Nisipurile de Aur, statiunea doar pentru cei vaccinati unde unul din trei turisti este roman REPORTAJ

Autor: Paul Barbu - Redactor
Luni, 07 Iunie 2021, ora 23:00
5709 citiri
Nisipurile de Aur, statiunea doar pentru cei vaccinati unde unul din trei turisti este roman REPORTAJ
Nisipurile de Aur asteapta turistii cu preturi mici, dar fara prea multe activitati

Hotelierii bulgari s-au adaptat si ei la noile masuri de siguranta sanitara de pandemie, insa nu acelasi lucru se poate spune si despre cei care le calca pragul. Desi turistii sunt avertizati sa poarte masca de catre hotelieri, nimeni nu se sinchiseste, nici in hotel, nici pe aleile din statiune. La restaurante nici nu mai poate fi vorba de asa ceva.

Desi este inceput de sezon, numai jumatate dintre hotelurile din Nisipurile de Aur sunt deschise, aceeasi situatie fiind si in cazul teraselor. Statiunea este semi-pustie, iar cei care au ajuns acolo sunt intampinati de un peisaj destul de trist. Perioada aceasta a devenit prielnica pentru toti micii afaceristi de pe litoralul bulgaresc sa isi puna la punct terasele, buticurile, astfel ca cele care deja s-au deschis sunt intre mormane de fiare si in zgomot de bormasini sau polizoare.

Pe plaje, sezlongurile stau aliniate cu umbrelele stranse, dar au o oarecare frumusete pentru ca nu vezi decat doua tipuri de sezlonguri si umbrele: fie albe, fie maro de lemn si stuf. Spre deosebire de statiunile din Romania, unde cate terase sunt atatea umbrele cu reclama la bauturi alcoolice sau non-alcoolice.

Un lucru este cert, acum bulgarii nu mai par la fel de darnici cu locurile pe plaja, asa cum erau in anii trecuti pentru ca, daca vrei sezlong te costa 6 leva, daca vrei umbrela, mai dai inca 6 leva si daca vrei si saltea sa sezlong mai platesti 2 leva, deci in total undeva la 14 leva sau 22 de leva, daca sunteti doua persoane. In lei, asta inseamna undeva la minim 55 de lei pe zi.

Ce spun hotelierii

In momentul de fata, unul din trei turisti aflati in statiunea Nisipurile de Aur este roman. Bulgarii au taiat la jumatate preturile la cazare fata de 2019 pentru a atrage cat mai multi turisti din tarile vecine. Ba mai mult, au angajat si personal suplimentar pentru a face fata cererilor ce urmeaza sa fie onorate in lunile viitoare de vara.

"Romanii fac rezervari last minute. In medie stau 3-4 nopti, fata de 1-2 saptamani inainte de pandemie. Pretul unui pachet de trei nopti porneste de la 150 euro pentru doua persoane, in luna iunie, si de 300 euro in luna iulie, in regim all inclusive, si la 350 euro pentru sapte nopti, si ajunge la 600 euro in luna iulie. Preturile vor scadea din 29 august", a declarat Andreana Staneva, director de vanzari al complexului Prestige Deluxe Hotel Aquapark Club.

Hotelierii sunt multumiti ca statul a relaxat masurile de siguranta pentru a putea permite turistilor romani sa vina in vacante.

Si desi s-au facut investitii serioase in hotelurile de pe litoralul bulgaresc, pentru ca lipsa fondurilor i-a afectat pe toti, taierile de costuri se vad si in multitudinea felurilor de mancare pe care hotelierii o au la all inclusive. Mancarea nu mai este atat de diversificata, dar asta nu pare sa fie o problema pentru romani a caror preferinta de top a ramas "farfuria-munte" cu cartofi prajiti.

Cele mai cautate statiuni

Potrivit lui Lucian Badircea, directorul general al IRI Travel, Nisipurile de aur este cea mai cautata statiune bulgara de catre romani, apoi Sunny Beach si Albena.

"Faptul ca Bulgaria si-a deschis granitele fara restrictii s-a vazut foarte bine in rezervari in ultimele saptamani, perioada in care numarul lor a explodat. Romanii care cumpara vacante in Bulgaria aleg pachetele all inclusive in proportie de 99%. Din datele noastre, reiese ca principala atractie este statiunea Nisipurile de Aur, iar peste 90% dintre cei care merg pentru prima oara pe litoralul bulgaresc aleg aceasta destinatie, pentru ca este si destul de aproape de Romania, are si cele mai variate oferte", a mai spus Badircea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Nisipurile de Aur, #vacanta all inclusive, #litoralul bulgaresc , #stiri vacanta
Comentarii
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5
All inclusive:iunie150euro&/2pers/2nopti&iulie dublu!?Cum e posibil?