Peste 60% din unitatile de cazare sunt deschise de sarbatori si au preturi mai mici decat anul trecut

Autor: Paul Barbu - Redactor
Vineri, 11 Decembrie 2020, ora 12:41
2823 citiri
Peste 60% din unitatile de cazare sunt deschise de sarbatori si au preturi mai mici decat anul trecut
Foto: Pixabay.com

Finalul lui 2020 ii gaseste pe hotelieri cu majoritatea unitatilor de cazare deschise si cu pachete speciale de sarbatori, pentru a atrage cat mai multi romani.

Astfel ca, peste 60% din unitatile de cazare sunt deschise de sarbatori cu capacitate maxima, iar 49% ofera pachete speciale pentru sarbatorile de iarna, cu pana la 15% mai mici decat anul trecut, potrivit unui studiu Travelminit.ro

De Craciun, 34% dintre hotelieri confirma ca unitatea lor de cazare este complet sau partial ocupata, pe cand 12% sunt partial ocupate, deoarece functioneaza cu o capacitate redusa, iar 17% dintre unitati nu sunt deschide in perioada Craciunului.

De Revelion exista un grad mai mare de ocupare al unitatilor de cazare, si anume 38%, iar 10% dintre hotelieri au unitatea de cazare partial ocupata pentru Revelion, deoarece functioneaza cu o capacitate redusa. Peste 12% dintre acestia confirma ca nu sunt deschisi in perioada Revelionului.

Pentru atragerea romanilor de sarbatori, hotelierii au pregatit pachete speciale, care sa le ofere turistilor experiente inedite.

Astfel, peste 30% dintre unitatile de cazare respondente ofera activitati specifici sarbatorilor de iarna, precum plimbari cu sania trasa de cai, vin fiert servit la caldura semineului, program de colinde etc. Peste 35% dintre pachete ofera pensiune completa sau demipensiune cu preparate specifice sarbatorilor de iarna, inclusiv cine festive de Craciun. Conform situatiei actuale, serviciile SPA sunt excluse din pachete, doar 4% dintre hotelieri confirma ca ofera servicii wellness, in functie de reglementarile in vigoare la momentul sejurului.

Bugetul mediu pentru un sejur de sarbatori este intre 400-650 lei/2 persoane

Majoritatea romanilor au optat pentru vacanta de sarbatori pentru minim 3 nopti de cazare, astfel peste 65% dintre toate rezervarile intregistrate de hotelieri sunt efectuate pentru 3-5 nopti, iar 33% dintre rezervari sunt efectuate pentru 1-2 nopti.

Pretul mediu pentru un sejur de sarbatori este intre 400 si 650 lei pentru 2 persoane, 58% dintre hotelieri confirmand acest lucru. Dintre rezervarile efectuate, 33% au o valoare intre 651-1400 lei/2 persoane, iar 9% dintre hotelieri confirma ca pachetele cumparate au o valoare de peste 1.400 lei.

Desi rezervarile inregistrate in aceasta perioada sunt mai mici comparativ cu anul trecut, hotelirii au adoptat o serie de masuri pentru atragerea turistilor. Astfel, 45% dintre acestia ofera conditii de rezervare flexibile, fara avans sau cu anulare gratuita. Lucru foarte apreciat de turisti, deoarece 59% dintre rezervarile efectuate pana acum de sarbatori s-au finalizat inainte cu 48 de ore de check-in.

O alta masura pentru sporirea rezervarilor de iarna este reducerea preturilor in prag de sarbatori, precum si actualizarea preturilor in oferta pentru anul urmator. Aproximativ 20% dintre hotelieri pregatesc oferte speciale si oferte sezoniere de tip last minute si early booking, iar 12% au inclus in pachetele oferite servicii extra, precum: drumetii, inchirieri biciclete, folosirea piscinei exterioare gratuit etc.

Cat costa vacanta de Craciun in pandemie. Bugetul turistilor s-a subtiat teribil

Cateva motive pentru o vacanta in Egipt

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#vacanta de iarna romania, #vacanta de craciun, #cazare de craciun, #preturi vacanta de iarna 2020 , #stiri vacanta