Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cea mai ieftină destinație: Turcia sau Egiptul. Alegerea de 5 stele pentru familiile care au copii

Joi, 16 Iunie 2022, ora 23:32
25750 citiri
Cea mai ieftină destinație: Turcia sau Egiptul. Alegerea de 5 stele pentru familiile care au copii
Turcia și Egiptul sunt renumite pentru prețurile hoteliere moderate, plajele minunate, programele de divertisment și excursiile FOTO/ Unsplash.com

Când vine vorba despre vacanțele de vară, mulți români aleg în continuare să plece în Turcia sau în Egipt. Aceste două destinații sunt renumite pentru prețurile hoteliere moderate, plajele minunate, programele de divertisment și excursiile.

Răzvan Pascu, consultant în marketing turistic, într-un interviu pentru Ziare.com, a făcut o comparație între Turcia și Egipt.

Turcia ar trebui aleasă pentru vară

"Pentru vară mizez pe Turcia. Temperaturile vara sunt mult prea ridicate în Egipt, ajungându-se chiar și la peste 45 de grade, ceea face Egiptul o destinație mai potrivită pentru primăvară (martie-mai) și toamnă (septembrie-octombrie)",

a explicat Răzvan Pascu.

"Turcia ar trebui aleasă ca destinație pentru resorturile all-inclusive si ultra-all inclusive cu multiple facilități pentru familiile cu copii: aquapark-uri, animație pentru copii, kids club-uri, mâncare multă și variată, inclusiv pentru infantili etc.

De ce să mergi în Egipt

Egiptul este o altă destinație pe care o recomand în primul rând pentru viața subacvatică din Marea Roșie, pentru istoria bogată și cultură (desigur, dincolo de stațiunile de la Marea Roșie), cât și pentru prețurile prietenoase", a punctat consultantul în marketing turistic.

"Familiile cu copii ar trebui să aleagă Turcia, mi se pare o destinație mai sigură inclusiv din punct de vedere al mâncării și curățeniei din hoteluri. Dar cuplurile? Dacă vorbim tot de Turcia vs Egipt, pentru cupluri aș miza tot pe Turcia, mai ales dacă alegeți un resort adults-only", a explicat Răzvan Pascu.

Unde e mai ieftin

Cât despre prețuri, 7 nopți la un hotel de cinci stele din Egipt, Hurghada, all inclusive, costă 2.000 de euro pentru două persoane, la jumătatea lunii iulie.

În aceeași perioadă, în Turcia, 7 nopți la un hotel tot de cinci stele, all inclusive, costă 2.500 de euro. Fiind vorba despre 2 persoane.

Stațiuni cunoscute Turcia vs Egipt

În Turcia, stațiunile principale sunt situate în partea de sud-vest a țării, spălate de două mări: Marea Mediterană și Marea Egee. Există aproximativ 40 de zone de stațiune aici. Primele cinci: Kemer, Alanya, Side, Belek, Antalya.

În Egipt, principalele stațiuni pentru vizitatori sunt situate pe malul Mării Roșii. Stațiunile mediteraneene sunt considerate privilegiul oamenilor bogați locali. Există chiar stațiuni pe malul Nilului, dar nu sunt foarte populare. În total, există aproximativ 20 dintre cele mai vizitate stațiuni din țară. Primele cinci: Sharm El Sheikh, Hurghada, Makadi, Marsa Alam.

Totul despre clima din Turcia și Egipt

Zonele stațiunii din Turcia sunt caracterizate de un tip mediteranean de climă. Se caracterizează prin veri calde și ierni blânde ușoare. Sezonul de sărbători începe în mai și se termină în octombrie.

Temperatura medie a aerului din mai până în septembrie este de 29 ° С, apă - 25 ° С. În lunile mai și octombrie, temperatura aerului este de aproximativ 25 ° С, temperatura apei este de 21 ° С. Dar iarna nu depășește 15 ° C și plouă.

Perioade potrivite pentru vacanțe

În Egipt, spre deosebire de Turcia, sezonul de sărbători este mult mai lung. Clima de pe malul mării este mediteraneană și subtropicală. Sezonul principal este din martie până în noiembrie.

În iulie - august, aerul se încălzește până la 36-38 ° С. Cele mai bune luni pentru un sejur confortabil sunt din martie până în mai și de la mijlocul lunii septembrie până în noiembrie.

În această perioadă, temperatura medie a aerului este de aproximativ 27 ° С, apa - 24 ° С. Pe tot parcursul iernii, temperatura în zonele stațiunii, cu excepția Cairo și Alexandria, nu scade sub 20 ° C. Mulți turiști sărbătoresc Anul Nou în stațiunile Egiptului.

Marea din Turcia vs mare din Egipt

Marea Mediterană este cea mai mare dintre mări. Apropo, Marea Egee se distinge ca parte integrantă a acesteia. Apa este foarte sărată. În comparație cu Marea Roșie, cu siguranță pierde în diversitatea lumii subacvatice.

Marea Roșie a Egiptului este specială. Nu primește apă din partea terenului, deci este cea mai curată. Marea Roșie este cea mai sărată din lume după Marea Moartă. Are cea mai bogată floră și faună marine datorită numeroaselor sale recife de corali.

Plaje

Plajele de pe coasta Turciei din Marea Mediterană și Marea Egee pot fi nisipoase, pietricele sau mixte.

Plajele de pe coasta Mării Roșii pot fi cu nisip, corali sau ponton. Există o mulțime de plaje de corali în Sharm El Sheikh. Pur și simplu este imposibil să intri în apă fără pantofi speciali.

În Hurghada, majoritatea plajelor sunt nisipoase, deși există și corali. Pontoane sunt disponibile în toate stațiunile. Dar în nordul Egiptului, în largul coastei mediteraneene, există plaje de nisip cu nisip alb.

Cumpărături Turcia vs Egipt

Turcia este renumită pentru cumpărături. Aici poți cumpăra articole de calitate excelentă. Turcia este renumită pentru producția de îmbrăcăminte și accesorii. De aici pot fi achiziționate și bijuterii de calitate. O mare varietate de suveniruri nu va lăsa pe nimeni indiferent. O atenție deosebită trebuie acordată dulciurilor orientale.

Cumpărăturile egiptene sunt semnificativ inferioare celor turcești. Produsele locale sunt de foarte slabă calitate. Acest lucru se aplică îmbrăcămintei, suvenirurilor și mâncării. Fiecare lucru trebuie verificat cu atenție pentru căsătorie. Bijuteriile sunt foarte ieftine, dar poți să dai peste un fals. Lucrurile de bună calitate sunt în mare parte importate și costă la fel ca în Rusia. Dulciurile din est pot fi expirate.

Unde să mergi în vacanță dacă ai copii

Stațiunile din Turcia și Egipt oferă o varietate de activități pentru copii. Există și animații pentru copii în hoteluri. Dacă părinții trebuie să plece, este posibil să lase copilul într-o grădiniță mică, unde va fi îngrijit.

Există un meniu pentru copii în restaurantul oricărui hotel. În plus față de piscina principală, multe hoteluri au și o piscină pentru copii. Adâncimea în ea este mică și apa se încălzește perfect.

În funcție de anotimp, preferințe în recreere și divertisment, puteți alege oricare dintre aceste țări și puteți avea o vacanță minunată.

Vacanță de 1 Mai și Paște, pe litoralul românesc sau în Bulgaria și Grecia. Unde e mai avantajos și unde e vremea mai bună
Vacanță de 1 Mai și Paște, pe litoralul românesc sau în Bulgaria și Grecia. Unde e mai avantajos și unde e vremea mai bună
Vacanţa de 1 Mai şi de Paşte va fi mai lungă anul acesta, având în vedere că cere două sărbători vor fi una după alta. Așa că mulți și-au legat liberele și profită pentru a avea un...
Primele cireșe din acest sezon au apărut în piețe. La ce prețuri exorbitante se vând acestea
Primele cireșe din acest sezon au apărut în piețe. La ce prețuri exorbitante se vând acestea
Primele cireșe din acest sezon au apărut în Piața Cibin, miercuri, 24 aprilie, la ora prânzului. Fructele se găseau la doi comercianți din piață, relatează presa din Sibiu. Dacă anul...
#vacanta, #vacanta Turcia, #vacanta Egipt, #vara, #concediu, #preturi , #concediu