Revelionul 2011 a inceput - vezi ce tari au deschis deja sampaniile

Vineri, 31 Decembrie 2010, ora 23:00
3726 citiri
Revelionul 2011 a inceput - vezi ce tari au deschis deja sampaniile

Primii care au trecut in noul an sunt cei 100.000 de locuitori din arhipelagul Kiribati. Acestia au pasit in 2011 cu 12 ore mai devreme decat romanii.

Kiribati se afla la jumatatea distantei dintre Hawaii si Australia. Cele 32 de insulite ale arhipelagului sunt situate chiar pe meridianul O si, de aceea, au fost luate ca punct de referinta pentru calcularea fusului orar.

Un sfert de ora mai tarziu au trecut in 2011 locuitorii insulei Chatham, apartinad Noii Zeelande.

Cand la Bucuresti s-a facut ora 13.00 a trecut in noul an si cea mai mare parte din Noua Zeelanda, Antartica, Tonga si Fiji, potrivit timeanddate.com

Cu putin inainte de ora 15.00, Australia a intrat si ea in anul 2011, eveniment sarbatorit cu focuri impresionante de artificii in cele mai importante orase ale tarii.

Exact la ora 18.00, ora Romaniei, Anul Nou a sosit si in state asiatice precum China, Filipine, Singapore, Malaezia, Hong Kong si Taiwan.

Autoritatile din capitala chineza Beijing au organizat un impresionant foc de artificii si dansuri traditionale precum dansul dragonului. Sute de mii de oameni au iesit pe strazi

O petrecere inedita a avut loc in Vietnam, unde guvernul comunist al tarii a sarbatorit pentru prima data oficial acest eveniment. Trecerea in noul an a avut loc la ora 19.00.

La ora 22:00 si Dubaiul a intrat in noul an, moment marcat printr-un foc de artificii spectaculos. O ora mai tarziu, la ora 23:00, si Rusia a marcat intrarea in noul an.

Impreuna cu Romania vor mai pasi in Noul An alte 32 de state, majoritatea din Asia si Africa.

Cea mai mare parte a Europei va trece in 2011 o ora mai tarziu fata de Romania, iar Anglia, Portugalia si Islanda o sa intre in Noul An cand la Bucuresti va fi deja ora 02.00.

Ultimii care vor sarbatori Revelionul sunt locuitorii din Samoa Americana. Pentru ei anul nou vine sambata, la ora 13.00, ora Romaniei.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...