Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Stațiunile de schi din Austria care au cucerit românii. Sute de kilometri de pârtii și zăpadă garantată aproape tot anul VIDEO

Joi, 21 Octombrie 2021, ora 04:10
10378 citiri
Stațiunile de schi din Austria care au cucerit românii. Sute de kilometri de pârtii și zăpadă garantată aproape tot anul VIDEO
Regiunea Tirol, preferata românilor care merg la schi în Austria FOTO Unsplash

Austria este cunoscută pentru stațiunile sale de schi, cu pârtii spectaculoase și moderne. Românii au fost cuceriți de ele încă din anii 2000 și revin în fiecare an pentru concediile de sărbători.

Traian Bădulescu, consultant în turism și purtătorul de cuvânt al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), a explicat pentru Ziare.com că Austria și Bulgaria sunt destinațiile preferate ale românilor pentru schi, dar că schiorii cu experiență tind să încline mai mult spre Austria.

”Schiorii experimentați aleg Austria, pentru că vorbim de mii de kilometri de pârtii de schi, pe când în Bulgaria sunt mulți turiști care o aleg și pentru sărbători, nu exclusiv schi”, a explicat Traian Bădulescu.

Referitor la stațiunile favorite din Austria, unele precum Zell Am See sunt în topul preferințelor românilor de 20 de ani.

”În Austria sunt foarte multe zone preferate. Românii aleg în principal stațiunile mai cunoscute de ski, de exemplu merg în Tirol foarte mult, spre Elveția, în vestul Austriei. Mai avem zona Innsbruck, zona Strasbourgului, cu o stațiune foarte cunoscută, Zell Am See, care prinde la români încă din anii 2000, Ischgl mai avem, Kitzbuhel”, mai spune Traian Bădulescu.

Tirol

La o distanță de circa 1.550 de kilometri de București, Tirol promite o experiență de neuitat. Cu peste 80 de zone amenajate pentru schi, circa 3.000 de kilometri de pârtie, Tirolul este destinația numărul unu pentru pasionații de schi și snowboard din Alpii europeni.

Stațiunile montane din Tirol sunt deschise aproape pe tot parcursul anului, fiind un alt element de unicitate.

Zonele de schi sunt conectate în mai multe moduri, fie prin telescaune și telegondole, fie prin intermediul transportului public.

Pentru un sejur de o săptămână, în intervalul 20-27 decembrie, pentru doi adulți, costurile cazării la un hotel de trei stele, cu mic-dejun inclus, sunt de 5.875 de lei. Un alt hotel, de patru stele, ajunge la 9.800 de lei, cu mic-dejun și cină incluse.

Cele mai mari zone de schi din regiunea Tirol

Zillertal

La aproximativ 40 de kilometri est de Innsbruck, variind de la altitudini de 560, la 3.280 de metri, Zillertal oferă peste 530 de kilometri de pârtii, iar zăpada este garantată pe tot parcursul anului.

Hochgurgl

Mica stațiune austriacă este situată pe un platou însorit, cu vedere la Valea Oetz, înconjurată de ghețari. Este preferată de turiștii care își doresc o stațiune retrasă, pentru o vacanță liniștită. Pârtiile de schi, care însumează 113 kilometri, sunt ideale pentru începători, fiind larg deschise și deloc înghesuite.

Arlberg

Este cea mai mare zonă de schi interconectată din Austria și este cunoscută sub numele de „leagănul schiului alpin”. Regiunea este alcătuită din 5 sate tradiționale, cu peste 305 kilometri de pârtie de coborâre și 200 de kilometri de schi în afara pistei.

În plus, mai există zone precum SkiWelt, fiind cea mai accesibilă, Ski Juwel, care este deschisă din decembrie până în aprilie, dar și Skicircus, una dintre cele mai mari, cu 270 de kilometri de pârtie.

Innsbruck

Innsbruck este varianta ideală pentru cei care nu vor să călătorească în văile îndepărtate ale Tirolului. Capitala regională Innsbruck oferă o gamă largă de opțiuni pentru schiori și snowboarderi. Durează doar 20 de minute pentru a ajunge din centrul orașului până pe muntele Seegrube.

Turiștii care se duc pentru o vacanță liniștită în familie, sau schiorii începători, ar trebui să opteze pentru Muttereralmpark, sau pentru stațiunea Rangger Köpfl din Oberperfuss. Ambele sunt relativ mici și au o mulțime de pante ușoare.

În schimb, persoanele experimentate, care vor să își testeze forțele, pot face una dintre cele mai lungi curse din Tirol în stațiunea Glungezer din apropiere.

Un hotel de patru stele din Innsbruck cere, pentru o cameră dublă, cu mic-dejun inclus, în intervalul menționat anterior, 7.620 de lei. Pentru un alt hotel, de trei stele, trebuie să scoateți din buzunar 3.871 de lei.

Zell am See

408 kilometri de pârtii perfect îngrijite, 121 de teleschiuri și telecabine, inclusiv zonă de schi pe ghețar, asta înseamnă Zell am See. Sezonul de schi începe în octombrie și se încheie în mai, iar zăpada este garantată în toată această perioadă.

Legendara telecabină Schmittenhöhe este la doar câteva minute distanță de malul lacului Zell. Pârtiile de schi vă conduc direct de la munte în oraș, iar traseele de drumeții încep chiar din spatele zonei pietonale.

La un hotel de trei stele, cu mic dejun inclus, costurile pentru doi adulți, în intervalul 20-27 decembrie, cu mic-dejun inclus, ajung la 6.266 de lei. Pentru un hotel de patru stele, trebuie să scoateți din buzunar 8.683 de lei.

Ischgl

Situată la circa 1.377 de metri altitudine în Valea Paznaun, în Tirol, între Silvretta şi Verwall, este îndrăgită din multe motive, nu doar pentru Aprés-Ski-ul animat. Vă stau la dispoziţie 74 de kilometri pârtii, cu toate gradele de dificultate.

Există două trasee specifice, foarte sigure inclusiv primăvara: Bielerhöhe și Zeinis. O altă atracție este pârtia de 2 kilometri de la Galtür, unde se poate schia și după ce se lasă întunericul, până la ora 22:00.

La un hotel de patru stele, cu mic-dejun inclus, costul ajunge la 9.827 de lei, iar prețul la unul de trei stele este de 8.269 de lei.

Kitzbuhel

Regiunea de schi Kitzbühel vă pune la dispoziție în total 170 de kilometri de pârtii cu 60 de coborâri de toate gradele de dificultate.

Evenimentul de top al iernii este competiția de schi de pe Hahnenkamm, la care cei mai buni schiori pe plan mondial se întrec pe pârtia Streif, cea mai dificilă coborâre din lume. Arta culinară se ridică la cel mai înalt nivel, bucătarii din Kitzbühel fiind cei mai premiați din Tirol.

Un sejur de o săptămână la un hotel de patru stele se ridică la 11.392 de lei, iar la unul de trei stele la 6.879 de lei.

Citește și: Stațiunile de schi populare care sunt la doi pași de România. Peste 90% dintre turiștii autohtoni merg acolo

Sezonul sporturilor de iarnă, pe final. Până când mai pot turiștii să schieze în Sinaia
Sezonul sporturilor de iarnă, pe final. Până când mai pot turiștii să schieze în Sinaia
Domeniul schiabil al staţiunii Sinaia, situat la 2000 de metri altitudine în masivul Bucegi, se închide, începând din acest weekend. Măsura este luată în condiţiile în care pârtiile...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#vacanta schi Austria, #schi, #Tirol, #partie , #stiri vacanta