Cele mai frumoase locuri din România pe care trebuie să le vizitezi toamna

Sambata, 28 August 2021, ora 21:30
7910 citiri
Cele mai frumoase locuri din România pe care trebuie să le vizitezi toamna
Cramele, destinații foarte populare toamna FOTO Pixabay

Câteva zile ne mai despart până la finalul sezonului estival. Chiar dacă sunt șanse mari ca vremea să rămână plăcută pe litoral, mulți turiști se reorientează și aleg destinații mai potrivite pentru toamnă. Temperaturile sunt mai domoale, aerul e mai respirabil, iar natura oferă o varietate mare de culori, imagini numai bune de surprins cu aparatul foto.

Experiența oferită de o cramă, vizite la castele, un sejur în Deltă sau o drumeție pe munte, toate promit să ofere un concediu de neuitat.

Cramele din România

Turismul viticol a luat amploare în țara noastră, iar o vizită la cramă nu se mai rezumă demult doar la a degusta vinuri. Cramele oferă experiențe complete: plimbări prin podgorie, pe jos sau cu bicicleta, explicații de la specialiști despre fabricarea vinului, degustări de vinuri, servicii de cazare, mese amenajate la apusul soarelui, în parfum de struguri, dar și legende despre Zeul Bachus. Și nimic nu se compară cu un pahar de must din strugur proaspăt storși.

Castelele din România

Țara noastră are aproape 100 de castele care ascund povești medievale, cu regi și regine, legende sângeroase, dar și povești de iubire, cu final fericit sau tragic. Multe dintre ele sunt amplasate în zone turistice, astfel că vizita la castel va fi doar o parte a vacanței.

Castelul Peleș, Prahova

Castelul a fost ridicat din dorința regelui Carol I al României după ce a fost prima dată în Sinaia și a rămas uimit de frumusețea locului.

Castelul Bran, Brașov

Celebru pentru povestea contelui Dracula, a vampirilor și spiritelor care ar mișuna la fiecare colț, atrage în continuare foarte mulți turiști pasionați de povești macabre.

Castelul Corvinilor, Hunedoara

Castelul regelui Ungariei medievale, Matia Corvin, oferă o experiență unică, și anume prezintă concret cum arăta viața plină de intrigi la curte, care l-a animat peste 400 de ani.

Castelul Banffy, Cluj-Napoca

Legenda spune că prințesa care trăia în castel avea o aventură, iar grăjdarul, care a descoperit idila, a fost sedus de prințesă și ucis cu un cuțit, ca să se asigure că nu o va da în vileag. Spiritul tânărului încă ar bântui printre ziduri, incapabil să își găsească liniștea.

Castelul Sturdza, Iași

Clădit pe un așezământ moldovenesc cu o istorie de 600 de ani, castelul ridicat de George Sturdza la cumpăna veacurilor al XIX – lea și al XX – lea reprezintă astăzi o adevărată bijuterie arhitectonică de factură neogotică.

Delta Dunării

Activitățile în locul supranumit și raiul păsărilor și peștilor nu se termină niciodată. Pe locul doi în Europa ca întindere, după Volga, este cel mai important popas pentru păsările migratoare ce călătoresc între regiunea tropicală și cea arctică.

Turiștii pot să pescuiască, să facă plajă, să meargă în excursiile organizate zilnic cu barca în Deltă, să mănânce cel mai gustos borș de pește sau pur și simplu să se bucure de natură.

Traseele montane

Toamna este ultima șansă pentru turiști să parcurgă cele mai impresionante trasee ale României, Transalpina și Transfăgărășan, care se închid în luna noiembrie. Pot să șerpuiască printre crestele munților, să ajungă deasupra norilor și să respire cel mai curat aer.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#vacante, #destinatii vacanta, #destinatii turistice Romania, #crama, #Delta Dunarii, #castele Romania , #stiri vacanta