Sfaturi de la autoritatile indiene pentru turiste: Nu purtati fuste

Luni, 29 August 2016, ora 23:08
10098 citiri
Sfaturi de la autoritatile indiene pentru turiste: Nu purtati fuste
Foto: Pixabay/reginaspics

Femeile straine care planuiesc sa mearga in India sunt sfatuite sa nu poarte fuste sau rochii scurte sau sa mearga singure noaptea pentru "propria lor singuranta".

Avertismentul a fost lansat, duminica, de ministrul Turismului din India, in contextul atacurilor tot mai dese asupra femeilor, arata The Guardian.

Citeste mai multe detalii si despre un dispozitiv antiviol - bijuterie cu sistem de alarma incorporat

Discutand despre siguranta celor care vin in orasul indian Agra, Mahesh Sharma a spus ca turistelor strainte li se ofera la sosirea in India un kit de bun venit, care include si sfaturi pentru siguranta lor. Kitul include sfaturi foarte clare si anumite interdictii.

Ministrul a spus ca, pe langa faptul ca nu trebuie sa poarte fuste scurte si sa mearga singure noaptea, atunci cand se deplaseaza cu o masina femeile ar trebui sa fotografieze numarul automobilului si sa trimita poza unui prieten.

In kit se mai spune ca unele zone din India sunt foarte traditionaliste, iar turistii sunt sfatuiti sa se intereseze despre traditiile si obiceiurile din zonele respective inainte de a le vizita.

Citeste si despre un caz de viol in grup in India

Totusi, declaratiile ministrului au fost criticate de directorul unui thinktank care pune acces pe egalitatea intre sexe in India. "Ministrul nu realizeaza implicatiile unor astfel de declaratii iresponsabile", a spus Ranjana Kumari.

La cateva ore dupa prima declaratie, ministrul a spus ca nu vrea sa impuna un cod vestimentar femeilor si ca nu a oferit instructiuni, doar le-a cerut sa isi ia masuri de precautie in timp ce merg pe afara noaptea.

Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
#sfaturi femei turiste India, #sfaturi femei India, #sfaturi femei calatorii India , #turism
Comentarii
Poza Baltagul
Baltagul
rank 1
Udrea, Daciana, Zavoranca, Prodanca si Androneasca pot veni fara
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Sfaturi de la autoritatile indiene pentru turiste:Nu purtati fuste"