Continentul cel mai căutat pentru vacanțele exotice ale românilor. Asia se clasează doar pe locul 2

Miercuri, 04 August 2021, ora 16:02
2680 citiri
Continentul cel mai căutat pentru vacanțele exotice ale românilor. Asia se clasează doar pe locul 2
Topul destinaţiilor exotice africane este condus de Kenya, Tanzania şi Zanzibar FOTO Pixabay

Majoritatea turiştilor care aleg destinaţii externe optează pentru sejururi clasice în perioada mai-octombrie, în Turcia, Grecia, Bulgaria, Spania, procentul acestora fiind de 65% din totalul anual al turiştilor de outgoing, în timp ce 35% dintre români aleg destinaţiile exotice.

Africa a devenit favorita numărul 1 a destinaţiilor exotice, depăşind continentul asiatic, iar topul destinaţiilor exotice africane este condus de Kenya, Tanzania şi Zanzibar, urmate de Africa de Sud, Egipt, Tunisia, Maroc şi Namibia, arată datele touroperatorului DAL Travel.

Tarifele pentru destinaţiile exotice variază între 1.500 şi 4.000 de euro de persoană, în funcţie de destinaţie, cu transport inclus, media fiind de 2.600 de euro de persoană. Durata medie a unui circuit într-o destinaţie exotică este de 12 zile, iar a unui sejur, de 7-8 zile.

"Din ce în ce mai mulţi turişti români aleg destinaţiile exotice, motivele fiind atât oportunitatea de a vizita destinaţii inedite, îndepărtate, calitatea şi siguranţa serviciilor, dar şi faptul că au o climă caldă pe tot parcursul anului şi în special în timpul sezonului de iarnă”, arată compania.

Chiar dacă majoritatea turiştilor care aleg destinaţii externe optează pentru sejururi clasice în perioada mai-octombrie (Turcia, Grecia, Bulgaria, Spania etc.), procentul acestora fiind de 65% din totalul anual al turiştilor de outgoing, circa 35% dintre români aleg destinaţiile exotice. Numărul este în creştere faţă de anii precedenţi datorită condiţiilor mai puţin restrictive comparativ cu destinaţiile europene.

Africa, favorita numărul 1

"La ora actuală, putem spune că Africa a devenit favorita numărul 1 a destinaţiilor exotice, depăşind continentul asiatic. Pe lângă faptul că Africa reprezintă un continent încă nedescoperit de către majoritatea românilor, multe ţări din Extremul Orient, cu câteva excepţii, impun încă multe restricţii cauzate de pandemia covid-19.

Circuite mai puțin cunoscute turiștilor din România

Pe lângă destinaţiile africane clasice, precum Egipt, Maroc, Tunisia, Africa de Sud, Kenya, Tanzania cu Zanzibar, se organizează circuite şi în alte ţări mai puţin cunoscute pe piaţa turistică din România, precum Etiopia, Namibia, Sudan, Senegal, Gambia, Togo, Benin, Ghana, Algeria. Raportat la cereri, pe locul doi se află, la ora actuală, America de Sud şi America Centrală, cu destinaţii precum Peru, Ecuador cu Galapagos, Columbia, Chile cu Insula Paştelui, Mexic, Costa Rica, Panama sau Guatemala. Fireşte că ne dorim şi o revenire a Asiei şi a Extremului Orient, care sperăm că se va întâmpla anul viitor”, declară Daniela Nedelcu.

Topul destinaţiilor exotice africane este condus de Kenya, Tanzania şi Zanzibar, urmate de Africa de Sud, Egipt, Tunisia, Maroc, Namibia, Senegal, Gambia, Togo şi Benin. Pentru America de Sud şi America Centrală, cele mai solicitate destinaţii sunt Peru, Chile (inclusiv Insula Paştelui) şi Ecuador cu insulele Galapagos (care, deşi situate în Oceanul Pacific, aparţin de Ecuador).

Pentru Asia, la ora actuală sunt solicitate circuite pentru ţări din Asia Centrală, precum Uzbekistan.

Care sunt preferințele turiștilor

"Majoritatea turiştilor care aleg destinaţiile exotice preferă circuite, în special circuite private cu maxim şapte participanţi, dorinţa acestora fiind de a vizita cât mai multe vestigii culturale şi istorice sau atracţii naturale. Însă există şi o categorie de turişti care optează pentru sejururi de litoral, în special pentru Kenya - Mombasa, Tanzania - Zanzibar sau Mexic - Riviera Maya”, spune Daniela Nedelcu.

Cele mai căutate şi inedite atracţii şi produse turistice pentru destinaţiile exotice sunt, potrivit consultanţilor DAL Travel, Machu Picchu şi Nazca (Peru), Insulele din Arhipelagul Galapagos, Piramidele din Sudan, Parcul Kruger din Africa de Sud sau safari în Kenya şi Tanzania.

"Turiştii aleg destinaţiile exotice şi în funcţie de cum sunt poziţionate pe lista pandemică a momentului, un mare avantaj fiind acela că, la ora actuală, o mare parte dintre ţările din Africa şi din America de Sud şi Centrală se află pe lista verde de mai mult timp. Pentru destinaţii exotice sunt deja multe rezervări pentru lunile august şi septembrie, iar turiştii au început deja să efectueze rezervări pentru perioada octombrie – decembrie.

Unul dintre motivele pentru care se fac rezervări până la sfârşitul anului este acela că destinaţiile exotice sunt căutate de turiştii din întreaga lume, fiind recomandată efectuarea rezervărilor din timp, în pofida pandemiei”, mai spune Daniela Nedelcu.

Citește și:
Țara în care au murit peste 60 de copii după ce au băut sirop de tuse produs în India
Țara în care au murit peste 60 de copii după ce au băut sirop de tuse produs în India
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a emis miercuri o alertă privind unele siropuri pentru copii împotriva tusei şi răcelii produse de laboratorul indian Maiden Pharmaceuticals care ar fi...
Ion Țiriac și-a făcut grădiniță în Africa! Ce probleme are acum acolo
Ion Țiriac și-a făcut grădiniță în Africa! Ce probleme are acum acolo
Ion Țiriac s-a îndrăgostit de Africa, drept pentru care și-a cumpărat un domeniu în Namibia, țară pe care o consideră a doua lui casă. Țiriac este implicat în mai multe proiecte...