Cum si-au compromis mii de romani vacanta de Paste. Situatia in Bulgaria este tot mai proasta

Autor: Paul Barbu - Redactor
Marti, 20 Aprilie 2021, ora 23:15
7398 citiri
Cum si-au compromis mii de romani vacanta de Paste. Situatia in Bulgaria este tot mai proasta
Foto: Pixabay.com

Cele mai recente date furnizate de agentiile de turism arata ca mii de romani vor trebui sa-si contramandeze vacantele planificate sau deja rezervate in Bulgaria in perioada sarbatorilor de Paste

Bulgaria cere in continuare testul PCR negativ, care nu e scos de la 1 Mai asa cum sperau foarte multi turisti si hotelieri din tara vecina. De asemenea, Bulgaria este pe lista galbena a Romaniei, ceea ce inseamna ca turistii care merg acolo de Paste vor trebui sa stea in carantina doua saptamani la intoarcere. Asta daca nu sunt vaccinati.

Expertii din turism cu care Ziare.com a vorbit, nu au dat sanse prea multe Pastelui din acest an petrecut la bulgari.

"In cazul nostru, Pastele in Bulgaria a fost compromis. Avem o rata de anulare pentru perioada respectiva de 90%. Multi dintre cei care au anulat si-au luat vacante in proportie de 60% la munte si 40% pe litoralul nostru. Pretul mediu pentru un pachet la bulgari in perioada Pastelui/ 1 mai este de 120 de euro/ persoana pentru trei nopti de cazare la hoteluri all inclusive", ne-a declarat Lucian Badircea, CEO-ul unei agentii de turism.

Potrivit acestuia, pe tot litoralul bulgaresc in perioada Pastelui nu se stie daca mai sunt deschise cel mult 15 hoteluri.

"Sunt doua in Albena, mai sunt 4 sau 5 in Nisipurile de Aur, alte 4 sau 5 in Obzor si pe ici pe colo cate unul in restul statiunilor mai importante. Deci, sunt deschise maximum 15 hoteluri in total pe intreg litoralul. Acolo Pastele a fost compromis. Acestea sunt deschise sa-i acomodeze pe romanii care inca nu au anulat si care probabil vor fi transferati de la hotelurile care au decis sa se inchida", a mai spus Badircea.

Mai toate hotelurile sunt inchise

Pe de alta parte, consultantul in turism Traian Badulescu este de parere ca romanii care sunt vaccinati pot petrece linistiti minivacanta acol,o pentru ca la intoarcere nu vor sta in carantina.

"Bulgaria se afla intr-o situatie destul de tragica, avand in vedere ca numai ieri au avut aproape 220 de morti. Numarul este foarte mare avand in vedere ca este o tara cu o populatie de doua ori mai mica decat Romania", ne-a declarat Badulescu.

Cele mai afectate zone din Bulgaria sunt Ruse, Plovdiv si Stara Zagora.

De asemenea, Sebastian Constantinescu, CEO-ul unei alte companii de turism spune ca romanii care voiau sa-si anuleze vacanta de Paste la bulgari au facut-o deja pana acum, iar cei care au ramas sunt in asteptare pentru a vedea cum se desfasoara situatia pana la 1 mai.

"Sunt romani care stau sa vada daca va iesi Bulgaria de pe lista galbena. Ideea e ca cine a avut de anulat a anulat pana acum. In momentul asta, cei care au ramas sunt foarte atenti la evolutie ca sa stie ce sa faca. Oricum, au ramas destul de putine hoteluri deschise de Paste. Daca o sa ramana pe lista galbena, multi hotelieri vor inchide, la sfarsitul saptamanii sau la inceputul saptamanii viitoare", ne spus Constantinescu.

Acesta a afirmat ca banii achitati nu se pierd, se vor muta pentru rezervari la vara.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#vacanta de paste in bulgaria, #pastele in bulgaria, #mini vacanta 1 mai , #stiri vacanta