Thailanda se redeschide turismului! În ce condiții se poate merge din nou în vacanță în această destinație exotică

Marti, 28 Septembrie 2021, ora 08:58
7355 citiri
Thailanda se redeschide turismului! În ce condiții se poate merge din nou în vacanță în această destinație exotică
Thailanda FOTO facebook

Thailanda a amânat data redeschiderii Bangkok, Chiang Mai și a altor destinații populare pentru turiști până în noiembrie, pentru a permite ca mai multe persoane să fie vaccinate.

Cu toate acestea, Phuket și Ko Samui vor continua să primească vizitatori în cadrul unor programe turistice speciale, iar consiliul de turism are în plan să deschidă mai multe zone înainte de anul nou.

Programul Phuket Sandbox al Thailandei, în cadrul căruia turiștilor complet vaccinați li se permite să călătorească în Thailanda fără a intra în carantină, cu condiția să rămână în Phuket (și Phang-Nga, Surat Thani sau Krabi) timp de cel puțin șapte zile înainte de a călători în alte părți ale țării, urmează să fie extins la mai multe destinații, inclusiv Bangkok, Chiang Mai, Chon Buri (unde se află Pattaya), Phetchaburi și Prachuap Khiri Khan.

Programul trebuia să înceapă săptămâna aceasta, dar Reuters relatează că acum va fi lansat la 1 noiembrie, pentru a oferi destinațiilor mai mult timp pentru a îndeplini obiectivele de vaccinare necesare pentru o redeschidere sigură. "Orașele pe care le-am vizat nu au atins o rată de vaccinare de 70%, așa că trebuie să amânăm data pentru noiembrie", a declarat guvernatorul Autorității pentru Turism din Thailanda (TAT), Yuthasak Supasorn, pentru agenția de presă.

Programul Sandbox

Destinațiile se vor deschide după modelul programului sandbox, ceea ce înseamnă că turiștilor complet vaccinați li se va permite să le viziteze fără a fi supuși carantinei hoteliere obligatorii. Aceștia vor trebui să rămână în zonele desemnate din cadrul destinației lor timp de șapte zile după sosire, după care vor putea călători în altă parte în Thailanda.

Călătorii nevaccinați vor trebui să stea în carantină într-un hotel timp de 10 zile dacă intră cu avionul și 14 zile dacă vin pe uscat.

Ca parte a programului, toți călătorii vor trebui să descarce aplicația MorChana de depistare a contactelor și să facă teste regulate COVID-19 pentru a-și monitoriza starea de sănătate. Pentru a facilita extinderea programului sandbox, oficialii caută modalități de a face ca testele regulate COVID-19 să fie mai accesibile pentru turiști, cu posibilitatea de a introduce teste de antigen până în noiembrie.

"Vom încerca să înjumătățim prețul RT-PCR și să le permitem turiștilor să folosească kituri de testare cu antigen pentru al doilea și al treilea test", a declarat Yuthasak Supasorn, guvernatorul TAT, pentru Bangkok Post.

Turiștii trebuie, de asemenea, să achiziționeze o asigurare medicală cu o acoperire de tratament COVID-19 de cel puțin 100.000 USD, iar toate documentele de sănătate relevante trebuie completate în limba engleză înainte de a călători în Thailanda.

Destinațiile deschise în prezent în cadrul programului "sandbox" includ Phuket, Krabi, Phang-Nga, Ko Samui, Ko Pha-ngan și Ko Tao.

Călătorilor din 70 de țări li se permite să ia parte la program, inclusiv celor din SUA, Marea Britanie și majoritatea țărilor europene. Copiii sub 18 ani nu trebuie să fie vaccinați dacă călătoresc cu părinți sau tutori complet vaccinați, dar trebuie să fi fost testați negativ pentru COVID-19 cu cel puțin 72 de ore înainte de călătorie.

Datele de redeschidere a turismului din Thailanda

Prima fază (1-30 noiembrie)

Din noiembrie, turiștii vor putea călători în toate zonele din Bangkok, Krabi și Phang-Nga, precum și în zonele desemnate din Buri Ram (Mueang), Chiang Mai (Mueang, Mae Rim, Mae Taeng, și Doi Tao), Chon Buri (Pattaya, Bang Lamung, Na Jomtien și Sattahip), Loei (Chiang Khan), Phetchaburi (Cha-Am), Prachuap Khiri Khan (Hua Hin) și Ranong (Ko Phayam).

A doua etapă (1-31 decembrie)

În cea de-a doua fază, modelul sandbox va fi extins la alte 20 de provincii, inclusiv Ayutthaya, Chiang Rai, Khon Kaen, Lamphun, Mae Hong Son, Nakhon Ratchasima, Nakhon Si Thammarat, Narathiwat, Nong Khai, Pathum Thani, Phatthalung, Phetchabun, Phrae, Rayong, Samut Prakan, Songkhla, Sukhothai, Trang, Trat și Yala.

A treia etapă (începând cu 1 ianuarie)

În noul an vor fi redeschise 13 provincii de frontieră, printre care Bueng Kan, Chanthaburi, Kanchanaburi, Mukdahan, Nakhon Phanom, Nan, Ratchaburi, Sa Kaeo, Satun, Surin, Tak, Ubon Ratchathani și Udon Thani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Spaniolii încep să se sature de vizitatorii străini. Campanii agresive în a doua mare destinaţie turistică mondială: ”Întoarce-te acasă la tine”
Spaniolii încep să se sature de vizitatorii străini. Campanii agresive în a doua mare destinaţie turistică mondială: ”Întoarce-te acasă la tine”
Din insulele Baleare şi până în Canare, din Barcelona până la Malaga, manifestaţiile ostile supraturismului se înmulţesc în Spania, a doua mare destinaţie turistică mondială, obligând...
Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Între 62,8 şi 75,6 miliarde de euro sau 28,5% - 34,3% din PIB, atât a adus turismul Greciei în 2023, conform unui studiu al Confederaţiei Turistice Elene (INSETE), informează publicaţia...
#Thailanda, #turism, #redeschidere, #program, #conditii , #stiri vacanta