De sambata, ne putem plimba cu vaporul prin cel mai spectaculos defileu al Dunarii - calatoria dureaza doua ore

Sambata, 03 Iunie 2017, ora 20:16
19800 citiri
De sambata, ne putem plimba cu vaporul prin cel mai spectaculos defileu al Dunarii - calatoria dureaza doua ore
Foto: Facebook/Adi Torma

Croazierele regulate cu nava "Bazias 1" in Clisura Dunarii din Banat, cel mai spectaculos defileu al fluviului, incep sambata.

O calatorie dureza peste doua ore, iar din aceasta vara exista sanse sa fie realizate croaziere si spre Serbia.

Primarul orasului Moldova Noua, Adrian Torma, a anuntat ca primele curse regulate cu nava "Bazias 1" sunt efectuate sambata si duminica, la ora 13:00 si la ora 16:00.

Plecarea cu vaporasul se face din portul Moldova Veche, din judetul Caras-Severin.

"Din acest weekend incepem croazierele regulate cu vaporasul 'Bazias 1' pe Dunare. In afis sunt toate datele necesare pentru cei care doresc sa petreaca doua ore minunate in zona unde Dunarea ne arata cele mai frumoase peisaje. Puterea de a promova Clisura Dunarii din Banat si Moldova Noua sta in noi toti", a anuntat primarul orasului Moldova Noua, pe contul sau de Facebook.

Mihai Almajan, administratorul navei "Bazias 1", a declarat ca vaporul are o capacitate de 50 de locuri, iar plimbarile pe Dunare se realizeaza pe traseul Moldova Veche - Baba Kaja - Cetatea Golubat.

"Se pleaca de la Portul Moldova Veche si se face turul insulei Ostrov. De obicei, se merge prima data pe partea romaneasca si se intoarce pe partea sarbeasca, in functie de cum simt marinarii ca este vremea. Urmeaza Podul de Fier - stanca Babacaia - Cetatea Golubat. Retur pe partea cealalta a Ostrovului, unde este posibil sa fie vazuti caii salbaticiti.

Nu putem acosta pe insula, deocamdata, speram ca Primaria Moldova Noua sa achizitioneze un ponton mai solid, sa putem acosta si acolo. Atunci se poate face si o oprire de 30 de minute si turistii sa viziteze insula Ostrov. Mai avem varianta catre Bazias - Delta Nerei, dar mai putin am avut turisti interesati pentru zona respectiva", a explicat Mihai Almajan.

Pretul unui bilet este de 40 de lei pentru adulti si de 20 de lei pentru copii.

Administratorul navei "Bazias 1" spune ca, din aceasta vara, exista sanse sa fie organizate si curse catre Serbia, la Veliko Gradiste, costul biletului fiind de aproximativ 50 de lei. Turistii se pot si caza in Serbia, urmand sa se intoarca tot cu vaporasul dupa o zi sau doua.

"Vor urma curse catre Veliko Gradiste, urmeaza sa stabilim niste zile in care putem sa mergem si sa existe interes, inca lucram la documente. Biletul va fi aproximativ 50 de lei, pentru ca avem in plus si taxele lor portuare, care nu sunt mici. 70 de euro costa sase ore de stat acolo, plus capitania. Ajungem la 100 de euro o singura traversare", a precizat Mihai Almajan.

Nava "Bazias 1" a fost cumparata in anul 2015 de catre Consiliul Judetean Caras-Severin in cadrul unui proiect transfrontalier implementat in parteneriat cu Primaria Kladovo, Serbia, si Consiliul Local Pojejena, in valoare de un milion de euro.

In septembrie 2015, la finalizarea proiectului a fost realizata o singura cursa cu vaporasul pe Dunare. Dupa ce au fost refacute autorizatiile, la sfarsitul lunii august 2016, au mai fost efectuate curse timp de trei saptamani, perioada in care s-au plimbat cu nava "Bazias 1" aproximativ 500 de turisti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
#croaziere Clisura Dunarii, #vapor croaziera Clisura Dunarii , #turism