Țara exotică din Oceanul Indian care a devenit atracție pentru turiștii români. Cel mai scump pachet a fost de peste 11.000 de euro

Vineri, 22 Octombrie 2021, ora 17:04
3317 citiri
Țara exotică din Oceanul Indian care a devenit atracție pentru turiștii români. Cel mai scump pachet a fost de peste 11.000 de euro

Aproape 8.000 de români au fost în Maldive, în primul trimestru al anului, România ocupând, cel mai des, locul şase în clasamentul turiştilor străini.

O săptămână în Maldive costă de la 1.964 de euro/persoană la un hotel de cinci stele.

"Aproape 8.000 de români au fost în Maldive, în primul trimestru al anului, România ocupând, cel mai des, locul şase în clasamentul turiştilor străini. De la “şi alte state” în statisticile Ministerului Turismului din insule la prezenţa în top 10 s-a ajuns datorită curselor directe Bucureşti – Male, organizate, în premieră pentru România, începând cu finalul anului trecut.

Cursele charter spre Maldive revin de la finalul lunii noiembrie, mai devreme decât anul trecut, cu o frecvenţă săptămânală, şi sunt programate până la finalul lunii ianuarie 2022, cel puţin", anunţă un touroperator care organizează sejururi în insula exotică.

Preţurile pachetelor sunt la un nivel apropiat de cel din 2019. O săptămână în Maldive costă de la 1.964 de euro/persoană la un hotel de cinci stele, de la 1.414 euro/persoană la un hotel de patru stele, de la 1.240 de euro/persoană la un hotel de trei stele, cu o reducere de până la 20% în perioada de early booking. Cea mai bună perioadă pentru o vacanţă în Maldive este în afara sărbătorilor, când resorturile nu au un grad ridicat de ocupare şi oferă turiştirlor şi mai multă intimidate, arată compania.

"Maldive nu mai este o destinaţie numai pentru cupluri, resorturile oferind activităţi pentru toate vârstele, de la cluburi pentru copii şi de sport pentru adulţi la spectacole, relaxare în centrele SPA. Este considerat cel mai mare centru de sporturi de apă, în care se poate face snorkeling, kitesurf, kayaking, paddle boarding, excursii cu jetski, wakeboard. În vacanţa în insulele exotice, turiştii pot să urmeze cursuri de scuba diving şi să obţină certificarea PADI, ori să facă excursii de curăţare a oceanului pentru protejarea recifului de corali", spun reprezentanţii companiei.

Peste 1.000 de români şi-au petrecut revelionul în Maldive, anul trecut, şi alţi 7.633 au fost înregistraţi de Ministerul local al Turismului din ianuarie şi până la jumătatea lunii martie. România s-a situat pe locul patru în clasamentul turiştilor străini, pe 10 ianuarie, şi pe locul şase în luna martie, după India, Rusia, Ukraina, Kazahstan şi Germania, cu o cotă de piaţă de 3,5%.

În 2021, Maldive se apropie de un million de turişti străini, 919.000 fiind înregistraţi până la jumătatea lunii octombrie, dar este departe de cifrele anului 2019: 1,7 milioane de turişti străini tot anul.

"Turiştii au ales în special hoteluri de patru şi cinci stele (42%, respectiv 43%) pentru vacanţa în Maldive, cea mai mare parte cu all inclusive. Cei mai mulţi, 46%, au fost în vacanţă în luna februarie, 18% în ianuarie, 18% în martie. Alte 15 pachete au fost vândute după oprirea zborurilor charter, pe curse de linie, din aprilie până la începutul lunii decembrie", mai arată compania.

Preţul mediu pentru vacanţa în Maldive a fost de 3.100 de euro pentru două persoane. Cel mai scump pachet a fost de 11.644 de euro, pentru doi adulţi cu doi copii la un hotel de cinci stele cu all inclusive. Cel mai ieftin a fost 1.090 de euro, pentru o persoană, la un hotel de trei stele, cu pensiune completă.

Citeste si:
Grindeanu se laudă pe Facebook cu ciotul de autostradă inaugurat în Mureș: "Rezultate concrete! Nu festivism!". La comentarii, oamenii îl felicită pe Cătălin Drulă
Grindeanu se laudă pe Facebook cu ciotul de autostradă inaugurat în Mureș: "Rezultate concrete! Nu festivism!". La comentarii, oamenii îl felicită pe Cătălin Drulă
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a transmis luni, 6 decembrie, un mesaj în care se laudă cu deschiderea unui tronson de 4,5 de kilometri de autostradă. La comentarii, mulți cititori...
Florin Cîțu se declară împotriva pensiilor speciale pentru primari: „Am atinge rapid acea limită de 9,4% din PIB”
Florin Cîțu se declară împotriva pensiilor speciale pentru primari: „Am atinge rapid acea limită de 9,4% din PIB”
Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat luni, 6 decembrie, în Senat, că liberalii nu doresc ca deficitul de la pensii să crească și că impactul bugetar al pensiilor speciale ale primarilor...