Marea problemă a românilor vaccinați în Marea Britanie ajunși acasă: "Vameșii nu pot să citească codul QR "

Joi, 05 August 2021, ora 14:59
4690 citiri
Marea problemă a românilor vaccinați în Marea Britanie ajunși acasă: "Vameșii nu pot să citească codul QR "
Vameșii români nu pot să citească codul QR pentru vaccin făcut în Marea Britanie FOTO Hepta

Un român care tocmai s-a întors din Grecia semnalează o nouă situație de care s-a lovit la vama românească de la Podul Vidin:

"Azi-noapte m-am întors din Grecia. Totul ok peste tot, pînă la vama româneasca de la Podul Vidin.

M-am prezentat în vamă cu vaccin făcut în Anglia, printat, pe telefon aveam certificatul de la NHS și cu mașina înregistrată în Marea Britanie.

Vameșul m-a trimis direct la biroul DSP. Acolo surpriză ... doamna de serviciu a vrut să mă carantineze pe motiv că vin din Marea Britanie.

După încercările mele disperate de a o convinge că vin din vacanță din Grecia (plf, bilet de tren din UK în Franța), mă loveam efectiv de refuzul ei de comunicare.

Noroc imens cu un coleg al dânsei care a apărut acolo și care și-a dat seama că sensul meu de intrare era dinspre Grecia/Bulgaria spre România și astfel am ratat la milimetru carantinarea.

Ca o explicație primită la tot circul făcut, vameșii români nu pot să citească codul QR pentru vaccin făcut în Marea Britanie, deoarece nu face parte din UE. Vacanță plăcută să aveți!", își încheie românul postarea de pe pagina Forum Thassos, de pe Facebook.

Ieri, o altă turistă din România, îi avertiza pe cei care tranzitează Bulgaria, spre Grecia, să aibă grijă să cumpere vigneta la timp, pentru a nu se trezi cu o amendă: "Ne-am întors sâmbătă, 31 iulie, și am luat amendă 37 euro, pentru că pe 24 iulie, data intrării pe teritoriul Bulgariei, am achiziționat vigneta dintr-o benzinărie, la 20 km de graniță, și probabil am fost surprinși de o cameră până la achiziționare.

Motivația ofițerului care ne-a oprit ca pe niște infractori, a fost că am circulat 20 km fără vignetă. Nu contează că arăți chitanță de plată, nu-ți dă drumul la graniță până nu plătești amenda.", a scris aceasta pe Facebook.

Un polițist din Roman s-a sinucis cu arma din dotare în propria casă. Soția lui l-a găsit fără viață
Un polițist din Roman s-a sinucis cu arma din dotare în propria casă. Soția lui l-a găsit fără viață
Un poliţist în vârstă de 39 ani, din cadrul Biroului Rutier Roman, s-a sinucis, luni după-amiază, cu arma din dotare, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ....
Lovitură pentru naționala Argentinei. Anunțul făcut de Lionel Messi
Lovitură pentru naționala Argentinei. Anunțul făcut de Lionel Messi
Jucătorul echipei Inter Miami, Lionel Messi, s-a accidentat în meciul cu Nashville, din manşa secundă a optimilor Ligii Campionilor Concacaf, nu se va putea alătura lotului Argentinei pentru...
#turist, #roman, #probleme, #vama, #cod qr certificat vaccinare, #Marea Britanie , #stiri vacanta