Cele mai colorate orașe din lume. Are și România o localitate în acest top VIDEO

Sambata, 24 Iulie 2021, ora 21:00
12692 citiri
Cele mai colorate orașe din lume. Are și România o localitate în acest top VIDEO
Veneția, Italia FOTO Pixabay

Farmecul unui oraș este reprezentat, de cele mai multe ori, de clădirile deosebite și de arhitectura specifică zonei. Căsuțele colorate, arhitectura impunătoare și străzile rustice atrag turiștii ca un magnet. În fiecare țară aproape există câte un oraș care impresionează prin detalii deosebite.

Dacă vreți să vă petreceți o vacanță într-un loc vibrant, plin de culori vii și cu case impresionante, Ziare.com vă prezintă un top al celor mai colorate orașe din lume, realizat de cntraveller.com.

1. Varșovia, Polonia

Situată pe râul Vistula, capitala Poloniei este recunoscută pentru arhitectura sa deosebită. Clădiri colorate în roșu, portocaliu, verde și galben amintesc de istoria orașului.

Turiștii admiră cu orele mansardele și fațadele în stil renascentist sau Barbicanul în stil gotic. Casele postbelice de pe străzile vechi ale orașului se îmbină perfect cu blocurile comuniste. Iar fațada barocă a Palatului Wilanów sau biblioteca universitară plină de eleganță, care găzduiește una dintre cele mai mari grădini de pe acoperiș din Europa, dau un farmec aparte capitalei Poloniei.

2. Copenhaga, Danemarca

Arhitectura colorată din Copenhaga este în contrast cu vremea mohorâtă din acest oraș. Casele situate pe străzile vechi sau pe căile navigabile oferă un aer de veselie orașului, în special în portul Nyhavn, centrul social al canalului din Copenhaga.

Clădirile ridicate încă din secolul al XVII-lea sunt considerate ”Sunny Side” a orașului.

3. Veneția, Italia

Principala insulă a orașului este renumită pentru arhitectura sa italo-bizantină și gotică, în special Palatul Dogilor din secolul al XIV-lea și Bazilica San Marco din secolul al XI-lea. Aici se găsesc plăci de marmură și statui deosebite.

Într-o plimbare cu barca prin lagună veți putea admira insulele venețiene, colorate mai ceva ca un curcubeu.

Pe Insula Burano, casele sunt vopsite la fiecare doi ani, iar localnicii care vor să-și schimbe culoarea proprietății trebuie mai întâi să primească aprobarea de la guvernul local.

4. Havana, Cuba

Havana este, probabil, cel mai renumit oraș pentru străzi vii și colorate. Arhitectura din Cuba reflectă istoria sa la fel de complexă.

În timp, clădirile s-au mai schimbat. Dacă în secolele al XVI-lea și al XVII-lea, clădirile erau colorate într-o nuanță puternică de albastru, în prezent, străzile sunt mult mai pastelate.

Vitraliile, piatra și fațadele în stil Art Deco au scos din tipare orașul atât de cunoscut astăzi.

5. Buenos Aires, Argentina

Micul cartier La Boca din Buenos Aires este unul dintre cele mai interesante din America de Sud. El Caminito este o alee plină de clădiri colorate, unde artiștii stradali lucrează de zor. Muzica tradițională care răsună la tot pasul și tarabele comercianților pline de bijuterii colorate lucrate manual completează perfect atmosfera acestui oraș.

6. Valparaíso, Chile

Orașul Valparaíso din Chile este comparat de multă lume cu o păpușă matrioșka. La fiecare pas ascunde câte un obiectiv ce așteaptă să fie descoperit.

Cunoscut sub numele de ”Bijuteria Pacificului”, acest oraș portuar din America de Sud îmbină viața grea a localnicilor cu o paletă unică și colorată a construcțiilor. Declarat Patrimoniu Mondial UNESCO în 2003, centrul istoric are o multitudine de străzi pietruite, cu case colorate. O plimbare cu funicularul sau chiar la pas, pe dealurile abrupte, vă va oferi de sus o priveliște sublimă a orașului și a mării.

7. Chefchaouen, Maroc

În contrast cu celelalte orașe zgomotoase ale Marocului, Chefchaouen, situat lângă Munții Rif, este o oază de liniște.

Orașul este aproape în întregime albastru și se spune că designul locului simbolizează viața spirituală, fuziunea dintre cer și mare. O altă explicație pentru albastrul orașului este că pereții au fost pictați în această culoare pentru a atrage turiștii în anii 1970.

8. Jodhpur, India

Recunoscut tot pentru culoarea albastru, însă în toate nuanțele sale, orașul indian Jodhpur contrastează puternic cu deșertul Thar din apropiere. Albastrul safir, regal cobalt sau celelalte nuanțe le oferă trecătorilor o stare de liniște și pace. Orașul face parte dintr-un grup de metropole indiene strălucitoare, în care se află și orașul alb Udaipur, orașul portocaliu Nagpur sau orașul roz Jaipur.

9. St. John's Newfoundland, Canada

Cabanele pline de culoare ale acestui oraș creează o atmosferă vie. Străzile sunt în zigzag, înșirate într-un peisaj deluros, iar casele sunt așezate la întâmplare.

St. John's este unul dintre cele mai vechi orașe din America de Nord și datează de la începutul secolului al XVI-lea, fiind și cea mai estică așezare de pe continent.

10. Sighișoara, România

Străduțele rustice, pline de culoare și aleile pietruite din Sighișoara atrag ca un magnet turiștii din toată lumea. Casele pastelate oferă o atmosferă aparte orașului în care a locuit Vlad Țepeș.

Centrul istoric al orașului este inclus în patrimoniul mondial UNESCO.

11. Guayaquil, Ecuador

În Guayaquil, cel mai mare oraș din Ecuador, se află Las Peñas, un cartier vechi de secole, cu o atmosferă boemă. Străduțele sunt pline de case din lemn colorate.

12. Cape Town, Africa de Sud

Cape Town ascunde pe versanții Signal Hill unul dintre cele mai vechi cartiere rezidențiale din oraș - Bo-Kaap, care oferă o priveliște panoramică asupra împrejurimilor.

Renumită pentru străzile pietruite și clădirile multicolore, zona datează de la mijlocul secolului al XVIII-lea. Istoria tumultoasă a localnicilor, care au rezistat sclaviei, se vede și astăzi.

După anul 1834, proprietarii caselor și-au vopsit locuințele în culori vii, pentru a reprezenta eliberarea și independența.

Greșelile pe care le fac turiștii când merg în vacanțe all-inclusive. Bacșișurile pot face diferența
Greșelile pe care le fac turiștii când merg în vacanțe all-inclusive. Bacșișurile pot face diferența
O jurnalistă de călătorii care a fost în zeci de stațiuni all-inclusive în Caraibe, Mexic, Maldive și multe altele, a văzut turiștii trecând cu vederea multe detalii care ar fi putut face...
Revoltă într-o destinație de vacanță îndrăgită de români: ”Turiști, plecați acasă! Paradisul vostru, mizeria noastră”
Revoltă într-o destinație de vacanță îndrăgită de români: ”Turiști, plecați acasă! Paradisul vostru, mizeria noastră”
Stațiunea Tenerife din Insulele Canare (Spania), una dintre cele mai îndrăgite destinații de vacanță, inclusiv de către români, e afectată în acest an de proteste masive ale localnicilor....
#orase, #vacanta, #culori , #stiri vacanta