Jumătate dintre locurile de cazare din România, rezervate pentru Revelion. Care este cea mai căutată stațiune

Vineri, 26 Noiembrie 2021, ora 16:54
4432 citiri
Jumătate dintre locurile de cazare din România, rezervate pentru Revelion. Care este cea mai căutată stațiune

Aproximativ jumătate din capacitatea totală de cazare disponibilă în România este rezervată pentru Revelion, iar operatorii din industria ospitalităţii se aşteaptă ca gradul de ocupare să urce odată cu prima săptămână a lunii decembrie, anunţă Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Operatorii din turism transmit că aşteaptă din partea noului Guvern o mai bună comunicare cu mediul de afaceri în privinţa zonei de restricţii.

„Hotelierii din România au început să ofere, pentru Revelion şi Crăciun, tarife diferite, flexibile, în funcţie de pachetul turistic ales, nemaivorbind despre sume fixe. Multe hoteluri promovează pachetele standard, cu cină festivă, dar şi pachete la care clientul îşi adaugă serviciile în funcţie de restricţiile în vigoare.

La ora actuală, circa 50% din capacitatea totală de cazare disponibilă a României este rezervată pentru Revelion iar gradul de ocupare este posibil să urce o dată cu prima săptămână a lunii decembrie”, a transmis ANAT.

Conform sursei citate românii care petrec sărbătorile de iarnă în ţară optează pentru staţiuni montane, favorită fiind Poiana Braşov, urmată de Sinaia, Buşteni şi Predeal.

„Sunt şi staţiuni mai mici, cu pârtii de schi, din ce în ce mai solicitate, unde se dezvoltă puternic turismul local, chiar dacă volumele de turişti nu sunt foarte mari, precum cele din judeţele Harghita sau Maramureş”, precizează ANAT.

Cele mai solicitate staţiuni balneoclimaterice

„De asemenea, agenţiile de turism înregistrează vânzări şi pentru destinaţiile de turism rural şi agroturism, preponderent pentru zona Bran - Moieciu – Fundata dar şi pentru Bucovina şi Maramureş. În general, pe partea de turism intern nu există o diferenţiere foarte mare între preferinţele de Revelion şi de Crăciun, însă de Crăciun se observă o solicitare mai mare pe partea de turism rural şi agroturism, românii dorind obiceiuri, colinde, tradiţii şi atmosferă”, mai transmit operatorii din domeniu.

„Tarifele structurilor de cazare din România sunt flexibile, iar turiştii încă preferă să rezerve last minute şi se interesează despre măsurile de siguranţă comunicate de hoteluri”, declară prim vicepreşedinte ANAT, Lucian Boronea, citat în comunicatul Asociaţiei.

Operatorii din turism solicită noului guvern o mai bună comunicare privind restricţiile impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

„Industria turistică aşteaptă din partea noului Guvern, chiar dacă înţelege limitele la care este supusă, din cauza pandemiei covid-19, la o mai bună comunicare în privinţa zonei de restricţii, cu mediul de afaceri.

ANAT şi reprezentaţii industriei turismului speră ca ajutorul promis de către Guvern din măsura HORECA să fie dus până la capăt, să nu fie schimbat codul fiscal iar industria turismului, care poate avea un aport considerabil la Produsul Intern Brut, să fie sprijinită. ANAT salută reintroducerea voucherelor de vacanţă, care constituie un mare beneficiu atât pentru angajaţii din sectoarele public şi privat, cât şi pentru industria turistică şi pentru economia naţională”, se menţionează în comunicatul ANAT.

Destinațiile externe

În ceea ce priveşte destinaţiile externe, agenţiile de turism anunţă că de la 1 decembrie „se deschid destinaţii operate cu curse charter precum Maldive, Republica Dominicană, Republica Capului Verde, Tanzania (Zanzibar), Kenya”, dar şi că destinaţii mai puţin cunoscute precum Georgia sau Islanda sunt tot mai căutate.

Citeste si:
Cine e Edward Iordănescu, noul selecționer al României: fotbalist mediocru, crai de Dorobanți, antrenor plimbăreț FOTO
Cine e Edward Iordănescu, noul selecționer al României: fotbalist mediocru, crai de Dorobanți, antrenor plimbăreț FOTO
Edward Iordănescu (43 de ani) va fi numit în zilele următosre în funcția de selecționer al echipei naționale a României. Edward este băiatul cel mare din familia fostului selecționer...
Contele care se ocupă de afacerile Prinţului Charles în România: "Castel, caut manager pentru o relație serioasă de lungă durată"
Contele care se ocupă de afacerile Prinţului Charles în România: "Castel, caut manager pentru o relație serioasă de lungă durată"
Contele Tibor Kalnoky, gazda și prietenul Prinţului Charles al Marii Britanii, caută un manager de ospitalitate pentru un complex turistic din județul Covasna. Acesta a postat anunțul...