Vacanță stricată după atingerea unei plante otrăvitoare. „Mâna mea era roșie și dureroasă, părea ca o arsură solară”

Vineri, 09 Iunie 2023, ora 17:43
3106 citiri
Vacanță stricată după atingerea unei plante otrăvitoare. „Mâna mea era roșie și dureroasă, părea ca o arsură solară”
Lucy Jones, 29 de ani, din Marea Britanie FOTO Daily Star

Lucy Jones, 29 de ani, din Marea Britanie, se afla în vacanță în Cadiz, Spania, când a simțit o durere de arsură la brațul drept. Curând pielea a fost acoperită de vezicule ca și cum s-a fript. Din cauza durerii chinuitoare, ea și familia ei au fost nevoiți să-și scurteze vacanța, scrie Daily Star.

Publicația notează că Lucy s-a repezit la farmacie îngrozită, unde personalul i-a pus un bandaj și i-a dat steroizi pentru dermatita de contact.

„Mâna mea era roșie și dureroasă și părea ca o arsură solară. Am fost la farmacie pentru că se înrăutățea, era o senzație de arsură cu adevărat îngrozitoare. S-a agravat în următoarele 24 de ore. Aveam vezicule, era foarte umflat și abia îmi puteam mișca degetele”, a spus britanică.

Durerea a devenit atât de puternică încât femeia, soțul ei Max Jones și fiica de trei ani, Lily, au fost nevoiți să-și scurteze vacanța cu trei zile și să plătească 300 de lire sterline pentru un zbor mai devreme înapoi în Marea Britanie.

Lucy s-a dus la Maidstone A&E din Maidstone, Kent, unde paramedicii nu au putut înțelege inițial ce a cauzat arsurile. După ce a fost transferată la unitatea de arsuri, un medic care observase anterior astfel de simptome a spus că trebuie să fi intrat în contact cu o plantă otrăvitoare.

La spital, lui Lucy i s-a tăiat părțile superioare ale veziculelor și i s-a aplicat un bandaj pe braț. Femeia a descris procedura ca fiind „dureroasă și traumatizantă”. După ce mâinile ei sunt complet vindecate, va trebui să aplice protecție solară de trei ori pe zi și să poarte mănuși SPF pentru a-și proteja pielea de soare.

Atingerea unei plante otrăvitoare poate provoaca arsuri grave și vezicule pe piele, care pot dura luni de zile.

Clauză de un miliard de euro pusă de Barcelona pentru un fotbalist de 16 ani
Clauză de un miliard de euro pusă de Barcelona pentru un fotbalist de 16 ani
FC Barcelona şi Lamine Yamal au ajuns la un acord asupra unui nou contract care îl leagă pe jucător de club până la 30 iunie 2026, clauza de reziliere fiind stabilită la un miliard de euro....
Val de căldură extremă în Spania. Temperaturile au spulberat recordurile
Val de căldură extremă în Spania. Temperaturile au spulberat recordurile
Începutul lunii octombrie din acest an a fost cel mai călduros în Spania de la debutul măsurătorilor, a anunţat luni, 2 octombrie, agenţia naţională de meteorologie din această ţară,...
#vacanta, #stricata, #atingere, #planta, #otravitoare, #Spania , #stiri vacanta