Early Booking-ul nu tine cont de pandemie. In ce destinatii se vor inghesui romanii de sarbatori

Autor: Paul Barbu - Redactor
Miercuri, 16 Septembrie 2020, ora 00:06
3870 citiri
Early Booking-ul nu tine cont de pandemie. In ce destinatii se vor inghesui romanii de sarbatori
Foto: Pixabay.com

Early Booking-ul nu mai tine cont de pandemie cand vine vorba de petrecerea Sarbatorilor de Iarna la munte, in zonele deja consacrate ale Romaniei. Astfel ca, Valea Prahovei, Bucovina si Maramures sunt cele mai cautate regiuni pentru petrecerea Craciunului si a Revelionului si in acest an. Pentru regiunile cu traditie, Maramures si Bucovina sunt cautate doar pachetele de Craciun, in timp ce Valea Prahovei este ceruta pentru ambele perioade.

Specialistii cu care am discutat ne-au vorbit despre ofertele de sarbatori din perioada iernii si despre ce cauta turistii.

Potrivit lui consultantului in turism Traian Badulescu, turistii romani au devenit mai precauti cu rezervarile pentru Sarbatorile de Iarna si, desi apetitul a scazut fata de anul trecut, pandemia nu mai conteaza asa de mult.

"Daca inainte hotelurile erau cele care re rezervau primele, acum pensiunile, casutele si destinatiile mai izolate sau hotelurile mici de tip butique sunt primele ocupate. In anii trecuti putea spune ca la jumatatea lunii septembrie jocurile erau deja facute pentru cazarea si masa de Craciun si Revelion, in schi", ne-a declarat consultantul in turism.

Romanii nu mai tin cont de pandemie

"Nu mai tin cont de pandemie, multi dintre ei considera ca de Revelion nu exista virusul. Din cei care au venit la noi nu i-am auzit ca ar avea si criteriul acesta in cautare. Criteriul de distantare, sa spunem. Pe Bucovina am avut cereri de pachete cu obiceiurile traditionale de plimbat cu trasura in zapada, cu taiat de porc", a declarat Lucian Badircea, CEO IRI Travel.

In aceasta regiune, un hotel de trei stele vinde cu 1.600 de lei cazarea pe 4 nopti/ pers, cu mic dejun inclus, dar si masa festiva de Craciun. La pensiuni, pentru aceeasi perioada, pachetul ajunge la 800 de lei, iar la hotelurile de 4 stele pleaca de la 2.500 de lei de persoana.

In Maramures, de Revelion, la un hotel de 3 stele cu mic dejun si cina festiva inclusa, pachetul costa 980 de lei de persoana, iar la 4 stele, preturile pleaca de la 1.350 de lei de persoana. Iar la pensiune, doar cazarea de Revelion pentru 3 nopti costa de la 680 de lei.

Pandemia nu a "subtiat" preturile pe Valea Prahovei

Valea Prahovei rivalizeaza si in acest an, la preturi, cu marile destinatii ale lumii, precum Dubai sau chiar Maldive. Spre exemplu, la o pensiune din Sinaia pentru 3 nopti de Revelion, preturile pornesc de la 800 de lei de persoana, iar la hotelurile de 3 stele, pentru 4 nopti, 1.300 de lei/ pers, dar cu mic dejun.

In Moeciu, preturile pentru 4 nopti de Revelion pornesc de la 1.000 de lei sau 1.450 de lei cu doua mese pe zi plus cina festiva. In Busteni, cea mai ieftina cazare pentru trei nopti de Revelion este de 680 de lei, dar fara nimic inclus. In schimb, cu demipensiune si cina festiva, pretul sare la 1.800 de lei.

In Brasov, o pensiune de 4 stele va primeste pentru 3 nopti de Revelion cu cel putin 2.100 de lei, in care aveti incluse doua mese pe zi plus cina festiva de Revelion.

In Poiana Brasov, pentru patru nopti la un hotel de 4 stele pretul de pornire este de 1.150 de euro/ pers., cu demipensiune si cina festiva de Revelion.

"Preturile s-au cam pastrat ca anul trecut. In martie sau aprilie spuneau ca s-ar putea sa mareasca preturile pentru ca se schimba lucrurile si ca le vor mari pentru a-si acoperi costurile, dar se pare ca rezervari exista. E corect ca nu mai sunt rezervari ca-n anii trecuti cand Poaiana Brasov, din august era deja vanduta in proportie de 80%, dar este exista si continua sa fie", a declarat CEO-ul IRI Travel.

Potrivit lui, acum, oamenii inca mai asteapta sa vada ce se intampla, mai ales ca principala teama a acestora este pastrarea restaurantelor deschise.

Cei doi specialisti preconizeaza ca destinatiile de Craciun si Revelion din afara nu vor mai fi la fel de cautate anul acesta, asa cum erau in anii trecuti, pentru ca romanii vor sa fie aproape de casa in cazul vreunui incident nefericit.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#vacanta de iarna, #vacanta de craciun, #excursie de revelion, #valea prahovei de craciun, #preturi cazare craciun , #vacanta de iarna