La ce să fii atent atunci când îți programezi vacanța de vară. "E bine să citești prima dată review-urile negative ale hotelului"

Joi, 26 Mai 2022, ora 05:00
4354 citiri
La ce să fii atent atunci când îți programezi vacanța de vară. "E bine să citești prima dată review-urile negative ale hotelului"

Atunci când alegi un pachet turistic, asigură-te că sunt toate taxele incluse: costul cazării și taxa de stațiune. Dacă vei călători în Turcia sau pentru vacanțe în Grecia cu avionul în sistem charter, toate taxele de aeroport și transferul de la hotel trebuie să fie incluse în tariful final.

Asigură-te că sunt detaliate toate informațiile și serviciile unui pachet turistic: ce este inclus în ofertă, ce nu este inclus, care sunt costurile aferente serviciilor neincluse.

Care sunt condițiile de plată/anulare pentru oferta turistică

Poate cel mai important aspect atunci când alegi oferta de vacanță este legat de condițiile de plată și anulare.

Atunci când vrei să alegi un hotel nu uita să citești ultimele review-uri despre hotelul ales și, mai ales, începe cu cele negative. Vezi ce anume i-a nemulțumit pe ceilalți, este posibil ca unele aspecte să conteze mai puțin pentru tine.

Află de ce hotelul are o notă mică

Dacă un hotel are o notă mai mică, descoperă care sunt motivele pentru care a primit această notă. De asemenea, un hotel mai scump, nu înseamnă neapărat că are și servicii mai bune.

Poți apela la consultanți în turism, pentru că ei îți pot oferi cele mai bune soluții pentru vacanța de vară, astfel încât să găsești cel mai bun raport calitate/preț pentru vacanța ta.

Vezi care e distanța până la plajă

În general, hotelurile situate în stațiunile mai aglomerate sunt mai mici ca dimensiune și au mai puține facilități. Însă, dacă un resort mai mare este situat în stațiune, atunci cu siguranță va fi mai scump decât unul amplasat în afara stațiunii.

Distanța până la plajă este un alt criteriu important. Unele hoteluri pot fi mai apropiate față de plajă, însă distanța se poate parcurge în linie dreaptă, în alte cazuri trebuie să cobori scări sau să ocolești anumite zone, astfel că distanța până la plajă se poate mări considerabil.

Family clubs vs kids friendly hotels

Unele hoteluri au facilități multiple pentru familiile cu copii, toate serviciile fiind adaptate diferitelor categorii de copii (preșcolari, școlari sau adolescenți).

Alte hoteluri oferă doar o secțiune de piscină pentru copii și un loc de joacă exterior, având doar câteva facilități pentru cei mici.

Cazare gratuită până la vârsta de 12 ani

În general, politica hotelurilor privind copiii permite cazarea gratuită până la vârsta de 12 ani, însă sunt hoteluri care cresc vârsta până la 13-14 ani.

Față de litoralul românesc, în Bulgaria, Grecia și Turcia copiii beneficiază de pat separat (nu dorm în același pat cu părinții). Acesta poate fi un fotoliu extensibil, o canapea sau chiar un pat single (în special în resorturile din Turcia).

De asemenea, dacă te gândești să călătorești într-un grup de mai multe familii, nu ți se garantează alăturarea camerelor, deoarece distribuția propriu-zisă se efectuează la recepție, în funcție de disponibilitate.

Ce perioade de călătorie sunt mai solicitate

În general, sfârșitul lunii iunie și finalul lunii august sunt perioadele de vacanțe foarte cerute, deoarece tarifele sunt de midle-season, deci nu atât de mari ca în sezon.

La finalul lunii iunie, copiii iau vacanță, iar părinții preferă o călătorie la mare, iar la final de august/început de septembrie, înainte de începerea școlii, părinții își mai duc încă o dată copiii la mare.

Dacă ești în căutarea ofertelor speciale, între 5 și 15 iulie există o perioadă în care pot apărea ofertele speciale, deoarece cererea este ușor mai mică.

Citeste si:
Adio Covid-19, bun venit Covid-22. Cercetător român la Oxford: ”Aceste două subvariante s-au schimbat semnificativ”
Adio Covid-19, bun venit Covid-22. Cercetător român la Oxford: ”Aceste două subvariante s-au schimbat semnificativ”
Se pare că, în sfârșit, trebuie să ne luăm rămas bun de la ceea ce ne-a fost ”alături” în acești ani de pandemie: Covid-19. Dar nu s-a terminat totul. Desigur, este timpul să-i urăm...
Româncă întoarsă din vacanța petrecută în Grecia: „Suntem cu mult peste sârbi, bulgari, nemți, englezi”
Româncă întoarsă din vacanța petrecută în Grecia: „Suntem cu mult peste sârbi, bulgari, nemți, englezi”
O româncă întoarsă din vacanța petrecută în Grecia a lăsat, pe Forum Grecia, grupul de Facebook dedicat românilor care merg la mare în această țară, câteva impresii de călătorie....