central World, sau poti opta pentru o croaziera romantica in doi ori o cina deasupra orasului. In plus, daca petreci cateva zile in Thailanda, merita sa profiti de o cura de detoxifiere si relaxare. Sunt numeroase centre spa si chiar resorturi care se concentreaza pe asa ceva.

Foto: Shutterstock.com

Da startul numaratorii inverse

Nu mai e mult pana la Revelion. Daca vrei sa iti incepi anul nou pe o insula din Oceanul Atlantic, Oceanul Indian sau pe coasta Africii, poti face acest lucru in cativa pasi simpli, online. Raspunde la cateva intrebari si alege combinatia perfecta pentru tine.

  • Esti tentat de cel mai spectaculos foc de artificii deasupra Oceanului Atlantic?

  • Zboara in Madeira.
    • Iti doresti o vacanta de lux pe o insula privata in Oceanul Atlantic?

  • Alege insulele Maldive.
    • Preferi un Revelion urban cu mancare pe strada, o mini-croaziera, focuri de artificii si lampioane?

  • Alege Bangkok, Thailanda.
    • Vrei o escapada in doi pe o insula cu paduri virgine, unde sa nu va mai gaseasca nimeni?

  • Alege Mauritius sau Republica Dominicana.
    • Iti doresti sa petreci un Revelion in familie intr-o zona tropicala unde cei mici sa aiba suficiente activitati?

  • Zboara in Emiratele Arabe Unite.
    • Te gandesti ca ai prefera sporturi acvatice si iesiri cu gasca in cluburi si baruri?

  • Alege Capul Verde.
    • Vrei sa iti gasesti inspiratia si sa iti faci o lista cu lucrurile pe care trebuie sa le schimbi in 2016?

  • Alege Maroc.
  • Oriunde ai zbura, un Revelion pe plaja si o vacanta exotica in mijlocul iernii s-ar putea sa iti modifice covarsitor cele 366 de zile din 2016. Indrazneste doar.

    Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

    Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
    Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
    Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
    Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
    Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
    Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
    #revelion plaja, #bilete avion revelion, #artificii Revelion, #Revelion exotiv, #pachete Revelion exotic , #Revelion
    Comentarii