Ce poti vedea in 15 zile cu Transsiberianul (Galerie Foto)

Joi, 13 Februarie 2014, ora 07:55
44169 citiri
Ce poti vedea in 15 zile cu Transsiberianul (Galerie Foto)
Foto: Business Insider

In aceste zile, toti ochii sunt atintiti asupra Jocurilor Olimpice de Iarna de la Soci, iar turistii aflati in cautarea alternativelor pentru continuarea vacantei pot fi cu siguranta tentati de o excursie cu celebrul Transsiberian.

Una dintre cele mai bune mijloace de a cunoaste intinsa Rusie o reprezinta o excursie de 15 zile cu trenul de lux Transsiberian Vulturul de Aur, inaugurat in anul 2007, ce strabate peste 11.000 de kilometri pe calea ferata.

Pretul nu este insa deloc unul mic, un bilet all-inclusive putand ajunge, pentru o singura persoana, la 15.000 de dolari, scrie Business Insider.

Trenul porneste din Moscova de 16 ori in fiecare an, din mai pana in septembrie, iar calatoria se sfarseste in Vladivostok, oras aflat la granita Rusiei cu China si Coreea de Nord.

La plecarea din Moscova, pasagerii sunt intampinati de ritmurile unei fanfare si sunt serviti cu sampanie scumpa, iar la bordul trenului beneficiaza de conditii de lux.

Prima oprire a trenului este in Kazan, capitala Tatarstanului, la 950 km de Moscova, unde turistii pot face turul Cetatii Kremlinului.

Urmatoarea oprire este in orasul Ekaterinburg, la aproape 2.000 de km distanta de Moscova. Aici, turistii pot vedea Casa Ipatiev, acolo unde Tarul Nicolae al II-lea a fost impuscat de bolsevici in 1918.

Urmatoarea oprire este in Novosibirsk, la 3.300 km de capitala.

In calatoria sa spre Mongolia, trenul trece, timp de cinci ore, pe langa lacul Baikal, care detine 20% din apa dulce din intreaga lume. Trenul opreste de mai multe ori pentru ca turistii sa poata face poze, iar cei curajosi se aventureaza chiar la o baie in apa rece.

Apoi, calatorii au ocazia sa vada capitala Mongoliei, Ulaan Baatar, si sa viziteze Parcul National Gorkhi-Terelj.

Khabarovsk, oras aflat la 8.500 km departare de punctul de plecare, este primul semn ca aventura se apropie de final, aceasta fiind penultima statie a Vulturului de Aur.

In final, trenul ajunge la Vladivostok, un port militar rusesc la Marea Japoniei. Dupa ce viziteaza obiectivele importante din oras, pasagerii se intorc catre casa, cu avionul.

Foto: Golden Eagle Luxury Trains

#calatorie Transsiberian, #pret tren Transsiberian, #orase traseu Transsiberian, #distanta parcursa Transsiberian, #peisaje tren Transsiberian , #turism