Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru Bulgaria

Luni, 02 August 2021, ora 13:03
15815 citiri
Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru Bulgaria
Plajă în Bulgaria FOTO Pixabay

Ministerul Afacerilor Externe a emis un document oficial care-i privește pe românii aflați în Bulgaria

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Bulgaria că Institutul de Meteorologie şi Hidrologie din această ţară a emis coduri de caniculă pentru luni şi marţi.

Potrivit unui comunicat al MAE, respectivele atenţionări sunt:

* Cod roşu pentru regiunile Blagoevgrad, Pazardjik, Plovdiv, Stara Zagora, Haskovo, Yambol, Pleven, Veliko Târnovo şi Ruse, unde temperaturile vor înregistra valori de peste 41 grade Celsius.

* Cod portocaliu pentru regiunile Vidin, Montana, Vraţa, Sofia, Sofia-regiune, Pernik, Kjustendil, Loveci, Gabrovo, Sliven, Smolian, Kârdjali, Târgovişte, Razgrad, Silistra, Şumen, Dobrici, Varna şi Burgas, unde temperaturile vor înregistra valori de 38 - 41 grade Celsius.

Informaţii suplimentare pot fi accesate astfel:

Pentru starea vremii, pe site-ul www.weather.bg; cu privire la regimul vamal, pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions/3677 (Condiţii de călătorie în Bulgaria, titlul Reglementări vamale) şi pe site-ul Agenţiei "Vămi" din Bulgaria: www.customs.bg;

Despre e-vigneta şi sistemul e-TOLL, pe site-ul www.bgtoll.bg; pentru situaţia circulaţiei prin punctele de trecere a frontierei bulgare, pe site-ul www.mvr.bg; cu privire la starea actuală a drumurilor, pe aplicaţia gratuită LIMA www.lima.api.bg de pe pagina de Internet a Agenţiei "Infrastructura Rutieră" - www.api.bg şi la numărul de telefon 070013020, accesibil în regim non-stop.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro/node/51904, sofia.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Copil transportat de urgență din Bulgaria în România cu elicopterul SMURD. A fost preluat de medicii de la ”Marie Curie”
Copil transportat de urgență din Bulgaria în România cu elicopterul SMURD. A fost preluat de medicii de la ”Marie Curie”
Un băiat de 13 ani, cu afecţiuni renale, a fost transferat de urgenţă de la un spital din Bulgaria în România cu un elicopter SMURD, el fiind preluat de medicii de la Spitalul ”Marie...
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
#mae avertisment calatorie, #Bulgaria, #turisti romani, #canicula , #stiri vacanta