Intampina vara cu o vacanta in Kusadasi (Galerie foto)

Luni, 10 Mai 2010, ora 07:16
4511 citiri
Intampina vara cu o vacanta in Kusadasi (Galerie foto)
Foto: Kusadasi

Cunoscut ca unul dintre cele mai atractive orase de la Marea Egee, Kusadasi este situat pe coasta vestica a Turciei, la 90 de kilometri sud de orasul Izmir.

Daca alegeti sa va petreceti concediul in Kusadasi, va veti putea bucura de cele cinci plaje cu nisip fin, vizita situl antic Efes, Casa Sf. Fecioare Maria, Templul Zeitei Artemis, cele trei cetati antice Priene, Milet si Didima, Moscheea Isabey si terasele de calcar de la Pamukkale.

Se mai pot face plimbari cu vaporasul pe Marea Egee si excursii pe insula greceasca Samos. Pentru doritorii de senzatii noi va recomandam scufundarile in Marea Egee, jeep safari si plimbari calare prin imprejurimi.

Efes-ul este o adevarata incursiune de istorie. Fosta capitala a Asiei Mici si fost port la Marea Egee, Efesul de astazi este un adevarat sit istoric in aer liber. Puteti vizita ruinele vechiului oras, impresionantul Teatru cu peste 24.000 locuri, Biblioteca lui Celsius (care a fost a treia ca marime din lumea antica) si Fantana Imparatului Roman Traian.

Templul Zeitei Artemis, una dintre cele sapte minuni ale lunii antice, este la circa 1 km de Efes.

Casa in care Fecioara Maria si-a petrecut ultimii ani din viata, este situata la circa 7 km de Efes, pe Muntele Privighetorii. Devenita loc de pelerinaj atat pentru crestini cat si pentru musulmani, Casa Fecioarei Maria impreuna cu zidul dorintelor si cele trei izvoare cu apa tamaduitoare trezeste emotii intense tuturor.

Pamukkale sau "Castelul de Bumbac" este situat la aproximativ 200 km Est de Kusadasi. Terasele de un alb imaculat, formate in urma eroziunii calcarului in contact cu apa si izvoarelor termale va vor taia rasuflarea. Piscina Cleopatrei, pavata cu coloane din Templul lui Appolo, va ofera posibilitatea sa va bucurati de beneficiile apei termale care are o temperatura constanta de 35 grade C.

Vizitarea teraselor de calcar prilejuieste descoperirea orasului antic Hierapolis considerat locul de odihna al zeilor si cunoscut pentru impresionantul Necropolis, unul dintre cele mai bine conservate si mai mare cimitir din Turcia - are peste 1200 de morminte de forme diferite.

Parcurile Adaland si Aqua Fantasy sunt doua aquaparkuri cu numeroase tobogane si piscine, pentru toate varstele. Petrecerea unei zile in aceste parcuri reprezinta imbinarea ideala a unei zile de plaja cu una de distractie fara limita. De asemenea in parcul Adaland puteti face rafting sau urmari frumoasele spectacole de la delfinariu.

Seara turceasca este gazduita in impresionantul "han" Kervansaray, construit in sec. XVI de catre Sultanul Mehmet Pasa. Este locul ideal pentru a descoperi magia orientului. In prezent gazduieste frumoase spectacole de muzica, dans si lumina, ce imbina in mod armonios dansurile traditionale ale cadanelor si ritmurile orientale ale muzicii turcesti cu muzica moderna internationala. Serile turcesti sunt ravnite atat de turistii dornici sa cunoasca traditiile turcesti cat si de localnicii care vor sa se bucure de un spectacol de dans si muzica buna.

Shopping la Kusadasi - poporul turc este recunoscut pentru talentul negustoresc de care da dovada, deci, o vizita in Turcia nu ar fi completa fara un tur la cumparaturi. Outlet-urile de la Soke (Nike, Adidas, Levis, Beneton, Mavi, etc.) satisfac toate gusturile prin gama lor variata de produse. In fabricile de pielarie si in magazinele de bijuterii va puteti exersa talentul negustoresc, negociatul cu vanzatorii ospitalieri devenind practic o placere.

Agentia Kusadasi va recomanda un sejur All Inclusive la pretul de 219 euro, fara transport, la hotelul Adakule de cinci stele. Hotelul Adakule este situat la 3 km de centrul Kusadasi, 80 km de aeroportul Izmir. Acesta dispune de 1 piscina acoperita si 1 descoperita cu sectiune pentru copii, baie turceasca, sauna, masaj, fitness, coafor, teren de joaca pentru copii, mini club, animatie, doctor, babysitting, spalatorie, seif la receptie, parcare cu o capacitate de 120 masini.

Agentia Kusadasi

kusadasi.ro

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#oferte Kusadasi, #Kusadasi oferta vacanta , #turism