Romanii sarbatoresc in strada Revelionul - vezi unde

Sambata, 31 Decembrie 2011, ora 22:10
1964 citiri
Romanii sarbatoresc in strada Revelionul - vezi unde

Romanii sarbatoresc si in 2011, in strada, momentul trecerii dintre ani, administratiile locale din mai multe orase mari ale tarii pregatind Revelioane cu muzica si spectaculoase focuri de artificii pentru intrarea in 2012.

La Bucuresti, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, ii invita pe oameni sa petreaca noaptea dintre ani in Piata Constitutiei.

Concertele vor incepe la ora 19,30 cu recitaluri sustinute de concurentii X Factor. De la ora 20,00 pe scena vor urca Iris, Proconsul, Bere Gratis, Vunk, Voltaj, Directia 5, Pepe, Smiley si CRBL. Ultimii care vor intretine atmosfera in Piata Constitutiei vor fi membrii trupei Zdob si Zdub, intr-un recital care va incepe la ora 0,15 si se va incheia in jurul orei 1,00.

Surpriza serii este un spectaculos foc de artificii care va tine aproximativ 15 minute, sincronizat pe ritmuri compuse si orchestrate de pianistul Bogdan Ota, finalist al concursului "Norvegienii au talent".

Iesenii sunt invitati, in noaptea dintre ani, la un concert organizat de municipalitate in Piata Palatului Culturii.

Potrivit primarului municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, spectacolul va incepe la ora 21,00 si va dura pana la ora 2,00.

Concertul de Revelion va fi deschis de Iulian Canaf, unul dintre participantii la concursul "Vocea Romaniei".

La miezul noptii, cei care vor veni la concertul din Piata Palatului Culturii vor avea parte, timp de 17 minute, de un spectaculos foc de artificii, fiecare minut costand municipalitatea 1.000 de euro.

De Revelion, pe scena vor concerta Deepcentral, Arsenie (fost component al trupei O-Zone), DJ Project, DJ Sava & Andreea, ETNO si DJ George Punk. Ieseanul Iulian Canaf va sustine un recital de 20 de minute, la invitatia municipalitatii iesene.

Conform primarului, pentru prestatia artistilor municipalitatea va cheltui de la bugetul local 20.300 de euro, suma la care se vor adauga alti 32.500 de euro, pentru scena, jocurile de lasere si focul de artificii.

Timisorenii sunt asteptati, in noaptea dintre ani, in Piata Operei, la Revelionul organizat de Primarie, intre orele 20,00 si 1,00.

La miezul noptii va avea loc traditionalul spectacol de artificii.

Distractia va cuprinde un recital al trupei timisorene Cover Band, al formatiei Hotel FM - care a reprezentat Romania la concursul Eurovision 2011 si al trupei Beatles din Serbia. "Ultima ora din acest an le va apartine timisorenilor Mircea Baniciu si celor de la trupa Cargo, care vor ridica si cupele de sampanie de la cumpana anilor", a declarat primarul Gheorghe Ciuhandu.

Bugetul alocat in acest an pentru organizarea revelionului public este de aproximativ 150.000 de lei.

Revelionul organizat in acest an de Primaria Brasov in Piata Sfatului va avea in program doar muzica populara si cantece de petrecere, cap de afis fiind interpreta Veta Biris.

"Preturile prea mari solicitate de anumite trupe si interpreti de muzica usoara au facut ca, in acest an, la Revelion, programul sa cuprinda doar muzica populara", a declarat, pentru AGERPRES, seful Directiei Relatii Externe, Cultura si Evenimente din primarie, Cecilia Doiciu.

La programul de Revelion, care va incepe la ora 23,00, isi mai dau concursul Orchestra de muzica populara si solistii ansamblului Tara Barsei si ansamblul de dansuri Magura Codlei.

Dupa focul de artificii de la miezul noptii, programul va continua inca o ora.

Oradenii vor putea petrece si ei noaptea dintre ani in centrul municipiului, Primaria avand pregatite pentru Revelion concerte si focuri de artificii.

Potrivit unui comunicat al municipalitatii, petrecerea se va desfasura, ca de fiecare data, in parcarea din strada Independentei. Programul va debuta la ora 21,00 si va cuprinde un spectacol de muzica si coregrafie sustinut de DJ Chrom, Grupul Vivere, Ana Maria Georgescu si Desperado. Trecerea dintre ani va fi marcata prin focuri de artificii.

Primaria Piatra Neamt a decis sa organizeze si in acest an, in centrul orasului, un spectacol de muzica si artificii care sa marcheze trecerea in noul an.

Potrivit Biroului de presa al municipalitatii, spectacolul de Anul Nou va incepe la ora 21,30 cu un recital sustinut de tinerele talente din oras.

"Seara va continua cu formatiile Narcotic Sound si Deep Central, iar, la incheierea programului, va sustine un recital formatia Datina', a declarat, joi, pentru AGERPRES, viceprimarul Dragos Chitic.

Trecerea dintre ani va fi marcata de un foc de artificii.

Aceeasi 'reteta' va fi aplicata si in municipiul Roman, unde primarul Laurentiu Leoreanu organizeaza un spectacol in seara de Revelion cu formatiile Deepcentral si Narcotic Sound.

No Mercy, T-Funky Fresh si Guess Who sunt cativa dintre artistii care vor concerta, la Focsani, la Revelionul organizat de Consiliul Judetean Vrancea si Primaria municipiului, in Piata Unirii.

Spectacolul va debuta cu artistii de la ansamblul folcloric "Tara Vrancei", ulterior, pe scena, urmand sa urce RO-Mania, Mandinga, Distinto, Guess Who, Bordo, T-Funky Fresh si No Mercy. La final, Pachanga va sustine un recital extraordinar.

Pentru organizarea spectacolului, Consiliul Judetean Vrancea a alocat 540.000 de lei, bani retrasi din suma acordata pentru organizarea referendumului privind reorganizarea administrativ-teritoriala a judetului, scrutin care a fost amanat la ultima sedinta a CJ.

Administratia locala de la Caracal va respecta si anul acesta de Revelion traditia sarbatoririi trecerii in noul an cu o cupa de sampanie in piata din fata sediului primariei municipiului.

Edilul din Caracal, Gheorghe Anghel, a declarat ca, in noaptea de Anul Nou, in momentul trecerii in 2012, se va afla in oras, in Piata Victoriei, unde ii asteapta pe locuitorii urbei pentru a ciocni impreuna cupe de sampanie si unde va avea loc un foc de artificii.

"Este o traditie de foarte multi ani ca, de Revelion, locuitorii orasului sa vina in piata la ora 12,00. Primaria ofera cate un pahar de sampanie si focul de artificii. De obicei, dureaza totul cateva zeci de minute, dar oamenii vin cu bucurie si in numar din ce in ce mai mare de la an la an. Nu sunt invitate formatii de muzica, nu pot spune ca e vorba de o petrecere, dar pentru ca este deja traditie pentru caracaleni acest mod de a sarbatori impreuna trecerea in noul an ea va fi respectata si acum", a afirmat Gheorghe Anghel.

Primaria municipiului Alexandria organizeaza, ca in fiecare an, petrecerea in aer liber a Revelionului, pe platoul cuprins intre Casa de cultura si Palatul administrativ, unde se va inchide circulatia auto.

Primarul Victor Dragusin a declarat pentru AGERPRES ca din sumele alocate de la bugetul local pentru marcarea sarbatorilor de iarna vor fi oferite celor care doresc sa vina aici sampanie sau vin fiert.

De asemenea, la trecerea dintre ani este programat si un amplu spectacol de artificii.

In programul de Revelion al edililor din resedinta judetului Teleorman este prevazut si un spectacol, cu participarea unor artisti locali, fara a se apela, din ratiuni economice, la cei consacrati din showbiz-ul romanesc. AGERPRES

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Revelion spectacole strada, #Revelion concerte , #Revelion