Nivelul de rezervare pentru Crăciun şi Revelion este de 70%. Cât costă un sejur în stațiunile din țară, în Egipt, Bulgaria sau Italia

Marti, 07 Decembrie 2021, ora 18:19
2743 citiri
Nivelul de rezervare pentru Crăciun şi Revelion este de 70%. Cât costă un sejur în stațiunile din țară, în Egipt, Bulgaria sau Italia

Sinaia, Poiana Braşov, staţiunile balneare, Egiptul şi Bulgaria sunt cele mai căutate destinaţii ale sezonului de iarnă, arată un studiu realizat de un touroperator.

Nivelul de rezervare pentru perioada de Crăciun şi Revelion este până în prezent de circa 70%, faţă de numai 25-30% în aceeaşi perioadă a anului trecut. Pachetele preferate de turişti nu mai sunt cele ieftine, ci românii preferă variante de pachete turistice la hoteluri de patru şi chiar de cinci stele.

Studiul realizat de touroperatorul IRI Travel, împreună cu partenerii revânzători din ţară, arată că s-a modificat mult comportamentul turiştilor români, atât faţă de perioada anterioară pandemiei, cât şi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Dintre cei care nu mai pleacă în afară pentru vacanţă, 60% se vor orienta către staţiuni montane româneşti. Am primit foarte multe cereri de ofertă pentru staţiuni cu pârtii precum Azuga, Buşteni, Rânca şi Straja. De asemenea, pentru Poiana Braşov sunt foarte multe cereri anul acesta. Faţă de anul trecut, rezervările au început să se facă din septembrie, pentru vacanţa de iarnă, însă continuă şi în prezent, pe fondul situaţiei încă neclare, deşi rata de incidenţă COVID este cea mai mică din Europa. Ne aşteptăm la o relaxare, în perioada sărbătorilor”, declară Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel.

Până la această dată, nivelul de rezervare pentru perioada de Crăciun şi Revelion este de circa 70%, faţă de numai 25-30% în aceeaşi perioadă a anului trecut, respectiv de 90-95%, cât era în aceeaşi perioadă din 2019. Pachetele preferate de turişti nu mai sunt cele ieftine, ci românii preferă variante de pachete turistice la hoteluri de patru şi chiar cinci stele, arată datele touroperatorului.

Valea Prahovei, în topul rezervărilor

Potrivit consultanţilor Iri Travel, topul rezervărilor pentru sărbătorile de iarnă, pe plan intern este condus de Valea Prahovei, în special Sinaia şi de Poiana Braşov, urmate de staţiunile balneoclimaterice Băile Herculane şi Băile Felix, respectiv de zonele de turism rural Bucovina şi Maramureş.

”Am început să primim rezervări pentru Crăciun şi Revelion încă din septembrie – octombrie, însă sunt multi turişti care au solicitat oferte şi care spun că vor lua decizia de a rezerva mai aproape de perioada sărbătorilor tocmai pentru a urmări situaţia pandemică”, adaugă Lucian Bădîrcea.

Pe plan extern, Egiptul este pe primul loc, iar în topul cererii urmează vacanţele la schi în Bulgaria - Bansko şi Borovets, sau Austria şi Italia. Ca tipologie a turistului, marea majoritate a călătorilor este, în această perioadă, vaccinată şi posesoare a certificatului verde.

"Se observă o schimbare radicală, în sensul că acum turiştii sunt mult mai dispuşi să aleagă destinaţii mai îndepărtate, calde într-o mai mare măsură. Aceştia preferă în continuare all inclusive şi optează în special pentru hoteluri de minim 4 stele, deci hoteluri bune şi foarte bune. De sărbători, turiştii aleg pachete cu toate mesele incluse, cu cine festive, cu acces la centre şi facilităţi de spa şi relaxare. Anul acesta, cu ocazia sărbătorilor de iarnă tarifele au crescut faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut", anunţă compania.

Cât costă un sejur

De Crăciun, un pachet cu 3 nopţi cazare cu mic dejun în Sinaia, la un hotel de trei stele, costă 700 lei de persoană şi 740 lei de persoană cu mic dejun şi cină de Crăciun. Preţul urcă la 820 lei de persoană pentru 3 nopţi cu mic dejun şi cină festivă la un hotel de patru stele.

În Poiana Braşov, la un hotel de patru stele, preţul unui pachet este de 650 lei de persoană pentru 3 nopţi, cu mic dejun, iar în Buşteni este 780 de lei. În Băile Herculane, pachetul la un hotel de trei stele costă 1.130 de lei de persoană pentru 3 nopţi cu toate mesele incluse (prânz festiv, cină de Crăciun), respectiv 1.200 de lei de persoană la 4 stele, cu toate mesele incluse.

În Bucovina, preţul este 460 de lei de persoană pentru 3 nopţi cu mic dejun la trei stele, respectiv 580 de lei la 4 stele. În Bulgaria, la Bansko pachetul de vacanţă cu 3 nopţi cazare la hotel de trei stele costă 114 euro de persoană şi 170 euro la patru stele cu demipensiune.

În Italia, preţul unui pachet la un hotel de patru stele din Val di Fassa ajunge la 1.415 euro/ cameră cu demipensiune/ 2 persoane, patru nopţi. O cameră cu mic dejun, 2 persoane, patru nopţi la un hotel de trei stele în Livigno costă 470 euro.

În Austria, pachetul la un hotel de trei stele costă 345 euro de persoană, pentru cinci nopţi, cu mic dejun şi 479 euro la patru stele, cinci nopţi cu demipensiune şi cină de Crăciun.

În ceea ce priveşte preţurile de Revelion, în Sinaia, pachetul la hotel de trei stele, trei nopţi cu mic dejun şi cină festivă costă 1.450 lei de persoană şi 1.780 lei de persoană la patru stele.

În Poiana Braşov, la patru stele, pachetul pentru 3 nopţi cu mic dejun şi cină festivă este 2.140 lei de persoană. În Bucovina, 3 nopţi cu toate mesele şi cina de Revelion costă 1.500 lei de persoană la trei stele şi aceleaşi servicii la patru stele sunt 2.130 lei de persoană.

În Maramureş, la un hotel de trei stele, pachetul pentru 3 nopţi cu pensiune completă şi cină de Revelion este la preţul de 1.230 lei şi la patru stele 3 nopţi cu all inclusive costă 3.100 lei de persoană. În Bulgaria, preţurile de Revelion, la trei stele, sunt de 225 euro de persoană pentru un sejur 3 nopţi cu demipensiune şi cină de Revelion şi de 287 euro la patru stele.

În Italia, pachetul de vacanţă la Val di Fiemme costă 1.350 euro pe cameră cu demipensiune, şapte nopţi, la patru stele, şi 1.267 euro la trei stele, la Val di Fassa, o cameră cu demipensiune, 7 nopţi.

În Egipt, pachetul la hotel de cinci stele cu all inclusive, bilet de avion inclus, transferuri de la aeroport, taxe de aeroport porneşte de la 740 euro de persoană.

Citeste si:
Vacanțele verii au reduceri de până la 30%. Un sejur în Grecia costă de la 239 de euro de persoană
Vacanțele verii au reduceri de până la 30%. Un sejur în Grecia costă de la 239 de euro de persoană
Insulele grecești tradiționale și zone de litoral din Turcia, Spania, Italia, Cipru, Bulgaria, Egipt, inclusiv România, sunt destinațiile pentru vacanța de vară aflate în portofoliul...
Turism sexual în România. Proxeneții obțin sume uriașe prin exploatarea unor tinere în mai multe orașe ale țării
Turism sexual în România. Proxeneții obțin sume uriașe prin exploatarea unor tinere în mai multe orașe ale țării
Turismul sexual este noua metodă de făcut bani pentru prostituate și proxeneții acestora. Femeile sunt ”plimbate” prin mai multe orașe ale țării, unde oferă servicii la prețuri...