City break de vara: cele mai frumoase parcuri si gradini unde te poti plimba

Advertorial
Marti, 26 Iulie 2016, ora 18:22
14310 citiri
City break de vara: cele mai frumoase parcuri si gradini unde te poti plimba
FOTO: Shutterstock.com

Daca si tu ai ales sa pleci intr-un city break vara aceasta, cu siguranta vrei sa iti pui pe lista cateva parcuri si gradini unde te-ai putea refugia cand soarele e mai dogoritor. Pentru ca e vara, ai putea petrece mai mult timp in aer liber in capitala cu cele mai multe spatii verzi din Europa, in orasul zeilor unde poti explora cele mai importante situri arheologice din Europa, in orasul favorit al tinerilor de pretutindeni sau intr-un oras unde misterul gotic pluteste inca peste podurile medievale.

Viena, capitala cu cele mai multe spatii verzi din Europa

Foto: Shutterstock.com

Viena e cunoscuta pentru numeroasele spatii verzi care imblanzesc peisajul urban, fie ca e vorba de gradini baroce sau de parcurile si gradinile palatelor imperiale. Daca iti cumperi bilete de avion din Bucuresti catre Viena in perioada urmatoare, nu rata Parcul Palatului Schonbrunn cu gradini labirintice, gradini japoneze si statui ascunse. E indicat sa iti rezervi cateva ore pentru o vizita la Palatul Schonbrunn ca sa ai timp suficient sa strabati intreg perimetrul si sa te opresti la Gloriette.

Pentru o zi torida de vara in Viena, o alegere la fel de inspirata sunt Gradinile imperiale ale Palatului Belvedere, incluse in Patrimoniul UNESCO. Gradinile Belvedere sunt printre cele mai spectaculoase gradini de acest fel din Europa. Trebuie sa marchezi pe harta gradina alpina de la Belvedere, una dintre cele mai vechi gradini alpine amenajate, si Gradina botanica, unde gasesti peste 10.000 de specii de plante exotice. S-ar putea sa ai senzatia ca te afli pe un alt continent, nu in inima Europei.

Cu siguranta daca ajungi intr-un city break la Viena vara, o sa iti doresti sa petreci cat mai mult timp in aer liber, asa ca ar fi bine sa pui pe lista de activitati si o vizita in Parcul Prater. Din Roata gigant poti surprinde cateva imagini inedite deasupra Vienei. Depinde de tine daca vrei sa faci fotografii sau doar sa te bucuri de priveliste. Parcul de distractii e deschis din luna martie pana in octombrie, iar in 2016 vienezii sarbatoresc 250 de ani de la deschidere sa.

Praga, Castelul inconjurat de sase gradini

Foto: Shutterstock.com

Orasul gotic poate fi destul de aglomerat in timpul verii, asa ca s-ar putea sa iti doresti sa ajungi in cateva dintre locurile mai putin umblate de turisti. O prima alegere ar fi podgoriile Wenceslas si Dealul Petrin din afara orasului, de unde te poti bucura de vederi panoramice deasupra Centrului Vechi. Nu o sa-ti fie greu sa localizezi Catedrala Sf. Stefan, la fel de impunatoare din orice punct al orasului. Pe dealul Petrin se afla si Observatorul din Praga, daca vrei sa explorezi cerul instelat.

Si cum intr-un city break in Praga nu ai cum sa ratezi Castelul din Praga, e bine sa stii ca dupa ce l-ai vizitat poti sa petreci cateva ore explorand gradinile care il inconjoara. Cea mai frumoasa dintre ele e Gradina regala, cu unele dintre cele mai frumoase ornamente florale pe care le poti vedea in Praga.

In cazul in care alegi sa ramai in centrul orasului, poti face o plimbare dupa-masa in Gradina Vrtba, o oaza verde aflata chiar in inima capitalei. Cea mai buna perioada sa o vizitezi e primavara si vara cand florile o acopera in zeci de culori. Si cum acest lucru n-ar fi suficient, pe alei si poteci o sa descoperi statui romane ale celor mai importanti zei si zeite romane. Asigura-te ca ajungi aici inainte de 18:00, ora inchirierii.

Amsterdam, cele mai cunoscute parcuri ale orasului

Foto: Shutterstock.com

Amsterdamul e un loc neconventional, aflat in topul preferintele tinerilor, asa ca timpul petrecut la un picnic sau pe terasa, in aer liber, cu siguranta e important, mai ales vara. In Amsterdam sunt numeroase parcuri unde te poti relaxa alaturi de prieteni, unul dintre cele mai pitoresti dintre ele e Parcul Vodel. Nici nu o sa-ti dai seama cand ai lasat peisajul urban in urma si te-ai trezit in mijlocul naturii, pe malul unui lac artificial.

In zilele insorite, in Parcul Vondel se aduna mii de tineri la picnic sau la o cupa de sampanie, asa ca atmosfera e mai mult decat relaxata. Tot vara au loc spectacole de teatru, muzica si dans in aer liber, din luna iunie pana in septembrie, asa ca daca nu vrei sa mergi pe terasa in timpul unui city break in Amsterdam, te poti opri in parc.

O a doua optiune pentru un weekend petrecut in Amsterdam ar fi Parcul Amstel unde se tine un Festival culinar in perioada verii, asa ca ai un motiv in plus sa ajungi acolo. Locul e perfect si pentru un mic-dejun pe iarba care te ajunge foarte putin daca iti cumperi mancarea dintr-un supermarket.

La fel de popular in randul localnicilor e si parcul Noorder, mai ales pentru ca aici au loc numeroase evenimente muzicale si festivaluri in timpul verii. Daca vrei sa iesi din centrul orasului, in Noorderpark o sa gasesti cateva cafenele dragute si restaurante cu terasa unde poti pierde cateva ore. Tot in Noorderpark e si Muzeul EYE, muzeul dedicat cinematografiei din Amsterdam, pe care il poti vizita.

Milano, un parc special amenajat pentru familiile cu copii

Foto: Shutterstock.com

Elegantul oras italian are peste 70 de gradini publice unde localnicii se aduna vara, iar cele mai importante dintre ele seamana cu gradinile imperiale ale palatelor renascentiste. Unul dintre cele mai frumoase locuri unde poti sa iti petreci o dupa-amiaza in perioada unui city break in Milano e Parcul Sempione, aflat in apropierea Pietei cu acelasi nume, o oaza de liniste unde vei gasi numeroase locuri de picnic, locuri de joaca si iazuri artificiale. In Parcul Sempione poti vizita Teatrul Trienalle, Arena lui Napoleon si Aquariumul, un obiectiv turistic pe care nu vrei sa-l ratezi daca zbori spre Milano insotit de copii.

La fel de cuceritoare sunt si Gradinile publice Indro Montanelli, care iti lasa senzatia ca ai ajuns in Franta, datorita stilului francez in care acestea au fost amenajate. Sunt doua lacuri pe malul carora poti sa te opresti la picnic si cateva dintre cele mai importante obiective turistice pe care le poti vizita in Milano, cum ar fi Palatul Dugnani, Muzeul de istorie naturala sau Planetariul.

Iar daca vrei sa schimbi peisajul francez cu unul britanic, in apropierea Gradinilor Indro Montanelli se afla Gradinile Galeriei de Arta moderna, unul dintre locurile special amenajate pentru familiile cu copii mai mici de 12 ani.

Atena, plaje si gradini exotice

Foto: Shutterstock.com

Poate iti imaginezi ca in Atena nu sunt atat de multe spatii verzi avand in vedere ca orasul e cunoscut mai ales pentru ruinele antice. Dar lucrul acesta nu e tocmai adevarat. Desi clima e uscata si verile toride, poti sa te refugiezi in cateva locuri unde temperatura scade cu unul sau doua grade datorita vegetatiei luxuriante.

Unul dintre locurile pe care nu trebuie sa-l ratezi intr-un city break in Atena vara sunt Gradinile nationale din spatele Parlamentului, aflate chiar in centrul orasului, la cateva minute distanta de Piata Syntagma. Ai putea petrece cateva ore bune pe potecile de acolo in cautarea unor copaci si arbori endemici sau adusi de pe alte continente. Cei mai importanti dintre ei sunt marcati pe harta. In Gradinile nationale sunt numeroase locuri unde te poti relaxa, iar daca zbori spre Atena insotit de copii, tot aici e o gradina zoologica de mici dimensiuni unde ii poti duce pe cei mici. In apropiere de Gradinile Nationale poti sa te plimbi si in Gradinile Zappeio, unde te poti opri la o cafea la un restaurant deschis chiar in mijlocul gradinii.

Cum Atena are iesire la mare, intr-una dintre zile ai putea merge la plaja. Tot ce trebuie sa faci e sa iei tramvaiul care merge cateva zeci de statii pe coasta. Te poti opri la oricare dintre spatiile special amenajate. O plaja foarte iubita de localnici e Voula, care nu se afla foarte departe de Portul Piraeus. Sunt cateva baruri si restaurante pe plaja unde poti servi mancare si bauturi, iar pe plaja sunt numeroase sezlonguri pentru care nu trebuie sa platesti, asa cum se intampla la Mamaia, de pilda.

Un al treilea loc unde s-ar merita sa ajungi daca te prinde un weekend in Atena vara e Dealul Lycabettus, cel mai inalt punct al orasului, vizibil chiar si de la Acropole. Pe varful dealului se afla Capela Sf. Gheorghe, construita in secolul 19. Locul e foarte popular in randul turistilor si localnicilor pentru ca de acolo ai parte de cele mai frumoase vederi panoramice deasupra Atenei si a teritoriilor care o inconjoara.

In timpul verii, pe dealul Lycabettus au loc numeroase spectacole de muzica si festivaluri de teatru, asa ca e indicat sa verifici programul dupa ce ti-ai gasit cazare in Atena, ca sa stii incotro o apuci. Daca te prinde seara aici, afla ca sunt destule cafenele si unele dintre cele mai luxoase restaurante din Atena. La restaurantele din zona s-ar putea sa platesti ceva mai mult pentru cina decat in Plaka, dar privelistea e deosebita. Daca e senin, poti vedea marea in departare, vapoarele si chiar insula Aegina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#oferte city break, #oferte vacante 2016 , #stiri vacanta