Bistrita: Statiunea Sangeorz-Bai a ramas fara apa potabila, turistii isi cer banii inapoi

Marti, 31 Decembrie 2019, ora 19:24
6944 citiri
Bistrita: Statiunea Sangeorz-Bai a ramas fara apa potabila, turistii isi cer banii inapoi
Foto: captura Facebook

Peste 300 de familii din statiunea Sangeorz-Bai sunt de aproape doua saptamani fara apa potabila la robinete, iar o parte din turistii care au inchiriat cabane de Revelion in statiune si-au cerut banii inapoi si au plecat acasa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Prefectul judetului Bistrita-Nasaud, Stelian Dolha, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca peste 300 de familii din orasul statiune Sangeorz-Bai nu au apa potabila la robinete. Problemele care au aparut in urma cu doua saptamini au fost rezolvate partial, pentru o scurta perioada de timp, dar in aceste zile funizarea apei a fost din nou oprita.

Locuitorii au primit in aceasta perioada apa potabila cu cisternele companiei de apa si ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bistrita-Nasaud.

"Sunt tot felul de probleme, o pompa de presiune care s-a ars, si multe alte probleme. In toata aceasta perioada am incercat sa suplimentam apa cu cei de la compania de apa si cu cei de la ISU, cu cisterne cu apa potabila. E inadmisibil ca, de doua saptamani de cand dureaza aceasta problema, compania de apa nu a reusit sa rezolve problema de la Sangeorz Bai. Acolo este o problema de incompetenta. Eu am gasit vreo opt oameni, unul care era in santuri si ceilalti care se uitau de pe margine, si pe domnul director in cizme de cauciuc, asta a fost imaginea. Este si o tabara de copii acolo, cu vreo 70 de copii si urmeaza dupa anul nou sa mai vina inca vreo 70. Cum sa lasam fara apa 140 de copii? Momentan, am reusit sa rezolvam problema si tabara aceasta este alimentata cu apa. Deocamdata, nu este vorba de o problema de sanatate publica si nici de o situatie de urgenta, dar lucrurile trebuie rezolvate", a spus Stelian Dolha.

Acesta sustine ca a primit mesaje si de la proprietarii de pensiuni din zona, care au fost obligati sa restituie banii turistilor care au vrut sa isi petreaca sfarsitul de an in statiunea de la poalele Muntilor Rodnei.

"Avem turisti care au venit din tara si sunt deja doua sau trei pensiuni care m-au anuntat ca le-au dat banii inapoi turistilor si i-au trimis acasa pentru ca nu poti sa ii tii pe turisti fara apa. Ce sa le spui?! O sa va aducem apa cu galeata si voi sa stati in pensiuni in Sangeorz Bai?", a mai spus prefectul.

Autoritatile judetene si conducerea companiei de apa din Bistrita-Nasaud nu pot oferi un termen pana la care problema apei potabile din orasul-statiune va fi rezolvata.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Sangeorz Bai apa statiuni , #statiuni