Conditiile de intrare in Grecia si punctele vamale disponibile incepand cu 8 iulie. Anuntul oficial al autoritatilor elene

Joi, 08 Iulie 2021, ora 13:11
7017 citiri
Conditiile de intrare in Grecia si punctele vamale disponibile incepand cu 8 iulie. Anuntul oficial al autoritatilor elene

Autoritatile elene responsabile cu limitarea raspandirii coronavirusului au facut publice oficial conditiile de intrare in tara, valabile in intervalul 8-15 iulie 2021.

Mesajul oficial a fost mediatizat de responsabilii paginii de Facebook Forum Grecia: "Conditiile de intrare in Grecia, pentru a limita raspandirea COVID-19, se mentin aceleasi ca si pana acum, pentru perioada 8 iulie 2021, ora 6.00 - 15 iulie 2021, ora 6.00.

Punctele de frontiera, deschise pentru accesul terestru al turistilor sunt: Promachonas (Kulata), Ormeni, Nymfaia (Makaza), Exochi, Evzoni, Niki, Doirani, Kastania, Kipi, Krystallopigi, Kakavia si Mavromati, 24/24 ore, iar din 13 iulie 2021 si Mertzianis, de la 8.00 la 20.00.

Sursa: Decizia ministeriala comuna nr. Δ1 α / Γ.Π.οικ.42638 / 2021, Monitorul Guvernului Elen 2978 / Β / 7-7-2021", se arata in mesajul postat pe grupul de Facebook.

Practic, conditiile sunt aceleasi cu cele anuntate in urma cu o saptamana.

Cei care vor sa mearga in insulele grecesti trebuie sa aiba la ei unul din urmatoarele documente:

Pentru adulti

(a) certificat de vaccinare sau certificat de boala

b) test PCR negativ efectuat in ultimele 72 de ore,

c) test rapid negativ efectuat in ultimele 48 de ore.

Pentru minori

(a) pentru varsta de 12-17 ani orice test negativ, inclusiv autotest

(b) Minorii cu varsta de pana la 12 ani calatoresc liber - adica nu este nevoie de test.

Intoarcerea de pe insule

La intoarcerea din insule, se recomanda ca toti cei care au peste 12 ani sa efectueze un autotest.

Exceptii

Sunt excluse din masura testelor sau certificatelor insulele: Evia, Lefkada si Salamina, precum si:

a) cei care se deplaseaza zilnic intre diferite unitati regionale insulare in scopuri de munca; ei efectueaza saptamanal un autotest.

B) cei care se deplaseaza intre insule situate la distante foarte apropiate sau pe feriboturi care leaga continentul cu insulele din apropiere, prin efectuarea unui autotest saptamanal daca sunt angajati, asa cum se intampla deja in prezent. Pentru deplasarea pe distante mai mari este necesar un autotest.

Regulile sunt valabile si pentru turistii straini.

In ceea ce priveste calatoriile interregionale pe uscat, Hardalias a spus ca guvernul evalueaza datele epidemiologice ale fiecarei regiuni si situatia va fi reevaluata in urmatoarele saptamani.

Se pare ca se referea la rapoartele anterioare ale presei conform carora vor fi necesare teste negative pentru calatoriile cu mijloacele de transport in comun (autobuze interregionale, trenuri, avioane etc.)

In concluzie, daca nu sunteti vaccinat sau va recuperati de la Covid-19, veti continua testele pentru a merge si a reveni de pe insule si veti avea si teste pentru a lua masa, a lua o cafea sau o bautura in spatiul inchis al unui restaurant (incepand cu 15 iulie 2021.) Puteti adauga toate aceste costuri suplimentare la bugetul dvs. de calatorie.

Cat costa testele:

Test PCR la 60 euro, Test rapid: 20-30 euro, Autotest la farmacie: 6-7 euro

Certificatul de vaccinare Covid este obtinut in ziua urmatoare a vaccinarii complete (a doua doza sau 1 de J&J) si este valabil din ziua 14/15 dupa vaccinare.

Punctele de frontiera, deschise pentru accesul terestru al turistilor sunt: Promachonas (Kulata), Ormeni, Nymfaia (Makaza), Exochi, Evzoni, Niki, Doirani, Kastania, Kipi, Krystallopigi, Kakavia si Mavromati, 24/24 ore, iar din 13 iulie 2021 si Mertzianis, de la 08:00 la 20:00, potrivit Forum Grecia.

Citeste si:
Turiști înșelați cu o notă de 510 dolari "în cel mai rău loc din Grecia". "Două cizme uriașe pline cu câte un litru jumătate de bere"
Turiști înșelați cu o notă de 510 dolari "în cel mai rău loc din Grecia". "Două cizme uriașe pline cu câte un litru jumătate de bere"
Celebrul bar DK Oyster din Mykonos a ajuns din nou în presa internațională, la mai puțin de o săptămână după ce niște turiști canadieni au fost suprataxați cu aproape 600 de dolari....
Partea nevăzută a turismului de masă în Grecia: "Cum poți plăti pentru a merge pe una dintre cele mai frumoase plaje din lume și a-ți lăsa gunoiul acolo"
Partea nevăzută a turismului de masă în Grecia: "Cum poți plăti pentru a merge pe una dintre cele mai frumoase plaje din lume și a-ți lăsa gunoiul acolo"
O fotografie de la faimosul naufragiu din Zakynthos a făcut turul internetului în ultimele ore, deoarece arată partea adesea nevăzută a turismului de masă și problemele pe care le provoacă...