Cele mai periculoase ”țepe” în sezonul estival. Sfaturi pentru a nu fi înșelat în vacanță

Sambata, 18 Iunie 2022, ora 00:07
7734 citiri
Cele mai periculoase ”țepe” în sezonul estival. Sfaturi pentru a nu fi înșelat în vacanță
Înainte de a căuta un loc de cazare, faceți o listă rapidă a lucrurilor de care aveți nevoie pentru a avea o noapte de cazare bună FOTO Pixabay

Vacanța de vară a început deja în forță pentru mulți români, după doi ani de pandemie. Fie că aleg să meargă pe litoralul românesc, fie în străinătate, turiștii trebuie să fie extrem de vigilenți când aleg cazarea, pentru a nu-și strica vacanța.

Dacă vă gândiți să rezervați o cazare pentru vacanța de anul acesta, Ziare.com vă pune la dispoziție o listă cu sfaturi utile pentru un concediu reușit.

Alegerea hotelului

Înainte de a căuta un loc de cazare, faceți o listă rapidă a lucrurilor de care aveți nevoie pentru a avea o noapte de cazare bună. De exemplu, verificați dacă aveți mic dejun gratuit, stabiliți dacp vreți o proprietate mai mică, intimă, cu un personal care vă va învăța numele sau ceva de lux. Pentru a simplifica lucrurile, gândiți-vă mai întâi la ceea ce vă doriți în ceea ce privește prețul, facilitățile de bază ale hotelului și locația.

Sunt patru facilități pe care ar trebui să vă asigurați că un hotel le oferă înainte de a ajunge la destinație, deoarece acestea sunt cele mai des citate plângeri pe un site de recenzii: aer condiționat, parcare, Wi-Fi și micul dejun.

Și, ar trebui să verificați întotdeauna să vedeți dacă există costuri în plus cu aceste facilități.

Verificați întotdeauna recenziile pentru aceste informații și sunați sau trimiteți un e-mail la hotel pentru a verifica.

Verificarea locaței

Adresa hotelului este extrem de importanta, și cum mulți turiști caută cazări aproape de obiective turistice, proprietarii pot fi tentați să puna distanțe mai mici.

Asigurați-vă că verificați și din altă sursă cât timp vă va lua să ajungeți pe jos la atracții, opțiuni de luat masa, magazine și alte puncte de interes. Dacă nu se poate merge pe jos, trebuie să știți unde este stația de metrou sau de autobuz cea mai apropiată sau dacă există restaurante pe străzile din jur.

Căutați cu atenție adresa și verificați ce distanțe sunt până la obiectivele turistice.

Verificarea hotelului

Turiștii își pun adesea încrederea în hoteluri pentru a le oferi camere curate și moderne, însă nu este întotdeauna așa.. Înainte de a rezerva un hotel, aflați când a fost renovată ultima dată întreaga proprietate. Fotografiile unui hotel pot fi editate pentru un rezultat mai atrăgător.

Review

Verificați review-urile și pozele lăsate pe platformele de rezervări de alți turiști. Verificați și în ce dată a fost urcată oferta hotelului pe platformă.

Însă, asigurați-vă că vă concentrați pe citirea recenziilor din ultimul an. Acest lucru vă va oferi, în general, o idee bună despre ce vă puteți aștepta în timpul șederii dumneavoastră. Comentariile pozitive, dar prea vechi, pot să nu mai fie de actualitate. Nu vă opriți la o singură platformă de review-uri.

Greșelile pe care le fac turiștii când merg în vacanțe all-inclusive. Bacșișurile pot face diferența
Greșelile pe care le fac turiștii când merg în vacanțe all-inclusive. Bacșișurile pot face diferența
O jurnalistă de călătorii care a fost în zeci de stațiuni all-inclusive în Caraibe, Mexic, Maldive și multe altele, a văzut turiștii trecând cu vederea multe detalii care ar fi putut face...
Revoltă într-o destinație de vacanță îndrăgită de români: ”Turiști, plecați acasă! Paradisul vostru, mizeria noastră”
Revoltă într-o destinație de vacanță îndrăgită de români: ”Turiști, plecați acasă! Paradisul vostru, mizeria noastră”
Stațiunea Tenerife din Insulele Canare (Spania), una dintre cele mai îndrăgite destinații de vacanță, inclusiv de către români, e afectată în acest an de proteste masive ale localnicilor....
#vacanta, #hoteluri, #cazare , #stiri vacanta
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Dacă la lift se afișează data ultimei/viitoarei revizii, de ce nu
Poza Snyder
Snyder
rank 5