Un oras din Romania va reveni in randul statiunilor balneare dupa investitii importante

Duminica, 02 Septembrie 2018, ora 09:05
16982 citiri
Un oras din Romania va reveni in randul statiunilor balneare dupa investitii importante
Foto: Arhiva Pixabay

Ocna Mures, oras care a fost zeci de ani pe harta turistica a Romaniei prin Baile Sarate, revine in randul statiunilor balneare. Aici vor fi investiti aproape sase milioane de euro in amenajarea unei baze de tratament si agrement, cu centre de sanatate, recuperare si bazine cu apa dulce si sarata.

Primarul orasului Ocna Mures, Silviu Vinteler, a declarat ca lucrarile la Baile Sarate vor incepe in circa o saptamana.

"Avem o sare foarte benefica pentru tratamentele neurologice si reumatice periferice. Vom folosi saramura din zona Ocna Mures pentru Baile Sarate. Vor fi doua bazine cu apa dulce, unul cu apa sarata, destul de mare, va fi sauna umeda, sauna uscata si sase cabinete de tratament cu mai multe proceduri.

Baile sunt gandite pentru 700 de oameni pe zi pe timp de vara si 400 de oameni pe timp de iarna. Este un parteneriat pe zece ani cu Consiliul Judetean atat la constructia bailor, cat si la gestionarea de dupa. Se merge pana la faza de declarare a statiunii balneare si promovarea pe viitor a acesteia. Saramura de la Ocna Mures are cea mai mare puritate de sare, de 98%", a spus Silviu Vinteler.

Primaria Ocna Mures a semnat, recent, contractul in valoare de 5,9 milioane de euro pentru revitalizarea "Bailor Sarate", banii fiind alocati de administratia locala si Consiliul Judetean Alba, fiecare in procent de 50%. Licitatia a fost castigata de Asocierea S.C. TCI Contractor General S.A. (Cluj-Napoca) - S.C. Iasicon S.A. (Iasi).

Investitia presupune construirea unui complex turistic cu spatii cu destinatii multiple, printre care baza de agrement, sala de fitness, restaurant, sali de tratament terapeutice, recuperare medicala, infrumusetare si sanatate, magazin de echipamente si produse balneare si cosmetice, piscina, locuri de joaca pentru copii.

De asemenea, obiectivul va avea o baza proprie de cura balneara, cu piscina de tratament, sali de consultatii medicale si masaj, dar si spatii pentru practicarea de activitati sportive cu piscine exterioare, saune si sali de gimnastica.

Astfel, statiunea va oferi mai multe servicii prin centrele de sanatate, recuperare, infrumusetare si divertisment.

Baza de tratament si agrement ar urma sa fie finalizata la inceputul anului 2021, termenul de constructie fiind de 30 de luni.

Bazinele exterioare vor avea o suprafata peste 1.700 de metri patrati, iar in jurul acestora vor fi amenajate spatii verzi, unde se vor planta arbusti si tufisuri.

Investitia se realizeaza tinand cont de potentialul balnear al apelor care se afla in Ocna Mures, iar baza de tratament va deservi atat locuitorii orasului, zona limitrofa, dar si potentialii turisti.

Baza de tratament si agrement va fi amenajata pe un teren ce are o suprafata de peste 10.000 de metri patrati.

In 1936, la Ocna Mures s-a infiintat Oficiul local de cura si turism, care a functionat pana in 1948, cand a fost desfiintat de regimul comunist.

Baile Ocna Mures au fost zeci de ani principala atractie a orasului, dar si un loc de tratament pentru cei care sufereau de afectiuni reumatice si ginecologice. Datele statistice arata ca in anii 1980, ajungeau aici, in fiecare an, intre 7.500-8.000 de oameni din intreaga tara.

Pe harta turistica a tarii era cotata pe locul doi, dupa Slanic-Moldova.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#investitii Ocna Mure, #turism Romania , #turism