Ce pot face copiii în vacanță. Idei de activități creative pentru cele 12 săptămâni de vacanță

Vineri, 08 Iulie 2022, ora 23:18
5385 citiri
Ce pot face copiii în vacanță. Idei de activități creative pentru cele 12 săptămâni de vacanță
Variantele oportune de activități depind de vârsta, temperamentul și preferințele fiecărui copil FOTO: Arhivă Ziare.com

Anul acesta, copiii au 12 săptămâni de vacanță și este prima vară fără nicio restricție de la începutul pandemiei.

În sfârșit, copiii pot merge în tabere și pot participa la tot felul de activități offline care să le aducă noi experiențe și să le ocupe timpul liber.

Ce activități creative aveți la dispoziție

Atelier de pictură: fie că alegi să-i cumperi un set de acuarele și să pictați împreună sau să îl trimiți la un cerc organizat de desen, copilul va fi foarte bucuros să își pună în practică imaginația.

Curs de muzică: urechea muzicală este o abilitate nativă, dar inițierea în tainele muzicii este la îndemâna oricărui copil. Fie că alegi un profesor de muzică sau că folosești materiale ajutătoare potrivite vârstei, este important să-l deprinzi pe cel mic cu noțiuni de ritm și armonie.

Alte activități creative

Lucru manual: de la cusut și împletit, până la mici lucrări de bricolaj, pe măsura puterii și priceperii lui, băiețelul sau fetița ta va deprinde abilități importante de îndemânare cu fiecare activitate pe care o veți face împreună.

Arta origami: unul dintre numeroasele împrumuturi valoroase din cultura japoneză este arta de a împături hârtia colorată în forme de animale și de obiecte. Învață, împreună cu cel mic, să faci figurine simple, apoi altele mai complexe, pentru a-i dezvolta coordonarea și viziunea abstractă.

Poți alege teatrul sau muzeul

Teatru: unul dintre cele mai captivante jocuri pentru copii, ce pot fi făcute în casă, este cel care implică roluri. Alegeți una dintre poveștile preferate ale celui mic și transformați-o într-o piesă de teatru care să vă introducă într-un univers de fantezie.

Vizite la muzeu: în funcție de ce anume are de oferit orașul în care locuiești, ai posibilitatea să-i deschizi copilului tău ușile cunoașterii către istoria, geografia sau cultura zonei. Parcurge zonele cu exponate încet și explică-i celui mic pe înțelesul lui tot ce vede, pentru ca experiența să nu fie una plictisitoare.

Taberele de vară, o soluție

Taberele de vară sunt și ele o oportunitate pentru fiecare copil pentru a-și dezvolta anumite abilități, dar și pentru a se distra, socializa și pentru a lega noi prietenii.

În cadrul acestor tabere organizate, copiii vor beneficia de o vacanță de vară în care vor vizita locuri pentru relaxare și pentru a realiza activități specifice vârstei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#vacanta, #activitati copii, #parinti, #jocuri, #tabere , #vacanta elevi
Comentarii