Încă un paradis exotic își deschide porțile doar pentru vaccinați

Marti, 26 Octombrie 2021, ora 12:55
3140 citiri
Încă un paradis exotic își deschide porțile doar pentru vaccinați

Malaezia își va redeschide luna viitoare granițele pentru călătorii internaționali, după un an și jumătate de izolare.

Guvernul malaezian a aprobat protocoale pentru a permite turiștilor să intre în populara destinație insulară Langkawi începând cu 15 noiembrie.

Schema va fi similară cu cea din Thailanda, prin care restul țării rămâne închisă, dar insulele se deschid pentru turiștii vaccinați.

Proiectul se va desfășura timp de trei luni, înainte ca Malaezia să se redeschidă complet pentru vizitatorii internaționali la începutul anului 2022.

Condițiile de intrare în țară

Ministrul turismului din Malaezia, Nancy Shukri, a declarat: "Am propus să deschidem granițele pentru turiștii internaționali în Langkawi ca proiect pilot pentru turiștii din zece țări. Personal, țintesc să o facem până la mijlocul lunii viitoare, deoarece trebuie să le oferim părților interesate, cum ar fi companiile aeriene și hotelurile, suficient timp pentru a fi pregătite","

Malaezia va permite accesul doar a călătorilor din anumite țări și va anunța această listă în curând.

De asemenea, călătorii vor trebui să facă test COVID-19 înainte de a ajunge în Malaezia și teste COVID-19 în timpul șederii lor (în ciuda faptului că sunt complet vaccinați).

Asigurare de 80.000 de dolari

Călătorii vor avea nevoie, de asemenea, de o asigurare de cel puțin 80.000 de dolari pentru COVID-19, iar turiștii trebuie să se angajeze cu un ghid turistic local.

Nu va exista carantină pentru turiștii internaționali dacă îndeplinesc aceste cerințe.

"Scopul nostru final este de a menține în siguranță malaysienii și turiștii, așa că nu vrem să le stricăm vacanța cerându-le să fie închiși în camere de hotel. Dar, în același timp, testarea regulată ar fi esențială."

Malaezia va începe, de asemenea, să își redeschidă granițele pentru muncitorii străini, dar aceștia vor trebui să fie complet vaccinați și să aibă dovada unor teste COVID-19 negative.

Situația COVID-19 în Malaezia

Vestea vine în contextul în care cazurile din Malaezia scad rapid la nivel național. Aproximativ 94 la sută dintre adulți au primit prima doză de vaccinare, iar 72 la sută din populație este complet vaccinată.

Infecțiile zilnice au scăzut sub 7.000 de cazuri pe zi, de la un vârf de 20.000 de cazuri pe zi în luna august. Malaezia a înregistrat 2,41 milioane de cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei.

Citeste si:
Preoții din Botoșani care au gonit din biserică enorașii vaccinați rămân necunoscuți. Mitropolia Moldovei nu poate începe anchetarea lor
Preoții din Botoșani care au gonit din biserică enorașii vaccinați rămân necunoscuți. Mitropolia Moldovei nu poate începe anchetarea lor
Mitropolia Moldovei şi Bucovinei reacționează după acuzele apărute în spaţiul public la sesizarea Direcţiei de Sănătate Publică din Botoşani privind preoţii din judeţ care au dat...
Condiție clară la Australian Open: Nu ești vaccinat, nu participi!
Condiție clară la Australian Open: Nu ești vaccinat, nu participi!
Toţi jucătorii care vor evolua la Australian Open, programat pentru ianuarie la Melbourne, vor trebui să fie vaccinaţi împotriva Covid-19, a confirmat managerul turneului Craig Tiley,...