Romanii opteaza pentru rezervarea unui sejur cu cel mult doua saptamani inainte de plecare

Sambata, 20 Iunie 2020, ora 06:10
2941 citiri
Romanii opteaza pentru rezervarea unui sejur cu cel mult doua saptamani inainte de plecare
FOTO: Pixabay.com

Romanii isi rezerva cazarea cu 1-2 saptamani inainte de sejur, iar pretul mediu platit pentru o camera de hotel nu a inregistrat modificari semnificative fata de anul trecut, fiind de 250 de lei/noapte, arata o analiza realizata de o platforma de rezervari online.

Conform datelor citate, turistii romani care isi doresc sa calatoreasca in Romania in perioada urmatoare vor plati, in functie de tipul de cazare ales, intre 90 lei si 350 lei pentru o noapte de cazare, pentru doua persoane, cu mic dejun inclus. Astfel, pretul mediu pentru o vacanta de cuplu ce include trei nopti de cazare este de 734 lei, iar pentru o familie formata din 2 adulti si 2 copii, acesta ajunge la 1.000 lei.

Cele mai ieftine optiuni sunt pensiunile din statiunile agroturistice, unde pretul unei nopti de cazare este de aproximativ 150 lei pentru doua persoane, cu mic dejun inclus, in timp ce optiunile cele mai scumpe sunt, in acest moment, hotelurile de 5 stele de pe litoral, unde pretul depaseste 350 lei/noapte pentru doua persoane.

In ceea ce priveste Valea Prahovei si statiunile balneoclimaterice, cele mai cautate sunt pensiunile si hotelurile situate in inima naturii si in locuri mai izolate.

"Primele rezervari au fost facute de familii cu copii, metoda de plata preferata fiind voucherele de vacanta. Aproape jumatate dintre rezervarile inregistrate de Travelminit.ro in primele 3 saptamani de activitate au fost facute de familii cu copii. Voucherele de vacanta au dat un imbold semnificativ industriei, astfel ca Travelminit.ro a inregistrat in luna iunie cu 23% mai multe rezervari folosind vouchere de vacanta, decat in anul 2019", noteaza sursa citata.

Romanii prefera sa rezerve "last minute", astfel ca Travelminit.ro a inregistrat o crestere cu 12% a rezervarilor efectuate cu mai putin de 14 zile pana la sejur.

Travelminit.ro este unul dintre cei mai mari jucatori pe piata rezervarilor hoteliere din Romania care accepta si plata prin vouchere de vacanta. Oferta platformei de rezervari online cuprinde 4.500 de proprietati din Romania, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeti, cabane si campinguri din toate regiunile tarii.

Platforma a inregistrat peste 620.000 de innoptari in 2019 si o valoare totala a rezervarilor de 13 milioane de euro. Peste 3.000 de proprietati listate pe Travelminit.ro ofera posibilitatea rezervarii fara avans si a anularii sejurului cu pana la 24 de ore inainte de check-in.

Vacanță de 1 Mai și Paște, pe litoralul românesc sau în Bulgaria și Grecia. Unde e mai avantajos și unde e vremea mai bună
Vacanță de 1 Mai și Paște, pe litoralul românesc sau în Bulgaria și Grecia. Unde e mai avantajos și unde e vremea mai bună
Vacanţa de 1 Mai şi de Paşte va fi mai lungă anul acesta, având în vedere că cere două sărbători vor fi una după alta. Așa că mulți și-au legat liberele și profită pentru a avea un...
5 aspecte de care să ții cont atunci când alegi vacanța
5 aspecte de care să ții cont atunci când alegi vacanța
Vacanța este o perioadă excelentă în care te poți relaxa și îți poți reîncărca bateriile. Explorarea unor destinații noi, petrecerea timpului cu cei dragi și concentrarea pe relaxare...
#litoral, #vacanta, #travelmint, #Valea Prahovei , #stiri vacanta