Tot ce trebuie sa stii despre Statuia Libertatii

Sambata, 16 Martie 2013, ora 09:41
53419 citiri
Tot ce trebuie sa stii despre Statuia Libertatii
Foto: www.enjoyourholiday.com

Statuia Libertatii din SUA si care o reprezinta pe Libertas, zeita romana a libertatii, ce tine in mana o torta si o tabula ansata, a fost un cadou din partea Frantei catre Statele Unite ale Americii.

Francezii i-au sustinut pe americani in lupta lor pentru libertate din timpul Revolutiei Americane, iar in semn de recunoastere a prieteniei formate au trimis acest cadou, aminteste Ezinearticles.

Ideea crearii monumentului i-a apartinut sculptorului Frederic Auguste Bartholdi, dupa ce politicianul Edouard Rene a spus, in timpul unei cine, ca daca in America ar "rasari" un monument care sa ofere un tribut independentei lor, acesta ar trebui facut de ambele popoare.

Prin urmare, prin 1870 Bartholdi a inceput constructia aceseia. Fata statuii a fost modelata dupa chipul mamei sculturului, de care acesta se simtea foarte apropiat.

Gustav Eiffel, cel care a realizat turnul Eiffle din Franta, s-a ocupat de cadrul metalic al Statuii Libertatii, datorita caruia monumentul rezista cu usurinta furtunulor mari.

Realizarea sa a durat ani de zile si este construita din cupru. Mulajele de ghips au fost facute cu multa migala, astfel incat bronzul sa poata sa fie turnat cu precizie.

Cand a fost transportata in America, Statuia Libertatii avea 350 de bucati si a fost dusa in 214 lazi. A durat patru luni sa fie ansamblata pe o insula de pe raul Hudson, in portul orasului New York. Aceasta a fost gata pe 28 octombrie 1886, iar in primii ani aceasta a functionat ca si far. Trebuie mentionat ca monumentul masoara 93 de metri, cu tot cu piedestalul pe care se afla.

In cadrul acesteia se afla un muzeu, unde sunt expuse diferite parti ale statuii care au fost refacute, vizitatorii muzeului pot admira si atinge o replica la scara completa a fetei Statuii Libertatii. Tot aici se gaseste si o replica a unui picior.

Turistii trebuie sa stie ca intrarea in Statuia Libertatii, care este si un simbol al libertatii pentru toti imigranii care ajung aici, este gratuita, insa ii va costa biletul pentru feribotul ce ii transporta pana pe insula ce gazduieste monumentul, Insula Libertatii. Feribotul poate fi luat de la Battery Park City sau New Jersey.

Ajunsi aici vor avea de urcat 354 de trepte in spirala ce ii vor duce in coroana statuii unde vor gasi 25 de ferestre, care reprezinta cele 25 de pietre pretioase de pe Pamant.

Fiecare persoana care se uita pe fereastra poate admira cele sapte varfuri, care reprezinta cele sapte continente, Africa, America de Nord, America de Sud, Asia, Europa, Oceania si Antarctica.

Citește și:
Cine este anonimul care a autorizat protestul AUR programat pe 2 octombrie: ”Am 100 de prieteni care vor fi atenți la participanți”
Cine este anonimul care a autorizat protestul AUR programat pe 2 octombrie: ”Am 100 de prieteni care vor fi atenți la participanți”
Un consilier parlamentar AUR, cu un profil puțin cunoscut pe scena publică, se află în spatele protestului la care sunt chemați masiv oameni și care va avea loc în Piața Universității din...
Nicolae Ciucă și-a dat OK-ul pentru demisia lui Sorin Cîmpeanu: ”România are nevoie de stabilitate şi coerenţă”
Nicolae Ciucă și-a dat OK-ul pentru demisia lui Sorin Cîmpeanu: ”România are nevoie de stabilitate şi coerenţă”
Premierul Nicolae Ciucă a anunţat joi seară, 29 septembrie, că a acceptat demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcţia de ministru al Educaţiei. ”Am acceptat astăzi demisia domnului Sorin...