Tot ce trebuie sa stii despre Statuia Libertatii

Sambata, 16 Martie 2013, ora 09:41
57215 citiri
Tot ce trebuie sa stii despre Statuia Libertatii
Foto: www.enjoyourholiday.com

Statuia Libertatii din SUA si care o reprezinta pe Libertas, zeita romana a libertatii, ce tine in mana o torta si o tabula ansata, a fost un cadou din partea Frantei catre Statele Unite ale Americii.

Francezii i-au sustinut pe americani in lupta lor pentru libertate din timpul Revolutiei Americane, iar in semn de recunoastere a prieteniei formate au trimis acest cadou, aminteste Ezinearticles.

Ideea crearii monumentului i-a apartinut sculptorului Frederic Auguste Bartholdi, dupa ce politicianul Edouard Rene a spus, in timpul unei cine, ca daca in America ar "rasari" un monument care sa ofere un tribut independentei lor, acesta ar trebui facut de ambele popoare.

Prin urmare, prin 1870 Bartholdi a inceput constructia aceseia. Fata statuii a fost modelata dupa chipul mamei sculturului, de care acesta se simtea foarte apropiat.

Gustav Eiffel, cel care a realizat turnul Eiffle din Franta, s-a ocupat de cadrul metalic al Statuii Libertatii, datorita caruia monumentul rezista cu usurinta furtunulor mari.

Realizarea sa a durat ani de zile si este construita din cupru. Mulajele de ghips au fost facute cu multa migala, astfel incat bronzul sa poata sa fie turnat cu precizie.

Cand a fost transportata in America, Statuia Libertatii avea 350 de bucati si a fost dusa in 214 lazi. A durat patru luni sa fie ansamblata pe o insula de pe raul Hudson, in portul orasului New York. Aceasta a fost gata pe 28 octombrie 1886, iar in primii ani aceasta a functionat ca si far. Trebuie mentionat ca monumentul masoara 93 de metri, cu tot cu piedestalul pe care se afla.

In cadrul acesteia se afla un muzeu, unde sunt expuse diferite parti ale statuii care au fost refacute, vizitatorii muzeului pot admira si atinge o replica la scara completa a fetei Statuii Libertatii. Tot aici se gaseste si o replica a unui picior.

Turistii trebuie sa stie ca intrarea in Statuia Libertatii, care este si un simbol al libertatii pentru toti imigranii care ajung aici, este gratuita, insa ii va costa biletul pentru feribotul ce ii transporta pana pe insula ce gazduieste monumentul, Insula Libertatii. Feribotul poate fi luat de la Battery Park City sau New Jersey.

Ajunsi aici vor avea de urcat 354 de trepte in spirala ce ii vor duce in coroana statuii unde vor gasi 25 de ferestre, care reprezinta cele 25 de pietre pretioase de pe Pamant.

Fiecare persoana care se uita pe fereastra poate admira cele sapte varfuri, care reprezinta cele sapte continente, Africa, America de Nord, America de Sud, Asia, Europa, Oceania si Antarctica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#Statuia Libertatii America, #Statuia Libertatii SUA, #Statuia Libertatii informatii, #Statuia Libertatii , #turism