Cum să nu iei țeapă când îți alegi cazarea pentru vacanță. Detaliul care indică de cele mai multe ori că este o păcăleală

Vineri, 13 August 2021, ora 22:10
5574 citiri
Cum să nu iei țeapă când îți alegi cazarea pentru vacanță. Detaliul care indică de cele mai multe ori că este o păcăleală
Prețurile foarte mici pentru cazare pot indica că este ceva necurat la mijloc FOTO Unsplash

Sezonul estival încă nu s-a terminat, astfel că încă sunt turiști care își doresc să mai profite de vremea bună și să scape măcar câteva zile de aglomerația urbană, de serviciu și de griji, pentru a se relaxa la mare sau la munte.

Organizarea concediului e mult mai simplă în era internetului, dar asta înseamnă și un risc mai ridicat de a-ți lua țeapă, cel mai adesea în privința cazării. Pe lângă cea mai neplăcută situație, și anume să plătești o sumă online pentru o cazare care nici măcar nu există, în cazul anunțurilor false, mai este o variantă care îți va strica, cu siguranță, concediul.

După ce petreci ore în șir căutând o cazare care să corespundă nevoilor tale și ale familiei, te decizi în sfârșit în privința uneia. În poze arată extraordinar, camerele sunt frumos mobilate, curate, spațiul exterior este amenajat și totul pare minunat. Drept urmare faci rezervarea și te pui pe făcut bagaje.

Când ajungi, prima dată crezi că e o greșeală, că adresa nu e corectă. Verifici o dată, de două ori, dar pare să fie cea bună. Abia atunci realizezi că realitatea este una paralelă față de ce ți-a fost prezentat în poze.

Prețul mult mai mic, cel mai mare semn de întrebare

Traian Bădulescu, consultant în turism, a explicat pentru Ziare.com că primul lucru care ar trebui să ridice un semn de întrebare este un preț mult mai mic decât cel mediu al pieței.

Acesta susține că, așa cum un site de care nu a auzit nimeni pretinde că vinde produse de brand, dar la prețuri considerabil mai mici, ne face să devenim suspicioși, așa ar trebui să privim lucrurile și în turism.

”În primul rând, când văd tarife mult mai mici decât tariful mediu al pieței, deja trebuie să își pună o întrebare. Este foarte simplu să faci un site, să iei anumite fotografii, să pui un cont și un tarif mult mai bun. În orice domeniu, când cumpărăm ceva, trebuie să apelăm la o firmă de încredere. Așa ar trebui să fie și în turism.

Până când se prind turiștii că au luat țeapă, deja cei din spate apucă să strângă anumite sume și apoi dispar. Nu e atât de greu să cercetezi un brand, o firmă, să vezi dacă e credibilă. Dacă vezi o pereche de încălțăminte sport, care în mod normal e 500 de lei, și un site o vinde cu 100 de lei, ar trebui să te pună pe gânduri. Da, există situații în care există oferte, dar ofertele speciale în niciun caz nu scad atât de jos. Dacă un pachet turistic te costă 1.000 de euro în mod normal, cam greu de crezut că poți să cumperi la 250”, explică Traian Bădulescu.

Traian Bădulescu adaugă că cea mai sigură variantă este ca oamenii să apeleze la o agenție de turism deoarece totul este acoperit. Pe lângă faptul că agențiile de turism au contracte directe cu structurile de cazare, dacă apare o problemă, turiștii au certitudinea că aceasta va fi rezolvată.

”Tocmai de aceea recomandarea mea este să apeleze la agențiile de turism. Agențiile de turism licențiate poartă responsabilitatea pachetului, au contracte directe cu structurile de cazare, le cunosc, dacă apare vreo problemă o pot repara. Cel mai bine este ca un turist să își rezerve prin agenția de turism, sau, de ce nu, și direct de la structura de cazare, dar asigurându-se că acela este site-ul oficial. În cazul unei agenții sau a unui hotel, dacă nu se respectă contractul, ai cui să te adresezi”, concluzionează Traian Bădulescu.

Eveniment Quarterly Report

Prețul uleiului de măsline, supranumit și „aurul lichid”, atinge un nou record și devine tot mai atractiv pentru hoți
Prețul uleiului de măsline, supranumit și „aurul lichid”, atinge un nou record și devine tot mai atractiv pentru hoți
Preţurile uleiului de măsline au crescut la noi recorduri, deoarece seceta severă din principalele ţări producătoare reduce livrările şi duce şi la creşterea furturilor, transmite CNBC....
Prețul petrolului a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimele 10 luni. Principala îngrijorare din piața de profil
Prețul petrolului a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimele 10 luni. Principala îngrijorare din piața de profil
Preţurile petrolului au urcat marţi la maximele din ultimele 10 luni, deoarece producţia slabă a exploatărilor de şist din SUA a amplificat îngrijorările legate de aprovizionare, din cauza...
#vacante, #cazare, #tepe cazare, #tepe vacante, #pret , #stiri vacanta