Informatii importante pentru cei care vor sa plece in vacanta in Cuba

Marti, 08 Iunie 2021, ora 13:57
4402 citiri
Informatii importante pentru cei care vor sa plece in vacanta in Cuba
Havana FOTO facebook

Ministerul Turismului din Cuba a anuntat noile protocoale de sanatate publica aplicabile calatorilor, incepand din 5 iunie 2021.

Astfel, sunt introduse reguli diferentiate pentru calatori, in functie de modul in care calatoresc: 1) organizat, cu un pachet turistic oferit de un turoperator sau agentie de turism; 2) individual, aplicabil cetatenilor straini si celor cubanezi, rezidenti si nerezidenti.

1. TURISMUL ORGANIZAT. Conditii obligatorii: detinerea unui test negativ RT-PCR, efectuat cu cel mult 72 de ore inainte de sosire la un laborator certificat din tara de origine, detinerea unei asigurari cu acoperire in caz de imbolnavirea cu virusul COVID-19. La intrarea in Cuba, pe aeroport, va fi realizat un nou test PCR. Turistii vor fi transferati la hotel si dupa primirea rezultatului testului efectuat la sosire vor putea urma programul turistic stabilit. Purtarea mastii este obligatorie in zonele publice ale hotelurilor.

2. TURISMUL INDIVIDUAL: Conditii obligatorii: detinerea unui test negativ RT-PCR, efectuat cu cel mult 72 de ore inainte de sosire la un laborator certificat din tara de origine, detinerea unei asigurari cu acoperire in caz de imbolnavirea cu virusul COVID-19. Este obligatorie carantina pentru o perioada de 7 zile/6 nopti (6 zile/5 nopti pentru cei care sosesc pe aeroporturile internatioanle din Havana si Santiago de Cuba), intr-unul din hotelurile autorizate. La intrarea in Cuba, pe aeroport, va fi realizat un nou test PCR si apoi turistii vor fi transportati la locul de cazare rezervat pentru carantina. In ziua a 6-a va fi efectuat un nou test si dupa primirea rezultatului negativ, calatorii vor putea sa isi continue planurile de vacanta, sa se isi viziteze prietenii/familia si sa schimbe locul de cazare.

Pachetele de carantina (cazare+transfer) pot fi rezervate online pe site-urile www.cuba.travel, www.viajescubatur.com si www.havanatursa.com sau de la birourile agentiilor de voiaj aflate in zona libera a terminalului Sosiri din aeroport.

Precizari pentru cetatenii rezidenti in Cuba care sosesc pe aeroporturile din zonele turistice (Varadero, Cayo Coco): este obligatorie efectuarea carantinei in provincia de sosire, pentru o perioada de 7 zile/6 nopti. Transportul in provincia de resedinta intra in responsabilitatea calatorilor si se face pe cheltuiala acestora.

Precizari pentru cetatenii rezidenti in Cuba care sosesc pe aeroporturile din Havana si Santiago de Cuba: este obligatorie efectuarea carantinei in centre de izolare, pentru o perioada de 6 zile/5 nopti. Transportul la/de la centrul de izolare se face cu exclusiv cu mijloacele de transport autorizate si pe cheltuiala calatorilor.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#conditii calatorie, #Havana, #anunt important, #vacanta in Cuba , #stiri vacanta