Românii sunt cu gândul la vacanța de iarnă. Care sunt cele mai frumoase și mai ieftine destinații

Luni, 29 August 2022, ora 23:31
2762 citiri
Românii sunt cu gândul la vacanța de iarnă. Care sunt cele mai frumoase și mai ieftine destinații
Românii cu gândul la vacanța de iarnă își rezervă din timp curse charter FOTO: Unsplash.com

Vacanțele pentru iarnă se rezervă încă de pe acum. Cele mai multe cereri s-au înregistrat până acum pentru Laponia, Antalya, Hurghada, Maldive, Mauritius ori Zanzibar, anunță o agenție de turism cunoscută.

Pentru vacanța de Revelion în Maldive, Zanzibar, Punta Cana, Mauritius sunt zboruri directe. La fel și pentru Thailanda care a eliminat toate restricțiile pentru turiștii străini.

Sunt curse charter și pentru Antalya, Hurghada și Dubai. De Revelion, pentru prima dat în ultimii doi ani, sunt organizate peste 50 de circuite, pe toate continentele, cu o durată de la 4 la 11 nopți. Laponia este vedeta Crăciunului, cu pachete de la 2.183 de euro/persoană.

De ce aleg românii vacanțele exotice iarna

Românii vor vacanțe în destinații exotice iarna pentru temperaturile ridicate, dar și pentru spectaculoasele petreceri de la final de an organizate la fiecare hotel.

Românii își petrec vacanța la hotel fiind implicați în activitățile de divertisment ori sporturile de apă oferite de acestea. Și cel mai des aleg excursii opționale de o zi pentru a vizita capitala ori insule aflate în apropiere.

Cât costă o săptămână în Thailanda sau Maldive

În această iarnă, cursele charter sunt programate pe 27 decembrie spre Thailanda (de la 1.063 de euro/persoană/pachetul de șapte nopți) și spre Mauritius (de la 2.556 de euro/persoană/opt nopți).

Pe 28 decembrie sunt programate curse charter spre Punta Cana (de la 2.509 euro/persoană/nouă nopți) și spre Zanzibar (de la 3.023 de euro/persoană/șapte nopți). Pe 29 decembrie spre Maldive (de la 3.115 euro/persoană/șapte nopți).

Cât dau românii pentru Turcia sau Egipt

Spre Antalya și Hurghada sunt programate curse charter pe 28 și 29 decembrie, patru deocamdată, cu posibilitatea suplimentării cererii. Pachetele pentru Antalya costă de la 563 de euro/persoană/cinci nopți, cele pentru Hurghada, de la 1.007 euro/persoană/șapte nopți la hoteluri cu all inclusive.

Cât scoți din buzunar pentru Dubai

Pachetul pentru vacanța de Revelion în Dubai costă de la 1.137 de euro/persoană/șapte nopți pe cursa specială din 29 decembrie.

Românii aleg destinații îndepărtate de Revelion

În legătură cu Revelionul, cele mai multe cereri sunt pentru destinații îndepărtate, unde s-a călătorit mai puțin în ultimii doi ani, Maroc, Tunisia, Sri Lanka, Kenya, Singapore, America de Nord, Australia.

Thailanda este în oferta unor agenții nu numai pe zbor charter, ci și într-un program de tip circuit de opt nopți, care costă de la 1.985 de euro/persoană.

Cele mai multe circuite sunt organizate în Europa: Grecia, Franța, Olanda, Austria, Elveția, Italia, Spania, Portugalia, Cehia, Ungaria, Malta, cu o durată de la patru la șapte nopți, în care turiștii vizitează orașe europene precum Amsterdam, Zurich, Viena, Valencia, Madrid, Barcelona, Roma, Paris, Praga, Budapesta, Atena sau își petrec timpul în zonele de litoral: Costa del Sol, Coasta de Azur, Sorrento, Paralia Katerini.

Țara lui Moș Crăciun rămâne căutată

Românii de toate vârstele care vor să îl întâlnească pe Moș Crăciun în țara lui cumpără deja pachetele de vacanță în Laponia. Lansate în iunie, aproape jumătate dintre aceastea sunt deja vândute.

Vacanța în Laponia costă, anul acesta, de la 2.183 de euro/persoană/patru nopți și oferă turiștilor posibilitatea să petreacă timp cu Moș Crăciun, să primească daruri, să pregătească turte cu soția Moșului, să facă safari la ferma de reni, snowmobile safari, să pescuiască la copcă ori să admire aurora boreală.

Citește și:
Februarie la mare și soare! Unde a fugit Andreea Raicu de vremea capricioasă din țară FOTO
Februarie la mare și soare! Unde a fugit Andreea Raicu de vremea capricioasă din țară FOTO
Andreea Raicu a decis să își încarce bateriile și să păcălească vremea capricioasă din țară, așa că s-a suit în avion și a plecat departe. Ea a ales să-și facă vacanța de...
Cele 10 reguli de aur pentru șoferii cu mașini electrice. "Protejează-ți smartphone-ul! Fără el vei conduce doar în jurul casei!"
Cele 10 reguli de aur pentru șoferii cu mașini electrice. "Protejează-ți smartphone-ul! Fără el vei conduce doar în jurul casei!"
Numărul posesorilor de mașini electrice este în creștere în România. Tot mai mulți șoferi sunt interesați de achiziția unui astfel de autoturism, tentați de economiile pe care ar putea...