Turism de nisa in Romania: Kayaking si rafting

Duminica, 29 Iunie 2008, ora 17:17
5334 citiri
Turism de nisa in Romania: Kayaking si rafting

Kayakingul, raftingul sau drumeriile montane sunt cele mai cautate forme de turism de aventura in Romania si din ce in ce mai multe persoane se declarata atrase de aceste activitati.

"Sunt grupuri care vin si practica rafting (coborarea cu barci gonflabile pe cursuri de apa n.r.), kayaking, iau lectii de autoaparare/cultura si educatie fizica, sau se plimba cu ATV-urile. Acestia sunt in general angajati ai firmelor care vin sa socializeze.

Oamenii trebuie sa inteleaga ca nu exista un remediu mai bun pentru stres decat oboseala corporala care se obtine prin efort. Trebuie sa faci mult sport si multa miscare, este foarte simplu si nu sunt necesare pastile sau consultatii medicale", a spus directorul Satului de Vacanta Fratii Jderi, Cezar Cotescu, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, romanii sunt sedentari si nu obisnuiesc sa faca miscare. "Si in celelalte tari populatia este la fel de stresata si tind sa fie la fel de sedentari ca si noi, totusi ei fac mai multa miscare", a explicat Cezar Cotescu.

Pe de alta parte directorul general al agentiei de turism Outdoor Holidays, Dan Stefan Sendriuc, este de parere ca majoritatea persoanelor care practica turismul de aventura prefera drumetia montana.

"Majoritatea turistilor prefera drumetia montana. Promovam insa de ceva vreme, cu rezultate pozitive, canoeing in Delta Dunarii, pentru cei pasionati sau 'curiosi' de ornitologie sau de simpla relaxare ... activa", a afirmat Dan Stefan Sendriuc.

In ceea ce priveste profilul turistului care alege turismul de aventura, acesta are intre 15 si 80 de ani si o situatie financiara medie.

Preturile practicate de agentie difera in functie de numarul de participanti la un anumit program (preturile scad daca grupul este mai mare), distantele de transfer intre diferitele locatii incluse in program sau tipul de cazare si mase incluse.

De exemplu, pretul pentru un circuit de sapte zile in Muntii Fagaras pleaca de la 230 euro de persoana.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#turism de aventura, #teambuilding, #rafting, #canoeing, #kayaking , #turism