Destinațiile exotice căutate de români pentru sărbătorile de iarnă. Zanzibarul, vedeta ultimului an

Vineri, 05 Noiembrie 2021, ora 03:50
2977 citiri
Destinațiile exotice căutate de români pentru sărbătorile de iarnă. Zanzibarul, vedeta ultimului an

Mulți români aleg ca în sezonul rece să fugă cât mai departe de frig, către destinații exotice, unde se mai pot bucura de temperaturi ridicate, soare și mare.

Dacă în trecut turiștii români nu plecau foarte departe de România, acest lucru s-a schimbat în ultimii ani și au crescut substanțial cererile pentru destinațiile exotice.

Traian Bădulescu, consultant în turism și purtătorul de cuvânt al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), a explicat pentru Ziare.com care sunt aceste locuri de care s-au îndrăgostit românii, dar și la ce sume ajunge o astfel de vacanță în sezonul rece.

Traian Bădulescu spune că sezonul destinațiilor exotice este, în general, intervalul decembrie - februarie, iar de când a izbucnit pandemia tour-operatorii au organizat tot mai multe curse charter directe către acestea deoarece s-au menținut constant în zona verde, fără prea multe restricții impuse de situația epidemiologică.

Zanzibarul, vedeta destinațiilor exotice

Purtătorul de cuvânt al ANAT dă exemplul Zanzibarului, care a fost pe primul loc în rândul preferințelor românilor, ca destinație exotică, în ultimul an. Costurile se învârt în jurul a 2.000 de euro de persoană, sumă în care este inclus și zborul.

”Au crescut mult preferințele către destinațiile exotice în general în rândul românilor, în ultimii ani. Oricum, în timpul sezonului de iarnă, turiștii cu venituri de la medii în sus alegeau destinațiile exotice, fiind și destinații calde, pentru că în special în perioada de iarnă e cea mai bună climă.

Zanzibar chiar, ca destinație exotică, pot spune că a fost cam numărul unu în ultimul an și este în continuare foarte solicitat.

Am observat o apetență mult mai mare a românilor și de când cu pandemia pentru că o mare parte a acestor destinații au fost verzi, mai puțin atinse de pandemie față de alte țări europene de exemplu. Mulți turiști își petreceau de exemplu revelionul în Antalya, în Dubai, dar acum se uită la buget și spun, păi cu 2.000 de euro de persoană pot să merg, cu cursă cu tot, și în Zanzibar. La fața locului prețurile nu sunt mari. Majoritatea turiștilor aleg acolo resorturi, unde au cam tot ce le trebuie”, explică Traian Bădulescu.

Lista destinațiilor exotice preferate de români

Traian Bădulescu mai spune că, pentru petrecerea Revelionului, mai sunt cereri și pentru Maroc și Tunisia, dar că lista destinațiilor pentru vacanțele din timpul iernii este destul de lungă.

”Kenya, Republica Capului Verde, Maldive, Sri Lanka, Republica Dominicană, Caraibe, sunt destinații solicitate. Altele cu cerere în creștere sunt Mexic, Costa Rica, Peru, Chile. O veste bună pentru turiștii vaccinați e că Thailanda și-a redeschis porțile și e o destinație iubită de români și foarte căutată de-a lungul timpului.

Putem numi destinație exotică și Laponia, sunt câteva curse charter de Crăciun. În special familii cu copii. Nu e nici foarte ieftină, tarifele pornesc de la 1.750 de euro de adult, iar pentru un copil de la 1.400-1.500 de euro în sus.

Cred că numai în sezonul de iarnă vor fi zeci de mii de turiști care le vor alege”, mai spune Traian Bădulescu.

Importanța asigurărilor

Consultantul în turism punctează importanța asigurărilor atât în cazul accidentelor, dar și în cazul infectării cu coronavirus.

”E bine ca turiștii să își facă asigurări storno și de călătorie. În mod normal nu costă mai mult de 100-200 de lei pe pachet, dar asta implică inclusiv clauză de covid. Dacă turistul se îmbolnăvește înainte de plecare și are încheiată asigurarea, primește banii înapoi, dacă dovedește îmbolnăvirea. La fel dacă ești testat pozitiv la destinație, dacă ai asigurarea, asiguratorul îți acoperă cazarea în cazul carantinei sau spitalizarea.

Se aplică și în cazul accidentelor, cum e de exemplu în cazul schiorilor. Sunt recomandate mai ales în cazul destinațiilor exotice, dar nu numai.

De exemplu în Bulgaria au fost turiști care au avut probleme cu copiii mici. S-au dus la medic pentru o insolație și s-au trezit că trebuie să scoată din buzunar niște sume destul de măricele. Asigurarea acoperea sumele astea”, concluzionează Traian Bădulescu.

Citeste si:
Primul domeniu schiabil din România care conectează șase locații. Se deschide în Harghita
Primul domeniu schiabil din România care conectează șase locații. Se deschide în Harghita
Sezonul de schi e în plină desfășurare și pentru pasionații acestui sport calitatea serviciilor oferite de domeniile schiabile este esențială. Primul domeniu schiabil din România ce...
Patroni din HoReCa, acuzați că au făcut afaceri ilegale cu vouchere de vacanță. Suma care le revenea „turiștilor”
Patroni din HoReCa, acuzați că au făcut afaceri ilegale cu vouchere de vacanță. Suma care le revenea „turiștilor”
Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au descins miercuri dimineața la 26 de adrese din Mureș și mai multe județe, într-un dosar de înșelăciune. „Din cercetări a...