Trei destinații de vis în afara Europei, la doar câteva ore de România. Unde se călătorește cu bani puțini în această primăvară VIDEO

Luni, 13 Februarie 2023, ora 23:24
18926 citiri
Trei destinații de vis în afara Europei, la doar câteva ore de România. Unde se călătorește cu bani puțini în această primăvară VIDEO

O vacanță primăvara, când vremea este plăcută și nici nu este foarte aglomerat, poate fi alegerea perfectă. Destinații perfecte de vacanță primăvara sunt în Europa, dar și în afara Europei.

Pentru cei care vor să facă plajă, dar să și exploreze locuri noi și să descopere culturi interesante, la doar câteva ore cu avionul de România pot descoperi Iordania. Și Egipt sau Maroc pot fi variante perfecte pentru vacanță.

Pentru aceste destinații este nevoie de pașaport. Iar cu cât sunt luate mai din timp, cu atât sunt mai ieftine biletele de avion.

Egipt

Cu mai puțin de 300 de euro dus-întors găsiți bilete de avion spre Hurghada, Egipt, în luna aprilie. În 3 ore și 10 minute turiștii ajung deja la destinație. Cei care vor să opteze pentru o agenție de turism mai adaugă câteva sute de euro și au și cazare inclusă.

Hurghada este cunoscută pentru locurile sale extraordinare de scufundări din Marea Roșie. Viața marină din Marea Roșie, cu o mulțime de corali și pești colorați, este cea mai mare atracție aici pentru pasionații de sporturi în aer liber. Locurile de scufundări și snorkelling din jurul insulei Abu Ramada și Giftun Kebir sunt populare printre turiști.

Pentru pasionații de snorkeling aici există o multe locuri care așteaptă să fie explorate. Faceți snorkeling în jurul recifurilor de corali de mică adâncime sau scufundați-vă în jurul numeroaselor epave din apele mai adânci și scufundați-vă în lumea colorată și diversă a vieții marine.

Însă și cultura merită descoperită.

Bazarul El Dahar, această piață mare este locul unde localnicii vin să facă cumpărături. Aici turiștii găsesc suvenirurile perfecte pentru luat acasă - de la pantofi la condimente și de la tagine la bibelouri, faceți troc pentru un chilipir în această piață labirintică.

Turiștii pot face și excursii în desert.

Iordania

Și Iordania este o destinație aflată la câteva ore distanță de România cu avionul. O simulare făcută pentru lua aprilie arată că zborul dus-întors este mai puțin de 250 de euro. Sunt zboruri directe și turiștii ajung la destinație în 2 ore și 45 de minute.

Din ce în ce mai căutată de turiști, Iordania a început să atragă românii ca un magnet. Faimoasele poze de pe rețelele sociale au rolul lor. În Iordania, românii pot intra cu pașaportul și primesc viză la intrarea în țară.

Un circuit în Iordania, cu agențiile de turism, începe de la 700 de euro pentru 7 nopți, cu mic dejun inclus. Aproximativ 100 de euro mai costă și intrările la obiectivele turistice, inclusiv la Petra, una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne.

Petra, Aman, Deșertul Wadi Rum, dunt doar câteva dintre obiectivele în care turiștii pot petrece zile în șir.

Petra este una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne, iar deșertul Wadi Rum are peisaje impresionante, desprinse parcă de pe lună. Marea Moartă este cel mai adânc lac hipersalin, cu țărmul cu altitudinea cea mai joasă de pe glob.

Deșertul Wadi Rum este plin de văi pustii, cu dune de nisip roșu și alb, care se întind pe o distanță de peste 100 km. Turștii pot face excursii în inima Wadi Rum, plimbări cu jeep-uri, drumeții cu cămile, cățărări.

Toți ghizii sunt fii de beduini, născuți și crescuți în acest deșert.

Cei care doresc relaxare, se pot bucura de apele terapeutice ale Mării Moarte sau pot face skuba diving în Marea Roșie.

Maroc

Puțin peste 200 de euro, pentru aceeași perioadă, costă și biletele de avion dus întors spre faimoasele orașe Fez sau Marrakech din Maroc. Însă în preț este inclusă și escala și zborul total durează între 6 și 8 ore. Cei care aleg escale mai kungi pot găsi și bilete mai ieftine.

Marocul este destinația potrivită pentru turiști dornici să descopere cultura orientală. Dar și peisajele sunt deosebite.

Turiștii mai pot descoperi și piețe pline de viață, pot face drumeții în deșert, drumeții la cascade îndepărtate și face plajă. Cei mai dornici de aventură pot face surf pe coastă. Iar cei dornici de relaxare pot savura un ceai de mentă în medina și pot explora ruinele împrăștiate în numeroasele sale orașe.

Să călătorești în Maroc înseamnă să experimentezi una dintre adevăratele bijuterii ale Africii de Nord. Este un ținut de o profundă importanță istorică și culturală. Un tărâm al diversității nesfârșite și al surprizelor constante, un tărâm al măreției imperiale islamice și al eleganței vechi-europene. Marocul este o țară în care trecutul și prezentul conviețuiesc într-o armonie fascinantă. O veți găsi o țară deopotrivă încântător de exotică, dar și reconfortant de familiară.

Cultura marocană este un amestec perfect de influențe africane, arabe și europene. În mod firesc, cele două limbi cele mai răspândite în Maroc sunt araba și franceza. În Nord se vorbește și spaniolă. Această influență europeană poate fi resimțită în special în orașele mari, cum ar fi Casablanca, Fes și Marrakesh, unde veți găsi atât mari palate islamice, cât și galerii de artă în stil parizian.

Atracțiile istorice, muzeele și palatele sunt impresionante în întreaga țară. Cele mai vizitate orașe sunt Marrakech, Casablanca sau Fez.

Greșelile pe care le fac turiștii când merg în vacanțe all-inclusive. Bacșișurile pot face diferența
Greșelile pe care le fac turiștii când merg în vacanțe all-inclusive. Bacșișurile pot face diferența
O jurnalistă de călătorii care a fost în zeci de stațiuni all-inclusive în Caraibe, Mexic, Maldive și multe altele, a văzut turiștii trecând cu vederea multe detalii care ar fi putut face...
Revoltă într-o destinație de vacanță îndrăgită de români: ”Turiști, plecați acasă! Paradisul vostru, mizeria noastră”
Revoltă într-o destinație de vacanță îndrăgită de români: ”Turiști, plecați acasă! Paradisul vostru, mizeria noastră”
Stațiunea Tenerife din Insulele Canare (Spania), una dintre cele mai îndrăgite destinații de vacanță, inclusiv de către români, e afectată în acest an de proteste masive ale localnicilor....
#vacanta, #vacanta ieftina, #concediu , #stiri vacanta