Cât te costă o vacanță în Laponia, țara lui Moș Crăciun. Locul în care basmele devin realitate VIDEO

Joi, 02 Decembrie 2021, ora 04:00
8052 citiri
Cât te costă o vacanță în Laponia, țara lui Moș Crăciun. Locul în care basmele devin realitate VIDEO
Plimbare cu sania trasă de câini husky în Rovaniemi FOTO Unsplash

Laponia este un vis care poate să devină realitate în special pentru cei mici, dar și pentru adulții care sunt fermecați de magia sărbătorilor. Plimbări în sănii trase de reni sau de câini husky, o întâlnire cu Moș Crăciun, ateliere de ornat dulciuri, la care se adaugă șansa de a vedea un adevărat spectacol al luminilor pe cer.

O vacanță în Laponia nu este întocmai ieftină. Biletele de avion nu sunt un chilipir, fiind atât de departe, iar cazarea și activitățile însumează de asemenea sume destul de mari. Totuși, experiența este una pe care mai ales copiii nu o vor uita niciodată.

Cât te costă o vacanță în țara lui Moș Crăciun

Am selectat intervalul vacanței ca fiind 22 - 26 decembrie, doi adulți și un copil. Există numeroase zboruri din București până în Finlanda.

Cel mai avantajos, ca preț, durata zborului și escale, ajunge la 862 de euro, fiind un zbor de 12 ore și patru minute.

Pe de altă parte, cele mai ieftine bilete ajung la 348 de euro, dar zborul este de 48 de ore și 50 de minute.

Cel mai rapid zbor este de 11 ore și 25 de minute și biletele costă 1.241 de euro.

Pentru cazare am selectat Rovaniemi, cunoscut și drept orașul lui Moș Crăciun.

Prețul cazării pentru intervalul menționat anterior, la un hotel de patru stele, este de 18.918 lei, fiind vorba de o cameră, cu mic dejun inclus.

Dacă vreți o experiență mai autentică, puteți să dormiți într-un iglu care dispune de două camere și baie, în cadrul unui complex de patru stele. Costă 20.597 de lei, cu mic dejun inclus.

Există și variante mai ieftine, cum ar fi o cameră într-o cabană, care dispune de baie proprie. În acest caz, trebuie să scoateți din buzunar 9.025 de lei.

Pe de altă parte, o cameră la o pensiune, cu mic dejun inclus, costă 14.382 de lei.

Ce poți face în Laponia

Aurora Boreală

Magicele aurore boreale sunt vizibile opt luni pe an, de la mijlocul lunii august până la jumătatea lunii aprilie, în Rovaniemi, Laponia. Culori aprinse joacă pe cer, care devine predominant verde, un fenomen natural impresionant.

Puteți aștepta să vedeți singuri acest spectacol, sau puteți opta pentru un tur organizat în acest sens. Concret, în Rovaniemi, puteți merge într-un tur de trei ore cu un ghid, în care veți ”vâna” cele mai bune locuri pentru a vedea spectacolul de pe cer, veți beneficia de transport de la și spre cazare, veți avea parte de o cină tradițională și puteți primi și haine groase dacă nu v-ați dus suficient de echipați. O astfel de activitate, pentru doi adulți și un copil, costă 910 lei.

Întâlnirea cu Moș Crăciun

Rovaniemi este oficial orașul natal al lui Moș Crăciun, unde există trei mari atracții.

Satul Moș Crăciun este locul în care puteți vedea biroul lui și oficiul poștal unde ajung scrisorile copiilor din întreaga lume.

Parcul Moș Crăciun este mai mult un parc tematic, cu plimbări și spectacole pentru cei mici.

Între timp, Jolukka este o atracție rurală, unde copiii se pot petrece cu spiridușii lui Moș Crăciun în orice moment al anului, pot merg la pescuit, pot avea grijă de reni și culege fructe de pădure.

Plimbări cu sania trasă de reni

Dacă în majoritatea locurilor din lume doar Moș Crăciun se poate plimba cu sania trasă de reni, în Laponia o poate face oricine.

Există numeroase ferme de reni pe care le puteți vizita și unde puteți face o astfel de plimbare.

Pentru o astfel de experiență care durează circa trei ore, doi adulți și un copil ar trebui să plătească 1.168 de lei. Include vizita la fermă, ghid, transport de la cazare și înapoi, plimbarea cu sania trasă de reni, ceai și gustări.

Plimbări cu sania trasă de câini husky

În țara lui Moș Crăciun, câinii husky sunt cei mai buni prieteni ai oamenilor, fiind tratați ca parte din familie. Sunt iubitori, rapizi și inteligenți, astfel că se vor bucura întotdeauna de prezența oamenilor.

Puteți face o plimbare cu sania trasă de câini pentru a admira peisajele, iar joaca de după este inclusă.

O astfel de experiență durează circa două ore, iar plimbarea cu câinii se întinde pe 2-5 kilometri. Se adaugă hainele groase, dacă este necesar, dar și gustări și un ghid. Prețul este de circa 1.800 de lei.

Galeria de gheață

Vizitați lumea zăpezii și a gheții chiar în inima satului lui Moș Crăciun din Laponia. Bucurați-vă de numeroasele activități de zăpadă în aer liber oferite aici. Puteți să optați pentru o vizită la patinoar sau pentru o plimbare cu sania laponă.

Vizitați Ice Bar pentru niște băuturi răcoritoare sau mergeți la Restaurantul Ice pentru a savura o masă preparată din ingrediente locale. Ambele spații sunt realizate în întregime din zăpadă și gheață și sunt decorate cu sculpturi artistice din gheață.

Taxa de intrare pentru trei persoane costă circa 432 de lei.

Greșelile pe care le fac turiștii când merg în vacanțe all-inclusive. Bacșișurile pot face diferența
Greșelile pe care le fac turiștii când merg în vacanțe all-inclusive. Bacșișurile pot face diferența
O jurnalistă de călătorii care a fost în zeci de stațiuni all-inclusive în Caraibe, Mexic, Maldive și multe altele, a văzut turiștii trecând cu vederea multe detalii care ar fi putut face...
Revoltă într-o destinație de vacanță îndrăgită de români: ”Turiști, plecați acasă! Paradisul vostru, mizeria noastră”
Revoltă într-o destinație de vacanță îndrăgită de români: ”Turiști, plecați acasă! Paradisul vostru, mizeria noastră”
Stațiunea Tenerife din Insulele Canare (Spania), una dintre cele mai îndrăgite destinații de vacanță, inclusiv de către români, e afectată în acest an de proteste masive ale localnicilor....
#vacanta, #laponia mos craciun, #craciun, #reni Mos Craciun , #stiri vacanta