Romania, promovata de presa straina in topul destinatiilor pentru schi. Cu ce atrage (Galerie foto)

Marti, 03 Decembrie 2013, ora 07:39
5210 citiri
Romania, promovata de presa straina in topul destinatiilor pentru schi. Cu ce atrage (Galerie foto)

Popularitatea statiunilor de schi din Austria sau Elvetia este in crestere, insa asta nu inseamna ca acestea sunt singurele regiuni cu peisaje de vis si partii spectaculoase. Presa straina se opreste tot mai des asupra unor destinatii pentru schi mai putin cunoscute, aici incluzand si Romania.

Business Insider ofera cateva alternative, prezentand mai multe detalii despre 9 statiuni de schi uimitoare, aflate in regiuni "neasteptate", dupa cum apreciaza publicatia.

Sinaia, Romania

Sinaia, "Perla Carpatilor", cum i se mai spune, are 14 partii de schi si 10 puncte de telescaun, mentioneaza Business Insider. Iarna, Sinaia ofera cel mai bun schi de altitudine, unele creste ajungand pana la 2.000 de metri. Pe langa sporturile de iarna, Castelul Peles si manastirile din apropiere sunt importante atractii turistice, se mai mentioneaza in prezentarea acestei destinatii.

Jasna-Chopok, Slovacia

Localizata in regiunea centrala din lantul muntos Tatra Joasa, statiunea Jasna-Chopok din Slovacia are 29 de partii de schi si 30 de puncte de telescaun. Cea mai mare regiune din schi din Slovacia este potrivita atat pentru schi, cat si pentru patinaj sau snowboard.

Bovec, Slovenia

Bovec, mica statiune din Slovenia, este una impresionanta. Muntele masoara 1.816 metri de la varf la baza, complexul turistic avand 5 partii si 12 puncte de telescaun. Pe langa schiat, si aici poti patina sau poti opta pentru plimbari cu sanile trase de caini.

Gudauri, Georgia

Complexul turistic din Georgia are 2.994 de hectare. Gudauri are 22 de partii de schi si 7 puncte de telescaun, indeajuns incat sa satisfaca un numar mare de turisti.

Muntele Hermon, Israel

Muntele Hermon din Israel este singurul din aceasta tara cu zapada, pe care se poate schia. In plus, de pe cele 12 partii de schi repartizate pe o suprafata de 246 de hectare poti admira privelistile Siriei si ale Libanului.

Portillo, Chile

In Portillo, Chile, poti cumpara un pachet all inclusive, beneficiind de cazare 7 nopti, patru mese pe zi, acces la telescaun, fitness si alte servicii asemanatoare. Regiunea cuprinde 35 de partii de schi si 14 puncte de telescaun.

Shymbulak, Kazakhstan

Statiunea de schi Shymbulak din Kazakshtan este pe gustul tuturor pasionatilor de schi, indiferent de nivelul intr-ale schiatului.

Bukovel, Ucraina

Un complex turistic care s-a dezvoltat uimitor in ultimii ani, Bukovel, din Ucraina, se poate lauda cu teren inca neexplorat, partii de schi ofertante, dar si izvoare termale pentru cei care vor doar sa se relaxeze intr-un loc de vis.

Dizin, Iran

La doar o ora distanta de Teheran se afla prima statiune de schi din Iran. Dizin are un numar total de 23 de partii de schi.

Citeste si:
Prima reacție a sindicaliștilor Metrorex după apariția stenogramelor: ”USLM are încredere în justiţie”
Prima reacție a sindicaliștilor Metrorex după apariția stenogramelor: ”USLM are încredere în justiţie”
Sindicaliştii Metrorex au transmis, luni, că ”niciodată în forurile de conducere nu s-au luat hotărâri care să atingă integritatea fizică a unei persoane sau care să încalce legea”....
Elena Udrea cere să nu fie audiată de judecători români. Ultima încercare de a scăpa de condamnare
Elena Udrea cere să nu fie audiată de judecători români. Ultima încercare de a scăpa de condamnare
Elena Udrea a transmis luni, prin intermediul avocaţilor săi, că nu vrea să fie audiată de judecătorii români, prin videoconferinţă din Bulgaria, în cadrul procesului în care încearcă...