Inca o tara indragita de romani isi deschide portile pentru cei vaccinati sau care au avut COVID

Marti, 01 Iunie 2021, ora 21:12
4196 citiri
Inca o tara indragita de romani isi deschide portile pentru cei vaccinati sau care au avut COVID

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat ca, incepand de marti, au fost modificate conditiile de intrare in Turcia, accesul fiind permis romanilor care prezinta fie rezultatul negativ al unui test pentru COVID-19, fie un document care sa ateste ca au trecut cel putin 14 zile de la vaccinarea completa, fie o dovada ca au fost infectate cu virusul SARS-COV-2 in ultimele sase luni.

Potrivit MAE, autoritatile turce au revizuit conditiile de intrare in tara, in contextul pandemiei de COVID-19. Noile masuri au intrat in vigoare in 1 iunie.

Astfel, accesul pe cale rutiera, aeriana si maritima pe teritoriul Turciei este permis persoanelor care sosesc din Romania si care prezinta unul dintre urmatoarele documente:

  • rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR efectuat cu maximum 72 de ore inainte de intrarea in Republica Turcia, sau al unui test rapid antigen efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii in Republica Turcia;
  • un document emis de autoritatile statelor de domiciliu care atesta faptul ca persoanele care sosesc in Republica Turcia au fost vaccinate impotriva COVID-19 si ca au trecut 14 zile de la efectuarea vaccinului (schema completa a vaccinarii);
  • un document oficial care atesta ca persoanele in cauza au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 in ultimele 6 luni.

MAE adauga ca, potrivit informatiilor comunicate de autoritatile turce, persoanele care sosesc in acest stat pot fi supuse, in mod aleatoriu, unei testari moleculare tip PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, efectuata de reprezentanti ai Ministerului Sanatatii din Republica Turcia.

Toate celelalte masuri adoptate de autoritatile turce raman in vigoare.

Ministerul Afacerilor Externe aminteste ca romanii pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Ambasadei Romaniei la Ankara: +90.312.447.79.40 si ale Consulatului General al Romaniei la Istanbul: +90 212 3583541, +90 212 3580516, +90 212 3583537 si Consulatului General al Romaniei la Izmir: +90 232 4650579, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center, in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de urgenta al misiunii diplomatice a Romaniei in Republica Turcia (+90.532.318.17.26), Consulatului General al Romaniei la Istanbul (+90 533 5420695) si Consulatului General al Romaniei la Izmir (+90 530 4150077).

MAE recomanda consultarea paginilor de internet: http://ankara.mae.ro, http://istanbul.mae.ro, http://izmir.mae.ro si www.mae.ro si informarea temeinica anterior deplasarilor in strainatate.

Citeste si:
Atenționare de călătorie transmisă de MAE. Ce trebuie să știe românii care pleacă în Grecia
Atenționare de călătorie transmisă de MAE. Ce trebuie să știe românii care pleacă în Grecia
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află ori care intenţionează să călătorească în Republica Elenă că Serviciul Naţional de Meteorologie (EMY) a...
Turcia și-a ”proclamat” independența față de gazul rusesc. Zăcământul imens din Marea Neagră începe să fie exploatat
Turcia și-a ”proclamat” independența față de gazul rusesc. Zăcământul imens din Marea Neagră începe să fie exploatat
În august 2020, Turcia își anticipa independența energetică, prin vocea președintelui Recep Tayyip Erdogan care anunța descoperirea unui mare zăcământ de gaze în Marea Neagră. Doi...
Comentarii
MacGigi
rank 5
Chiar nu ma asteptam ca Turcia sa fie "o tara indragita de romani".
Vintage
rank 5
Epoca discriminarii legalizate la nivel mondial.