Pleci in concediu sau in interes de serviciu din tara? Ai in vedere pretul unui test coronavirus?

Luni, 31 August 2020, ora 15:08

   

Pleci in concediu sau in interes de serviciu din tara? Ai in vedere pretul unui test coronavirus?
In ultima perioada, tot mai multe tari impun restrictii persoanelor care vin din Romania si calatoresc fie in scop de serviciu, fie in scop personal si impun efectuarea unui test pcr si prezentarea unui raport negativ. Aceste decizii sunt foarte importante pentru a preveni raspandirea acestui virus pe teritoriul altor tari si pentru ca virusul sa nu faca mai multe victime decat a facut pana la momentul actual.

Asadar, turistii sunt obligati sa prezinte un test negativ pentru Coronavirus efectuat cu maxim 72 de ore inainte de intrarea pe teritoriul altor state cum este cazul Greciei, Italiei, Ciprului, Bulgariei, iar lista este intr-o continua schimbare.

Lista tarilor europene pentru care este necesara prezentarea rezultatelor unui test coronavirus de catre cetatenii romani

In contextul pandemiei cu virusul Covid 19, in anumite tari se cere rezultatul negativ la un test coronavirus pentru romanii care doresc sa calatoreasca in scop personal sau profesional. Aceste masuri vin pe fondul cresterii numarului de infectari cu Covid 19 in Romania.
Concret, Cipru interzice total accesul romanilor in scop turisti, iar Grecia a introdus obligativitatea testulu negativ si pentru romanii care calatoresc cu avionul. Romania este inclusa pe lista tarilor cu risc epidemiologic ridicat, in categoria C. conform acestei liste, cetatenii romani nu pot calatori in scop turistic in Cipru.
Pe lista tarilor din categoria cu risc epidemiologic C sunt incluse si Muntenegru, Luxemburg, Anglia, Irlanda de Nord, Serbia si Suedia. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunta constant atunci cand autoritatile dintr-o anumita tara modifica orice conditie de intrare in regiune a cetatenilor romani.

In cele mai multe dintre aceste state, romanii trebuie sa prezinte un test negativ pentru Covid facut cu 72 de ore inainte.

Intrebari frecvente pe care si le pun pacientii care comanda un test Coronavirus

Pentru ca nu sunt familiarizati cu astfel de teste, dar si pentru ca virusul Corona reprezinta inca o amenintare pentru populatie, romanii isi pun in mod frecvent intrebari legate de testarea pentru acest virus. Intrebarile fac referire, de obicei, la:
* Situatia in care testul a iesit pozitiv
Atunci cand testul Coronavirus a iesit pozitiv, automat pacientii nu mai pot parasi tara asa cum planificasera (in cazul in care acesta a fost motivul principal pentru care au decis efectuarea acestui test) si trebuie sa se prezinte la medic, deoarece rezultatele trebuie corelate cu alte informatii si teste.
* Sensibilitatea testului Covid 19
Sensibilitatea acestui test este foarte mare, de 94%, cu o specificitate de 100% s o acuratete de 97.1%, un procent foarte mare.
* Valabilitatea si autorizarea testului
Valabilitatea testului Coronavirus este de 72 de ore pentru persoanele care doresc sa paraseasca tara. Testul este autorizat si rezultatele sunt acceptate oriunde in tarile membre UE.
* Intervalul de infectare la care este eficient testul
Pentru pacientii care se intreaba la ce interval de infectare este eficient acest test, raspunsul este simplu: rata de detectare IgM este de 100% incepand cu ziua a cincea de infectare.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 11332 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor