Revelionul 2018 este sarbatorit in strada in marile orase. Afla ce se intampla in orasul tau

Duminica, 31 Decembrie 2017, ora 17:45
7016 citiri
Revelionul 2018 este sarbatorit in strada in marile orase. Afla ce se intampla in orasul tau
Foto: CC0 Creative Commons

Mii de oameni sunt asteptati sa petreaca Revelionul in strada, primariile marilor orase organizand concerte si focuri de artificii. Pentru spectacole au fost alocate zeci de mii de lei de la bugetele locale.

Primariile mai multor orase mari organizeaza Revelion in aer liber, cu concerte si focuri de artificii, mii de oameni fiind asteptati sa petreaca momentul trecerii in noul an in pietele centrale din Galati, Sibiu, Cluj-Napoca, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Timisoara, Brasov, Constanta, etc.

Sibiu

Un foc de artificii de zece minute, precum si concerte cu Smiley si Inna, vor avea loc, in noaptea de Revelion, in Piata Mare din Sibiu. Pentru programul din noaptea dintre ani, municipalitatea a cheltuit 165.000 de euro

Inna, Smiley, Rita si trupa Domino vor urca pe scena din Piata Mare in noaptea de Revelion, la petrecerea din centrul Sibiului. La trecerea dintre ani, va avea loc si un foc de artificii care va dura 10 minute.

Potrivit Primariei Sibiu, bugetul alocat evenimentului este de 775.000 lei, adica circa 165.000 de euro, din care onorariile artistilor insumeaza 477.720 lei (aproximativ 100.000 de euro).

Brasov

Brasovenii care vor dori sa-si petreaca noaptea dintre ani in strada sunt asteptati in Piata Sfatului, unde a fost amenjata o scena pe care vor urca trupa Compact B, invitat special fiind Leo Iorga, catareata Ellie White si Marius Ciprian Pop.

La miezul noptii cei prezenti in piata vor putea sa asiste la un spectaculos foc de artificii si vor ciocni un pahar de sampanie pentru a intampina anul 2018. Evenimentul face parte din "Brasov, oras din poveste", care a insumat, din 6 Decembrie, cand a fost lansat iluminatul public de sarbatore, mai multe evenimente culturale pentru brasoveni si turisti.

Pentru "Brasov, oras din poveste" municipalitatea a investit 250.000 de lei, din care 150.000 de lei au venit din partea unor sponsori.

Cluj-Napoca

Primaria Cluj-Napoca invita clujenii si turistii sa petreaca noaptea de Revelion impreuna in Piata Unirii, acestia avand parte de concerte, de spectacole de lasere si focuri de artificii, dar si de 700 de sticle de sampanie, care vor fi distribuite gratuit de municipalitate.

Reprezentantii Primariei Cluj-Napoca au declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX ca pe scena instalata in Piata Unirii vor urca trupele DJ Project & Mira, Hara si Ro-Mania.

"Invitam clujenii si turistii sa petreaca Revelionul 2018 in Piata Unirii avand in vedere ca are o insemnatate aparte. Vom sarbatori nu doar trecerea in Anul Nou, dar si trecerea in anul Centenarului, un an plin de semnificatie atat pentru Romania, cat si pentru Cluj-Napoca. Programul va aduce pe scena din Piata Unirii incepand cu orele 22 concerte sustinute de DJ Project & Mira, trupa Hara, spectacol de lasere, lumini si artificii la miezul noptii iar petrecerea va fi incheiata de trupa Ro-Mania. La cumpana dintre ani, toti cei prezenti in Piata Unirii vor avea ocazia sa inchine cate un pahar de sampanie, Primaria punand la dispozitia participantilor, gratuit, peste 700 de sticle de sampanie", au spus sursele citate.

Ajunul Anului Nou va fi ultima seara in care cele 75 de casute din cadrul Targului de Craciun Cluj-Napoca vor putea fi vizitate si in care clujenii mai au ocazia sa-si cumpere produse de sezon.

Galati

Primaria Galati a organizat o mare petrecere in aer liber, pe platoul situat langa Sala Sporturilor fiind construita o scena pe care vor urca Alex Velea si Grasu XXL. Galatenii care vor participa la petrecerea in aer liber vor asista si la un mare foc de artificii.

Pentru petrecerea de Revelion, Primaria Galati a platit aproape 36.000 de euro. Banii sunt folositi pentru amenajarea scenei, pentru plata artistilor si pentru focul de artificii care va avea loc la miezul noptii.

Petrecerea in aer liber de la Galati va incepe la ora 21:00 si se va incheia la ora 1:30. Pe scena vor urca pe rand un DJ si o formatie de muzica usoara pop-opera. Inainte de numaratoarea inversa de Anul Nou va canta Grasu XXL iar imediat dupa focul de artificii de la miezul noptii in fata publicului va veni Alex Velea.

Tot la Galati, Primaria va organiza "Revelionul pensionarilor". Petrecerea va avea loc la Patinoarul artificial "Dunarea", iar in pretul biletului sunt incluse masa festiva si diverse momente artistice.

Pentru petrecerea de Anul Nou de la Patinoarul Dunarea, Primaria Galati a vandut 900 de bilete. Un tichet a costat 80 de lei, iar municipalitatea a suportat 55 de lei din pretul biletului.

Timisoara

Primaria Timisoara a pregatit mai multe concerte in aer liber pentru a marca intrarea in anul 2018. Astfel, duminica, incepand cu ora 20:00, pe scena amplasata in Piata Victoriei din centrul orasului vor urca Feli, Cargo si Alexandra Mitroi.

Concertele in aer liber se incheie cu un spectacol sustinut de artistul german Lou Bega, cunoscut pentru hitul "Mambo No. 5", si cu un foc de artificii.

Potrivit reprezentantilor Primariei Timisoara, bugetul alocat pentru manifestarile de Revelion din Piata Victoriei este de aproximativ 270.000 de lei.

Iasi

Primaria Iasi a pregatit un spectacol cu focuri de artificii de zece minute, iar pe scena din fata Palatului Culturii vor urca Ovidiu Lipan Tandarica si Fanfara Shukar de la 10 Prajini.

"Incepand cu ora 20 ne-am propus un program compus din ieseni si aici putem sa ii numim pe Diana Prepelita (DYA), Mihai Margineanu, Ovidiu Lipan Tandarica si un nume international Faydee. Bineinteles ca spectacolul se va incheia cu un foc de artificii, care a ramas traditional, in care speram ca vor fi trase minim 1500 de lovituri. Totut costul acestui spectacol se ridica la 650.000 de lei", a declarat primarul Mihai Chirica.

Concertul va avea loc pe o scena amplasata in fata Palatului Culturii. Alaturi de Ovidiu Lipan Tandarica vor urca pe scena si Rona Hartner si Fanfara Shukar de la 10 Prajini.

Primaria anunta si restrictii de circulatie. Astfel, de sambata, 30 decembrie, de la ora 7:00, pana luni, 1 ianuarie, la ora 00:00, circulatia auto va fi inchisa in dreptul Pietei Palatului Culturii, intre liniile de tramvai si str. A. Panu, in vederea montarii si demontarii scenei si desfasurarii concertului. De asemenea, iesenii nu vor putea parca in fata Palatului Culturii de duminica dimineata si pana luni noapte la ora 2:00. Iar de duminica de la ora 16:00 circulatia auto va fi complet oprita in zona.

Ploiesti

Primaria Ploiesti a alocat suma de 149.000 de lei, fara TVA, pentru spectacolele care se vor tine in aer liber, de Revelion, in centrul municipiului. Alti 40.000 de lei au fost alocati pentru focurile de artificii, fiind asteptate mii de persoane

Primarul municipiului Ploiesti, Adrian Dobre, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca se asteapta sa vina mii de persoane la spectacolele care vor avea loc in centrul municipiului, de Revelion.

"Si eu voi fi tot acolo. Voi face Revelionul in centrul Ploiestiului. Ne asteptam, ca in anii trecuti, sa vina mii de persoane. Spectacolele au costat 149.000 de lei, fara TVA", a declarat Dobre.

Acesta a adaugat ca pentru focurile de artificii a fost alocata suma de 40.000 de lei.

Potrivit Primariei Ploiesti, spectacolele care se vor tine in centrul civic al orasului vor incepe la ora 22.00.

"Pe scena amenajata pe esplanada din fata Palatului Culturii, urmand sa ne aduca veselie si incantare cunoscutii artisti: Andreea Banica, Dorian Popa, Amna si trupa Alb si Negru", a aratat sursa citata.

La cumpana dintre ani, focurile de artificii vor fi lansate din zona Parcului Toma Socolescu.

Constanta

Constantenii si turistii aflati la sfarsit de an la malul marii sunt invitati sa petreaca Revelionul 2018 in Piata Ovidiu, intr-o atmosfera incendiara, alaturi de artisti de renume - Dan Helciug, Mihail, Vita de Vie, Spitalul de Urgenta si trupe de dans. La trecerea dintre ani, cei prezenti vor admira un spectacol de artificii ce va fi dublat de un impresionant show de lasere.

Zona a fost deja amenajata pentru un spectacol de zile mari, scena este gata sa-si primeasca artistii, iar show-ul este programat sa inceapa pe 31 decembrie la ora 22.00. Prezentatorii, Dan Helciug si Dan Cojocaru, vor introduce mai intai trupa de dans "Street Dance". Zece minute mai tarziu, pe scena va urca Tranda.

La ora 22:45, trupa Vita de Vie schimba ritmul catre Rock Alternativ. Din 1996 pana azi, artistii au lansat noua albume. La Revelionul din Constanta, vor rasuna si piese precum "Haihui" sau "De-a Dura" - ultimele lansate de trupa. Incepand cu ora 23:25, Mihail isi incepe evolutia la Revelionul 2018. Artistul basarabean scolit si la Cluj a devenit celebru cu piesa "Ma ucide ea". Mai nou a lansat melodii in limba engleza.

Numaratoarea inversa incepe la ora 23:55 odata cu un show de lasere si proiectie pe cladirea Muzeului de Istorie si Arheologie Constanta. Focul de artificii care debuteaza la miezul noptii va fi lansat din parcarea de pe strada Lebedei din Constanta. Timp de 10 minute, spectatorii se vor delecta cu un show de lumina si culoare.

Dupa miezul noptii, pe scena Revelionului 2018 urca trupa Spitalul de Urgenta alaturi de Dan Helciug. Infiintata in anul 2000, formatia care oscileaza intre pop si etno-rock va incanta constantenii pana spre ora 1:00.

Circulatia autovehiculelor in zona peninsulara va fi restrictionata, urmand ca oprirea, parcarea si stationarea oricarui autovehicul sa fie interzise in perimetrul de siguranta delimitat de strazile Sulmona si Adrian Radulescu. Restrictia se aplica incepand din 31 decembrie ora 18:00 pana la 1 ianuarie, la ora 2:00.

Transportul persoanelor care doresc sa participe la eveniment va fi asigurat de catre mijloacele de transport in comun ale RATC.

Alba Iulia

La Alba Iulia, in noaptea dintre ani, se va organiza un spectacol de artificii corelate pe muzica, avand ca tema "Revelion Romania Epic 2017 - 2018". Spectacolul piro-muzical va avea loc, la fel ca anii trecuti, in Piata Cetatii din Cetatea Alba Carolina si va tine aproximativ zece minute. Potrivit reprezentantilor Primariei Alba Iulia, artificiile vor fi trase pe muzica personalizata, sincronizat, din trei puncte si vor avea efecte simetrice. Intervalul si frecventa lansarilor va fi de la 0,3 secunde pana la trei secunde, corelate pe linia melodica.

De asemenea, in cadrul spectacolelor se vor asigura efecte pirotehnice la inaltime medie, 10 - 30 de metri, efecte pirotehnice la inaltime mare, 30 - 100 de metri si foarte mare, respectiv 100 - 130 de metri.

Localnicii si turistii sunt asteptati, dupa ora 23:30, la un pahar cu sampanie in Piata Cetatii.

Targu-Mures

La Targu Mures, petrecerea de Revelion va incepe la ora 23:00 si va tine doua ore, timp in care se organizeaza un spectacol de artificii si concerte de muzica usoara. Petrecerea va avea loc in Piata Victoriei, iar cei prezenti vor primi, de asemenea, la miezul noptii, un pahar cu sampanie si vor asista la un spectacol de focuri de artificii.

Este asteptata sa cante trupa Jukebox & Bella Santiago.

Miercurea Ciuc

Si la Miercurea Ciuc localnicii si turistii se vor intalni in aer liber sa sarbatoreasca Revelionul, cu focuri de artificii. Potrivit unui anunt postat pe site-ul Primariei, "toti locuitorii si oaspetii municipiului" sunt asteptati in Piata Libertatii.

"Primaria Municipiului Miercurea Ciuc invita cu drag toti locuitorii si oaspetii municipiului in Piata Libertatii pe 31 decembrie 2017, in noaptea dintre ani, ca sa ne luam bun ramas de la anul ce trece si sa intampinam anul care vine impreuna, in comunitate, in feeria de lumini a focului de artificii. Primaria Municipiului Miercurea Ciuc ureaza si pe aceasta cale un An Nou fericit, cu multe impliniri tuturor locuitorilor urbei!", se arata in anunt.

Craiova

La Craiova, petrecerea de Revelion in aer liber este organizata de municipalitate pe strada A.I. Cuza, in dreptul Universitatii din Craiova, in compania unor mari nume ale scenei romanesti: Directia 5, Morris, Dana Torop si Trupa Maxim.

Spectacolul de Revelion 2018 al Primariei Craiova va include momente coregrafice, dar si focuri de artificii.

Slatina

Si la Slatina municipalitatea a pus la punct un program artistic pentru cei care vor sa petreaca in aer liber Noaptea dintre Ani, pe esplanada din centrul municipiului.

Potrivit organizatorilor, programul pregatit de municipalitate incepe la ora 21:45 cu un recital al rapperului Maximilian. Un alt artist care va sustine un recital la Slatina este Lora, de la ora 22:30, ultimii care urca pe scena fiind rockerii de la Bere Gratis, de la ora 23:15. Prezinta rapperul Boier Bibescu.

Pe parcursul manifestarilor, Primaria va pune la dispozitia slatinenilor trei puncte de distributie gratuita de ceai cald. De asemenea, pe esplanada va fi instalat un ecran LED, de 4x3 metri, pe care poate fi urmarit spectacolul. Seara se va incheia cu un show pirotehnic.

In judetul Olt, mai este organizat Revelion in aer liber si in municipiul Caracal, dar si in comuna Movileni.

Ramnicu Valcea

Conform traditiei, la Ramnicu Valcea, trecerea intr-un nou an este marcata de un spectacol de muzica si artificii in centrul municipiului, sirul de manifestari derulate in Scuarul Mircea cel Batran si grupate sub genericul "Decembrie Magic" culminand duminica, 31 decembre 2017, cu spectacolul "Revelion 2018".

Cu incepere de la ora 21:00, pe scena de la "Ceas" vor urca interpretii de muzica populara Valentin Grigorescu si Neli Pleanta, urmati de la ora 22:00, in registrul rock, de cunoscuta formatie Antract si, de la ora 23:00, de solista Ane Mary.

Trecerea in 2018 se va face pe ritmurile fierbinti ale solistului Doddy, care ii va incanta pe spectatori cu hiturile "Uita-ma", "Haz de necaz", "Mamasita" sau "Tu nu te vezi".

Nu in ultimul rand, primele secunde ale noului an vor fi marcate de exploziile de lumina si culoare ale unui spectacol pirotehnic lansat din zona centrala a orasului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Revelion 2018 aer liber , #Revelion
Comentarii
Poza ORCA
ORCA
rank 5
In Alexandria, l-au imbatat pe Dragnea si dupa ce s-au usurat pe el,