Cele mai călduroase destinații din Europa pe timp de iarnă. Vreme de stat în tricou de Crăciun

Joi, 09 Decembrie 2021, ora 03:44
8662 citiri
Cele mai călduroase destinații din Europa pe timp de iarnă. Vreme de stat în tricou de Crăciun

Temperaturile sunt destul de scăzute iarna în România, astfel că iubitorii de căldură nu sunt impresionați de excursiile la munte sau de orele petrecute pe pârtie. Din contră, fug cât mai departe de ger și aleg destinații cât mai însorite.

Nu trebuie să ajungeți pe celălalt capăt al globului pentru a găsi vreme plăcută, există câteva destinații în Europa care sunt recunoscute ca fiind cele mai călduroase pe timp de iarnă.

Din top cinci fac parte Madeira (Portugalia), Malta, Algarve (Portugalia), Tenerife (Spania) și Mijas (Spania), potrivit europeanbestdestinations.com.

Madeira

În Madeira vremea este perfectă, niciodată prea cald, niciodată prea frig. Este o destinație numai bună atât pentru activități sportive, cât și pentru relaxare, deci acoperă toate gusturile. Puteți să faceți drumeții, să vedeți delfinii sau să leneviți la plajă.

De Crăciun puteți să faceți o plimbare în tricou, temperaturile medii în această perioadă a anului fiind de 18 grade Celsius.

Am selectat intervalul 23-27 decembrie, pentru doi adulți. Biletele de avion până în Portugalia costă 508 euro, iar zborul durează 17 ore dus (două escale) și 11 ore întors (o escală).

Cazarea la un hotel de patru stele costă 2.404 lei, închirierea unei garsoniere costă 1.097 lei, iar o cameră într-o vilă costă 1.504 lei.

Malta

Malta este compromisul perfect între lenevie, gastronomie și turism cultural. Puteți alterna zilele de descoperire a insulei cu zile de odihnă lângă piscina hotelului. Temperatura medie iarna este de 16 grade Celsius și nu scade sub 14. Așadar, lăsați săniile, pălăriile și mănușile acasă și nu uitați ochelarii de soare și hainele de primăvară pentru o vacanță de vis pe insula Malta.

Biletele de avion costă doar 77 de euro. Zborul dus durează 10 ore și un sfert, cu o escală, iar cel întors este direct și durează doar două ore și 20 de minute.

O cameră la un hotel de patru stele costă 1.242 de lei, cu mic dejun inclus, iar la unul de trei stele costă 924 de lei.

Prețul unei camere într-o vilă este 697 de lei, iar pentru a închiria un apartament cu trei camere ar trebui să plătiți 2.051 de lei.

Algarve

Algarve este destinația perfectă pentru oricine fiindcă are câte ceva din fiecare: natură, activități de familie, distracție și cluburi de noapte. Este cea mai sudică regiune din Portugalia, drept urmare vă puteți aștepta la temperaturi medii de 13-14 grade Celsius și la maxime de 18 grade.

Pentru a sta la un hotel de cinci stele, cu mic dejun inclus, ar trebui să plătiți 2.315 lei, iar la unul de patru stele 945 de lei.

Puteți să stați la un hotel de trei stele cu 855 de lei, sau să închiriați o garsonieră cu 869 de lei.

Tenerife

Tenerife, locul în care vă puteți bronza și puteți sta la plajă în plină iarnă. Sunt circa 20 de grade Celsius în lunile noiembrie, decembrie și ianuarie.

Biletele de avion costă 201 euro, iar zborul dus durează 12 ore și 45 de minute, cu o scală, pe când cel întors durează cinci ore și jumătate și e direct.

Cazarea la un hotel de patru stele costă 1.882 de lei, cu mic dejun inclus, iar la unul de trei stele costă 1.282 lei.

De asemenea, puteți închiria o garsonieră cu 1.442 lei.

Mijas

Acest mic oraș frumos și fermecător din Spania este total diferit de alte destinații europene. Clima sa însorită pe tot parcursul anului îl face unul dintre cele mai bune locații pentru o vacanță însorită, iar în preajma Crăciunului sunt circa 14 grade Celsius.

Puteți sta la un hotel de patru stele pentru 2.177 de lei, sau la unul de trei stele pentru 1.707 lei.

În plus, puteți închiria un apartament cu două camere pentru 1.286 de lei, sau o garsonieră cu 1.175 de lei.

Citeste si:
Iahtul pe care Prințesa Diana și fostului ei iubit Dodi al-Fayed și-au petrecut ultima vacanță va fi scos la vânzare
Iahtul pe care Prințesa Diana și fostului ei iubit Dodi al-Fayed și-au petrecut ultima vacanță va fi scos la vânzare
Luna aceasta se împlinesc 25 de ani de la moartea tragică a uneia dintre cele mai uimitoare femei din familia regală britanică, Prințesa Diana. Cu o lună înainte de moartea ei, Lady Dee se...
Ce l-a impresionat pe Mihai Stoica la meciul FCSB-ului din Europa: ”Nu am mai văzut așa ceva!”
Ce l-a impresionat pe Mihai Stoica la meciul FCSB-ului din Europa: ”Nu am mai văzut așa ceva!”
Mihai Stoica, manager la FCSB, a comentat calificarea echipei lui Gigi Becali în play-off-ul din Conference League, subliniind atmosfera fantastică din tribunele Arenei Naționale, acolo unde...