Lacu Sarat, o viitoare statiune turistica inclusa in circuitul national

Duminica, 30 Mai 2010, ora 14:03

   

Lacu Sarat, o viitoare statiune turistica inclusa in circuitul national
Dupa o taraganare de doi ani, a fost in sfarsit prezentat PUZ-ul care descrie modernizarea statiunii balneoclimaterice Lacu Sarat, prin care municipalitatea vrea sa scoata statiunea din zona anonimatului local, pentru a fi inscrisa intr-un circuit turistic national, principala metoda de absorbtie a fondurilor structurale si a finantarilor.

Pentru asta se va construi un drum rutier modernizat si marcat cu semne de circulatie, se va prelungi artera principala pana pe DC8 si se va largi drumul de acces din DN21, se va crea un drum paralel cu linia de tramvai ce vine dinspre Braila, drum care va fi dotat si cu benzi pentru biciclisti pana in cartierul Radu Negru, se vor asigura mijloace de transport care sa faca legatura dintre statiune si municipiul capitala de judet, se vor amenaja parcari in zona noilor obiective turistice si unele spatii de promenada adiacente drumului din nord, plus ca se va construi si o platforma bazar cu dale ornamentale ecologice.

La capitolul utilitatilor urban-edilitare, vor fi amenajate un punct de prim ajutor, echipat cu un mijloc de transport pentru urgente medicale, un punct farmaceutic si va trebui asigurata asistenta medicala balneara, energia electrica, canalizarea, apa potabila si iluminarea spatiilor de promenada.

In statiune se va construi si o sala de conferinte, iar pentru facilitarea actiunilor culturale va aparea un amfiteatru care va gazdui manifestatiile muzicale.

In ceea ce priveste informarea si promovarea turistica a zonei, obiectivele vor fi semnalizate cu indicatoare de orientare sau informare tiparite ori pe suport electronic.

Arhitectul Liliana Buhociu a anuntat cu acest prilej ca vor fi restructurate spatiile din tabara de copii si se va incerca construirea unui bazin olimpic de inot, dar si terenuri de sport si piste pentru skateboard-eri, care se vor dezvolta in spatiul plantat al statiunii, insa fara defrisarea arborilor existenti. Nu vor lipsi locurile de joaca pentru copii, spatiile comerciale si pentru prestari servicii.

Lacu Sarat, aflat doar la 5,5 km de Braila, de care se leaga printr-o linie permanenta de tramvai, de fapt acesta este cel mai vechi tramvai electric extraurban din tara, functionabila din anul 1900, este in administrarea orasului de mai bine de 135 ani. Inceputurile activitatii balneare au fost in 1875, cand s-a realizat prima instalatie de bai, apa fiind incalzita la inceput cu bolovani fierbinti.

In 1886 s-au realizat stabilimentul de bai calde si Cazinoul, in timp fiind efectuate mai multe analize a apei si namolului, toate impresionante, inclusiv cea efectuata de catre directorul Laboratorului de Chimie din Paris.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3498 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Untouchable
rank 5
poza
te referi probabil la ce-a mai ramas din lacul sarat.dupa cate am inteles nu mai are nicio alimentare,si incet incet e pe cale de disparitie.poza aia e facuta probabil acum 15 ani...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor