Două suburbii din Atena, evacuate în urma unui incendiu care a distrus mai multe case. Zonă populară pentru turiștii români, afectată

Marti, 03 August 2021, ora 20:07
2494 citiri
Două suburbii din Atena, evacuate în urma unui incendiu care a distrus mai multe case. Zonă populară pentru turiștii români, afectată
Incendiu lângă Atena FOTO captură Digi 24

Un incendiu a distrus marţi mai multe case din Varibombi, un cartier de la periferia Atenei, determinând evacuarea locuitorilor şi a celor din altă suburbie, în timp ce autorităţile încearcă să controleze flăcările care ţin în şah transporturile şi furnizarea cu electricitate, în mijlocul celui mai grav val de căldură din ultimele decenii înregistrat în Grecia, relatează EFE.

Flăcările au mistuit deja mai multe case şi o zonă de camping şi au ajuns în piaţa centrală din Varibombi, deşi deocamdată nu există informaţii privind victime.

Valul de căldură a atins marţi cote maxime cu temperaturi de până la 46 de grade Celsius, depăşind recordul din 1987 când o caniculă cu caracteristici similare a provocat la sfârşitul lunii iulie 1.300 de morţi în Grecia.

De mai multe zile, pompierii luptă pentru a stinge un incendiu izbucnit în insula Rodos; după evacuarea mai multor localităţi au evitat producerea de pagube majore.

În ultimele zile s-a produs incendii şi la nord de Peloponez şi în prefectura Ftiotida, din centrul Greciei, o zonă unde luni s-a înregistrat recordul de temperatură de 46,3 în localitatea Makrakomi.

După ce temperatura la sol a urcat în capitală până la 55 de grade, Acropola din Atena a anunţat că îşi scurtează programul şi va închide la 17:00 în loc de ora 20:00.

Serviciul naţional elen de meteorologie a informat că temperaturile se vor menţine ridicate întreaga săptămână şi că vor coborî uşor începând cu acest weekend.

Zonă populară cu turiștii români, afecatată

Românii aflați în Grecia au transmis pe Facebook și alte imagini cu incendii din această țară. Unul dinte acestea se află în vama Evzoni.

„Este incendiu la Evzoni. Scapasem repede si au oprit chiar la noi pana vor stinge focul

E cald, insuportabil afara. Ne-au intors in parcare”, au scris pe pagina ForumGrecia mai mulți români.

Incendiu, în apropiere de Atena, la poalele muntelui Parnita

Un nou incendiu de pădure a izbucnit marţi la poalele Muntelui Parnita, la 30 de kilometri nord de Atena, după ce 3.000 de hectare au fost devastate în weekend, iar autorităţile au închis, din precauţie, o parte a autorstrăzii care asigură o legătură între capitala greacă, sudul şi nordul ţării, au anunţat pompierii, relatează AFP.

Protecţia Civilă greacă le-a trimis mesaje locuitorilor localităţii Varympompi, situată pe Muntele Parnita, prin care-i îndeamnă la vigilenţă.

Potrivit presei, zeci de copii au fost evacuaţi dintr-o tabără vecină, ca măsură de precauţie.

În zona Varympompi, care se află în apropiere de fostul palat regal Tatoi, se află de asemenea un centru ecvestru, mănăstiri şi fabrici.

#incendiu Grecia, #evacuati, #incendiu Atena , #stiri vacanta